اقتصاد۲۴ - سیدعلی موسوی، معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ درباره برنامه این سازمان در تاسیس واحدهای تولیدی و صنعتی جدید و ایجاد اشتغال در منطقه اظهار داشت: خوشبختانه با برنامهریزیهایی که انجام دادیم که تا پایان سال حدود ۱۶ واحد صنعتی را طی برنامه به بهرهبرداری خواهیم رساند که در بخشهای تولید انواع دوربینهای مدار بسته، دستگاههای کارتخوان، مواد غذایی، لبنیات، گرانول و مواد پلیمری، عطر و ادکلن و پوشاک فعالیت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه از بین آنها ۱۱ واحد تولیدی در آبادان و ۵ واحد در خرمشهر هستند و در محدوده منطقه آزاد اروند قرار دارند، گفت: برای این ۱۶ واحد تولیدی که تا پایان سال بهره برداری خواهیم کرد، ۲۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که ۳۲۴ نفر شغل مستقیم و ۸۸۴ نفر شغل غیر مستقیم ایجاد میکنند.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: از این پس میتوانیم هر هفته یک واحد تولیدی را تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم. قبل از آن هم ۱۴ واحد تولیدی را تحت عنوان «جهش تولید در سرزمین فتح» به بهرهبرداری رساندهایم. بنابراین مجموعاً در سال جهش تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، ۳۰ واحد تولیدی را تا پایان سال به بهرهبرداری خواهیم رساند. برای این ۳۰ واحد تولیدی مجموعاً ۱۵۰۰ نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.
بیشتر بخوانید: بهره برداری از ۳۰ واحد صنعتی و تولیدی در منطقه آزاد اروند
موسوی در بخش دیگری از صحبتهایش به روند صدور جواز تاسیس واحدهای تولیدی اشاره کرده و گفت: معمولا وقتی یک سرمایهگذار تمایل به حضور در منطقه آزاد اروند دارد، از طریق سامانه سرمایهگذاری طرح توجیهی خود را در سامانه بارگذاری میکند و بعد از آن توسط کارشناسان بررسی و سپس با آنها تماس گرفته و نکاتی به آنها گفته میشود.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: در پی اتمام بررسیها پروژه سرمایهگذاری در کمیسیون اقتصادی تصویب و جواز تاسیس برای آنها صادر میشود. اهلیت سرمایهگذار در دوره تصویب زمین و مصوبه هیئت مدیره مشخص میشود. ما در این مراحل تمکن مالی سرمایهگذار را نیز در نظر میگیریم و سابقه کاری فرد نیز در شهرهای دیگر بررسی میشود.
وی با تاکید بر اینکه ثبت شرکتهای صوری در منطقه آزاد اروند غیر ممکن شده است، گفت: اگر شرکتهایی تاکنون غیرفعال بودهاند بر اساس اعلام به مرکز تعلیق شدهاند.
موسوی با بیان اینکه در راستای رسیدن به اهداف صادرات منطقه آزاد اروند در سال ۹۹ برنامهریزی کرده بودیم که از طریق بندر خشک شلمچه و بنادر آبی آبادان و خرمشهر، از محدوده منطقه آزاد اروند بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات داشته باشیم، گفت: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده، علیرغم اینکه در ۴ ماه ابتدای سال به علت شرایط شرایط کرونایی تعطیل بود و صادرات از آن انجام نمیشد، اما صادرات در منطقه آزاد اروند تعطیل نبود و از طریق بندر آبی خرمشهر و آبادان صادرات انجام میشد.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروندتصریح کرد: در زمان تعطیلیهای کرونایی بخشی از صادرات که قرار بود از طریق مرز شلمچه صادر شود، از طریق بنادر دیگر منطقه آزاد اروند انجم شد. امیدواریم با توجه به مشکلات پیش آمده بتوانیم به هدفگذاری صادرات در اروند که بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود، دست پیدا کنیم. خوشبختانه تا الان به نسبتی که مورد نیازمان است، رسیدهایم.
وی با تاکید بر اینکه معاونت اقتصادی منطقه آزاد اروند در مجوع سه برنامه کوتاه مدت سالانه، میان مدت دو ساله و بلند مدت ۴ ساله تنظیم کرده که برنامه بلند مدت ما تا سال ۱۴۰۰ تنظیم شده است، بیان کرد: این برنامهها در بخش صنعت، گردشگری، تجارت، خدمات و سرمایهگذاری بود. از جمله در حوزه اصناف و تنظیم بازار نیز اقداماتی انجام میشد. خوشبختانه به اهداف برنامههای سالانه و دو ساله رسیدهایم و امیدواریم در مدت باقی مانده از برنامه چهارم یعنی تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز به اهداف برنامه بلند مدت سازمان منطقه آزاد اروند دست پیدا کنیم.
موسوی ادامه داد: در راستای برنامه بلند مدت اروند، چشمانداز، ماموریت برنامههای عملیاتی، راهبردها و راهبریها نیز برای رسیدن به اهداف کاملاً مشخص است. در این برنامهها به بحث توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه واحدهای صادراتگرا و دانش بنیان، حمایت از ایدهها و استارت آپها و جذب سرمایهگذار برای آنها و ادامه برنامهها در بخش صنعت در جهت رونق تولید و جهش تولید و فعال کردن واحدهای غیرفعال و توسعه واحدهای فعال اشاره شده و به عنوان راهبرهای اصلی سازمان منطقه آزاد اروند در نظر گرفته شده است.