اقتصاد۲۴ - این روزها در کنار میوههای عادی نشانی از میوههای عجیب و تازه که اغلب اصالتی استوایی دارند به چشم میخورد، پاپایا یا خربزه درختی میوه گلابیشکل و بومی آمریکاست که کشت آزمایشی آن در ایران در حال انجام است.
پاپایا میوهای است که در تمام فصول یافت میشود و طعمی شیرین و بافتی کره مانند دارد که میتوان آن را برای درمان زخمها، جلوگیری از سرطان و تقویت مو استفاده کرد. نخستین بار پاپایا در آمریکای مرکزی کشف و پس از آن کاشفانی از اسپانیا و پرتقال این میوه خوشطعم را به بخشهای دیگری از کره زمین هدیه دادند. پاپایا در مناطق گرمسیری مانند فیلیپین، آفریقا و هند نیز وجود دارد؛ امروزه آمریکا، مکزیک و پورتوریکو بزرگترین تولید کنندگان میوه پاپایا در جهان هستند.
پاپایا میوهای استوایی شبیه به انبه با مزهای شیرینتر است و اصالت آن مربوط به کشورهایی نظیر تایلند، مالزی و آمریکای جنوبی است.
این میوه خاصیت درمانی بیش از ۳۰ بیماری نظیر نقرص، فشارخون، قندخون، سرطان روده، پوست و مو را دارد.
زمان کشت این گیاه در هوای آزاد از فصل بهار آغاز و قبل از زمستان برداشت میشود. پایین بودن ph خاک و آب را یکی از الزمات محل کشت پاپایا است و سرما و باد آفت رشد و کشت این محصول استوایی است. کشت پاپایا حتما باید با بذر اصلاح شده انجام شود و نمیتوان بذر آن را از میوه گرفت، جوشاندن و تبعیت از فرآیند تعریف شده برای کشت مناسب این محصول ضروری است.
میوه پاپایا منبعی قوی از آنتیاکسیدان است که در پیشگیری از برخی بیماریها و سلامتی افراد بسیار موثر است، درخت این گیاه دارای ریشهسطحی، ساقه ساده، کلفت و اسفنجی بوده و بدون انشعاب است و قطر ساقه آن ممکن به ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر میرسد.
معمولا در هزار مترمربع فضای گلخانه ۳۵۰ درخت کاشته میشود و هر درخت ۲۰ تا ۱۰۰ محصول میدهد که وزن هر میوه ۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم است. پاپایا یا خربزه درختی ویترین میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست.