چه تصمیمی درباره فضای مجازی گرفتید که آذری جهرمی اجرا نمیکند؟
سوالات عباس عبدی از دادستان کل: چه تصمیمی درباره فضای مجازی گرفته شده که آذری جهرمی آنرا اجرا نمیکند؟
اقتصاد24 - بخش مهمی از جرایم به دلیل ناآشنایی مردم با مشکلات فضای مجازی است که باید آموزش ببینند، که اتفاقاً مسئولیت این کار با پلیس و دستگاه قضایی است. مردم خودشان باید از سوار شدن در خودروهای مسافرکش شخصی بویژه در جاهای خلوت پرهیز کنند و باید از تاکسی و آژانس و وسایل عمومی استفاده کنند و نمیشود که سر هر چهارراه یک پلیس گذاشت تا خودروهای عبوری را بررسی کند.
اعتمادآنلاین| عباس عبدی تحلیلگر سیاسی و روزنامهنگار طی یاددشاتی اظهارات اخیر دادستانی کل کشور علیه وزیر ارتباطات را نقد کرد. او نوشت :«هر روز که میگذرد فضای مجازی بیش از پیش جامعه و نهادهای قدرت را دچار چالشهای جدیدتر و نیز جدیتری میکند. در این میان عدهای همچنان خواب فیلترینگ را میبینند و عده دیگری که این حد از صراحت را ندارند، از کلمات دیگر سود میجویند که معنای روشنی ندارد و کسی نمیداند که بر اساس این دیدگاهها در عمل چه باید کرد؟
برای مثال پاکسازی فضای مجازی از آلودگیها، جمله زیبایی است و طبعاً کسی با آن مخالف نیست، نه فقط فضای مجازی که فضای حقیقی و اصولاً هر جای دیگری را باید از آلودگیها پاکسازی کرد ولی چگونگی آن مهم است.
هشدار دادستان کل به مسئولان درباره فضای مجازی
آقای دادستان کل اظهار داشتهاند که « بنابر آمار دهماهه واصله، کلاهبردایهای رایانهای با 300 درصد رشد، بیشترین جرم رایانهای را در کشور رقم میزند، این آمار هشدار به مسئولان است، چه کسی مسئول این موارد است، برخی مسئولانی که مدیریت فضای مجازی را در اختیار دارند، در اجرای دستور صریح و موکد رهبری مقابله میکنند؛ ... چه کسی مسئول پاکسازی این فضا است؟ قائل به بستن این فضا نیستیم اما بحث سر این است که این فضا را باید از آلودگیها پاک کرد... خطاب من به شخص وزیر ارتباطات است و باید جوابگو باشد که برای پاکسازی فضای مجازی همکاری نکردهاند و مصوبات را اجرا نمیکنند، با الفاظ بازی کردن هیچگاه کارگذار نخواهد شد، ما تلاش میکنیم اما جور دیگری عمل کرده و در مقابل فرمایش دستور اکید رهبری مقابله میکنند...».
چه تصمیمی درباره فضای مجازی گرفته شده که آذری جهرمی آنرا اجرا نمی کند؟
چند پرسش در خصوص این سخنان مطرح میشود که «چه تصمیمی درباره فضای مجازی گرفته شده است که یکی از عناصر مرتبط با آن یعنی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات آن را اجرا نمیکند؟ اگر چنین تصمیمی وجود دارد و قابل دفاع است، چرا منتشر نمیشود؟ امروز بیش از 50 میلیون نفر از فضای مجازی استفاده میکنند. چرا نباید از تصمیمی که مرتبط با آنان است مطلع شوند»؟
چرا مدیران کشور اختلافات خود را به سطح عمومی میکشانند؟ مگر مشکلات مردم کم است
«اگر این تصمیم خوب است، اعلام گردد تا خودمان به عنوان شهروند از مجریان آن بخواهیم که زودتر اجرا کنند و نیازی به تذکر دیگران نباشد. و اگر این تصمیم قابل دفاع نیست، چرا باید یک نهاد را مجبور به انجامش کرد؟ چرا مدیران کشور اختلافات خود را به سطح عمومی میکشانند؟ آیا مشکلات مردم کم است که باید به اختلافات و گلایهگزاریهای مدیران از یکدیگر هم گوش سپارند؟ مگر سازوکار قانونی برای حل این موارد وجود ندارد»؟
مسئولیت جرائم در فضای مجازی با پلیس و دستگاه قضایی است
بخش مهمی از جرایم به دلیل ناآشنایی مردم با مشکلات فضای مجازی است که باید آموزش ببینند، که اتفاقاً مسئولیت این کار با پلیس و دستگاه قضایی است. مردم خودشان باید از سوار شدن در خودروهای مسافرکش شخصی بویژه در جاهای خلوت پرهیز کنند و باید از تاکسی و آژانس و وسایل عمومی استفاده کنند و نمیشود که سر هر چهارراه یک پلیس گذاشت تا خودروهای عبوری را بررسی کند. همینطور هم در فضای مجازی باید مواظب باشند و فریب این و آن را نخورند. هزینه سادهلوحی عدهای را نباید دیگران بپزدازند.»