تاریخ انتشار: ۰۸:۰۲ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد۲۴ بررسی شد؛

چرایی گسترش تولیدات زیرپله‌ای پوشاک در کشور/ کمبود مواد اولیه باعث گسترش قاچاق پوشاک می‌شود

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با تاکید بر اینکه تولیدات زیرپله‌ای پوشاک از معضلات اساسی صنعت پوشاک است، گفت: اینکه چرا واحدهایی به این سمت حرکت ‌می‌کنند موضوعی است قابل بحث که باید مورد بررسی قرار گیرد.
تولیدات زیرپله ای پوشاک
مینا علیزاده، اقتصاد۲۴- تولیدات زیرپله‌ای پوشاک در ایران یکی از چالش‌های اساسی تولیدکنندگان مطرح این صنعت بشمار می آید و آنها معتقدند این کار تولیدات آنها را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است. در همین ارتباط سعید جلالی قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران به خبرنگار اقتصاد24 گفت: تولیدات زیر پله‌ای در کشور وجود دارد، اما همانطور که از نامش پیداست نمی‌توان آمار دقیقی از آن ارائه کرد و آمارهایی که در این خصوص ارائه می‌شود آمارهای تخمینی و نامعتبر است.

تولیدات زیر پله‌ای پوشاک تعریف مشخصی ندارند


جلالی قدیری با اشاره به این موضوع که تولیدات زیر پله‌ای تعریف مشخصی ندارد افزود: در مرحله نخست منظور ما از این واژه باید معلوم شود که آیا زیر پله‌ای به واحدهایی اطلاق می‌شود که جواز ندارند و مطابق قانون رفتار نمی‌کنند یا واحدهایی است که از پرداخت مالیات فرار می‌کنند؟ از نظر من باید زیر پله‌ای به کلیه فعالیت‌هایی اطلاق شود که خارج از شمول قانون صورت می‌پذیرد.

وی ادامه داد: تولیدات و فعالیت‌های زیر پله‌ای عمدتا مربوط به اصناف می شود و این فعالیت ها در کارخانه‌ها با توجه به اینکه مختصات و مکان مشخصی دارند و لزوما باید پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند کم‌تر است.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با تاکید بر اینکه فعالیت‌های زیر پله ای معضلی است که در کشور وجود دارد افزود: اینکه چرا واحدهایی در سطح کشور به سمت زیر پله ای شدن و فعالیت‌هایی خارج از قانون کشیده شده‌اند موضوعی است قابل بحث که باید مورد بررسی قرار گیرد، به هر حال واحدهایی وجود دارد که در هیچ کجا ثبت نشده و جواز کسب یا تولید ندارند و در سیستم تولید و توزیع دیده می شوند.

وزارت صمت هیچ اطلاعات مشخصی راجع به تولیدات زیر پله‌ای پوشاک ندارد


جلالی قدیری با بیان اینکه معاونت برنامه ریزی و آمار و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ اطلاعات مشخصی راجع به موضوعات در حوزه‌های غیرقانونی ندارد گفت: در بحث پوشاک واحدهایی قابل مشاهده می‌شوند که به دلیل فعالیت بدون جواز تولید منصوب به زیر پله‌ای می شوند و ماهیت مخفی دارند، این ماهیت مخفی موجب می‌شود تا حجم تولیدات زیر پله ای مشخص نباشد و این ضعفی است که متوجه وزارت صنعت در حوزه آمار و اطلاعات است.

وی ادامه داد: آمارهای توصیفی که بر اساس گمانه‌زنی‌ها به وجود می‌آید بعضا معیارهای علمی دارد، به طور مثال اگر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تخمین می‌زند حجم قاچاق 2/7 میلیارد دلار است این آمار را از شکاف بین عرضه و تقاضا به دست آورده که تقریبی است و دارای اشکال نیست.

یکی از راه‌هایی که دنیا برای خروج از اقتصاد غیرشفاف در پیش گرفته‌ زنجیره مالیاتی است


دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در خصوص راه حل خروج از اقتصاد نامعلوم گفت: یکی از راه‌هایی که دنیا برای خروج از اقتصاد غیرشفاف در پیش گرفته‌ بحث زنجیره مالیاتی است که به تولیدات زنجیره‌ای مربوط می‌شود، به این صورت که تولید کننده پوشاک نیاز به پارچه و تولیدکننده پارچه نیاز به نخ دارد، بنابراین اگر به این زنجیره مالیاتی توجه شود می‌توان تا حدودی این موضوع را مدیریت و تولید و توزیع را از حالت غیر شفاف خارج کرد.

جلالی قدیری یکی از علل به وجود آمدن واحدهای زیر پله‌ای را فرار این واحدها از سیستم مالیاتی اعلام کرد و افزود: اداره مالیات در ایران به دفاتری که ارائه می شود اعتماد نمی کند و هیچ سیستم راستی‌آزمایی هم در این خصوص وجود ندارد ، به دلیل وجود این عدم اعتماد سازمان به یکدیگر و سختی‌ کار، افراد به کار غیر شفاف روی می‌آورند و می‌توان گفت این موضوع یکی از ریشه‌ای ترین مشکلات و دلایل اصلی به وجود آمدن فعالیت‌های زیر پله‌ای است.


مهم‌ترین مشکل صنعت پوشاک کمبود مواد اولیه است


وی با بیان اینکه بازار پوشاک در حال حاضر بازار خوبی است تصریح کرد : مهم‌ترین مشکلی که در صنعت پوشاک وجود دارد کمبود مواد اولیه است که موجب از دست دادن مزیت رقابتی در صادرات می‌شود و با رخ دادن این اتفاق قاچاق کالا به وجود می‌آید.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران  در مقایسه وضعیت کنونی بازار با سال 92 اذعان کرد : در سال 92 همانند اکنون نرخ ارز چند برابر شد، تهیه مواد اولیه به مشکل خورد و با تضعیف نقدینگی رو به رو شدیم که این وضعیت باعث شد تا تولید داخل مزیت خود را از دست بدهد همچنین در پی این موضوع بیشترین حجم قاچاق کالا را در سال 95 شاهد بودیم.

جلالی قدیری در ادامه گفت : مراکز تجاری از سال 92 گسترش زیادی پیدا کرده اند و تشنه کالا هستند اگر بازار از دست برود کمرشکن می‌شود و شاید به سادگی قابل جبران نباشد، نباید پا در جای پایی گذاشت که یکبار تجربه کرده و آزموده‌ایم و اگر این تکرار خطا رخ دهد با هجمه بیشتری از قاچاق روبه رو خواهیم شد.

از قاچاق پوشاک ، آمار معتبری نمی‌توان ارائه داد


وی  با تاکید بر اینکه قاچاق پوشاک هم مانند فعالیت های زیر پله ای غیر شفاف است و نمی‌توان آمار متقنی از آن ارائه داد اضافه کرد : با توجه به آنچه در بازار مشهود است بیشترین کالای قاچاق از کشورهای چین، ترکیه و کشورهای آسیا جنوب شرقی است که خوشبختانه با توجه به طرحی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه کرده است این فعالیت‌ها در حال محدود شدن است.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در پایان گفت : خوشبختانه سال گذشته این ستاد در خصوص مقابله با قاچاق پوشاک اقداماتی خوبی را انجام داده که در حال گسترش است، هنگامی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درصدد مبارزه با قاچاق کالایی مثل موبایل بر آید با تشخیص یک کد می‌تواند به راحتی با ابطال آن کالاهای قاچاق را غیر فعال کند، به عبارتی مشخصه‌ای برای اعمال قانون وجود دارد، اما در پوشاک این ویژگی وجود ندارد، بنابراین بحث مقابله با قاچاق در عرضه اهمیت پیدا می‌کند و با نظر به این موضوع که واردات کالا ممنوع است پس هرچه پوشاک خارجی در بازار وجود دارد قاچاق است و می توان با این موضوع مقابله کرد و تدبیری اندیشید که قاچاق به بازار برنگردد که اگر این تدبیر اتخاذ نشود اثرات آن غیر قابل جبران خواهد بود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟