تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹

جوزپ بورل: اقدامات آمریکا، روسیه و چین بازی قدرت است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تکرار درخواست برای آتش‌بس جهانی در دوره شیوع ویروس کرونا، اظهارات و اقدامات آمریکا، روسیه و چین در عرصه بین‌المللی را بازی قدرت توصیف کرد.

ویروس کرونا

اقتصاد۲۴-  «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با «فرانس ۲۴» از لزوم برقراری آتش‌بس جهانی در دوره شیوع بحران ویروس کرونا تاکید و درباره مواضع آمریکا، روسیه و چین و تحرکات آن‌ها در زمینه مقابله با ویروس کرونا و کمک به دیگر کشور‌ها صحبت کرد.

مجری این رسانه فرانسوی اقدامات آمریکا، روسیه و چین در سطح جهان را تلاش آن‌ها برای برتری جستن از دیگر کشور‌ها و انجام اقدامات تبلیغاتی به منظور تقویت جایگاه خودشان در جهان و به ویژه در اروپا خواند و نظر بورل را درباره نیات واشنگتن، مسکو و پکن جویا شد.
بیشتر بخوانید:فیلم/جاسوس آمریکا در ایران از کم شدن آزادی بیان در کشورش ناراحت شد؟

بورل به اینکه آمریکا، روسیه و چین درصدد تقویت جایگاه خود در جهان و ارائه تصویر یک کشور موفق در زمینه مقابله با ویروس کرونا هستند، اذعان کرد و درباره «بازی قدرت در جهان» سخن گفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «در روابط بین‌الملل، بازی قدرت همیشه وجود داشته و اینکه یک قدرت بزرگ خواهان القای این نکته باشد که سیستم آن‌ها بهتر از دیگر سیستم‌ها است، این چیز جدیدی نیست».

بورل در این مصاحبه تاکید کرد، با توجه به تاثیرات جهانی بحران شیوع کرونا باید کشور‌ها به اتخاذ تدابیر یکجانبه پایان دهند و به راه حل‌های مبتنی بر چند جانبه‌گرایی روی آورند و باید نهاد‌های بین‌المللی از قبیل سازمان ملل تقویت شوند نه اینکه تضعیف شوند.

به گفته او، «اگر ما واقعا در جهان آینده حکمرانی کنیم باید چندجانبه گرایی را بیشتر از قبل تقویت کنیم چرا که راه حل‌های یکجانبه آسیب‌های بیشتری وارد می‌کنند».

این مقام ارشد اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کشور‌های آفریقایی در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا، از لزوم توجه به پیامد‌های اقتصادی این ویروس و تلاش برای مقابله با آن‌ها سخن گفت.

از نظر بورل، عواقب اقتصادی ویروس کرونا بر کشور‌های آفریقا ممکن است بدتر از پیامد‌های آن بر وضعیت سلامت مردم باشد. او از صندوق بین‌المللی پول و گروه ۲۰ خواست، بدهی‌های خارجی کشور‌های آفریقایی را ببخشند.

در ادامه این مصاحبه خبرنگار فرانس ۲۴ از درخواست سازمان ملل و اتحادیه اروپا برای برقراری آتش‌بس در جهان در بحبوحه شیوع کرونا سوال کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جواب به این سوال مدعی حصول پیشرفت‌ها در جنگ‌های یمن و افغانستان بین طرف‌های درگیر شد و از وضعیت درگیری‌ها در لیبی گلایه کرد.

بورل گفت: «ما نمی‌توانیم صلح را در قرنطینه بگذاریم. ما نمی‌توانیم تلاشهایمان برای پایان دادن به خشونت‌ها را فقط به خاطر ویروس کرونا در قرنطینه قرار دهیم بلکه برعکس باید فعالتر عمل کنیم. برخی پیشرفت‌ها حاصل شده که باید روی آن‌ها تاکید شود برای مثال در یمن و افغانستان پیشرفت‌هایی در رابطه با اولین طرح تبادل زندانیان حاصل شده است، اما در لیبی برعکس این موضوع صادق است».

به گفته او، «درخواست‌های کنفرانس برلین و همچنین دبیرکل سازمان ملل برای آتش بس در لیبی مورد بی اعتنایی واقع شده است. ما به همراه دیگر وزرای خارجه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا دوباره درخواستمان برای آتش بس را اعلام و تاکید کردیم، اما به جای اینکه بحران کرونا باعث کاستن از درگیری‌ها در لیبی شود، اما متاسفانه وضعیت درگیری‌ها در لیبی دارد بدتر می‌شود».

در سوال پایانی مجری شبکه فرانس ۲۴ از بورل درباره ادعای اخیر مقام‌های منطقه کاتالونیا در خصوص مقابله با ویروس کرونا سوال کرد.

مقام‌های کاتالونیا ضمن انتقاد از عملکرد دولت مرکزی اسپانیا در مقابله با شیوع کرونا اعلام کردند، اگر کاتالونیا یک کشور مستقل بود بهتر میتوانست با کرونا مقابله کند.

بورل که خود اهل اسپانیا است و قبل از تصدی منصب مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وزیر خارجه کشورش بود، این ادعای رهبران کاتالونیا را رد کرد.

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!