اقتصاد۲۴ - کپسایسین مهمترین ترکیب زیستفعال گیاهی در فلفل قرمز بوده که مسئول طعم تند فلفل قرمز و فواید آن برای سلامتی است.
یکی از مهمترین خواص فلفل قرمز تقویت سیستم ایمنی بدن است. فلفل قرمز یکی از خوراکیهای سرشار از ویتامین C است. ویتامین C نیز یک آنتیاکسیدان قوی و مهم محسوب میشود. از جمله فواید ویتامین C برای بدن، التیام زخمها و تقویت دستگاه ایمنی است.
فلفل قرمز مقدار زیادی پتاسیم دارد. این ماده معدنی وظایف بسیاری را در بدن برعهده دارد. مصرف مقادیر کافی پتاسیم در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مؤثر است.
کپسانتین، عمدهترین کاروتنوئید موجود در فلفل قرمز است. کپسانتین مسئول رنگ قرمز فلفل قرمز بوده و بیش از ۵۰٪ کل کاروتنوئید موجود در فلفل قرمز را تشکیل میدهد. خاصیت آنتیاکسیدانی کپسانتین در پیشگیری از سرطان مؤثر است.
یکی دیگر از خواص فلفل قرمز تسکین دردهاست. کپسایسین که عمدهترین ترکیب زیستفعال گیاهی در فلفل قرمز است، ویژگی منحصربهفردی دارد. شرایطی مانند درد آرتروز و نوروپاتی دیابتی میتواند با درد بسیار شدیدی همراه باشد و کپسایسین در درمان علائم آن نقش مهمی ایفا میکند. این تاثیر احتمالا با احساس سوزشی که میتواند فیبر عصبی آوران (عصبهایی که مسئول انتقال پیام درد هستند) را بیحس کند در ارتباط است. پژوهش دیگری نیز اثبات کرده است احتمالا کپسایسین میتواند میگرن را نیز درمان کند؛ هرچند برای اثبات آن هنوز پژوهش بیشتری لازم است.
بیشتر بخوانید: چند باور اشتباه درباره کاهش وزن
چاقی بیماریای جدی است که خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش میدهد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد کپسایسین موجود در فلفل قرمز میتواند با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی، به کاهش وزن کمک کند. مطالعات نشان میدهند مصرف ۱۰ گرم فلفل قرمز میتواند چربی سوزی را بهطور چشمگیری در زنان و مردان افزایش دهد.
یکی از خواص فلفل قرمز تقویت اعصاب است. مس آنتیاکسیدانی ضروری است که در فلفل قرمز یافت میشود. متاسفانه بیشتر رژیمهای غذایی فاقد مقدار کافی از مس است. مس به تقویت استخوانها و سلامت اعصاب کمک میکند.