تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد:

بهتر است مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی جلو بیفتد/ مخالفت پشت پرده برخی نهادها با ادامه مذاکرات وین

یک اقتصاددان معتقد است: در حال حاضر فضای حاکم بر اداره کشور دچار رخوت شده و دولت فعلی رغبتی به فعالیت ندارد به خصوص اینکه مدت هاست تحت فشار‌های غیرمنصفانه منتقدان قرار دارد و دولت جدید هم هنوز مستقر نشده است.

مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی جلو بیفتد/ امیدی ندارم که دولت جدید وضع را بهتر کند

اقتصاد ۲۴- میناسادات حسینی: روز‌های تعطیلات کرونایی در حالی صدای اصناف و مردم را درآورده که سید مرتضی افقه، اقتصاددان معتقد است بهتر است مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید جلو بیفتد تا دوره فطرتی که میان دولت فعلی و جدید وجود دارد به سر آید.

تعطیلات اضطراری کرونا در حالی به ناگهان اعلام شد که بسیاری از مردم به همین دلیل پشت سر بسته ادارات دولتی ماندند.

یک اقتصاددان در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در همین رابطه گفت: در شرایط بسیار بحرانی فعلی که بسیاری از فعالیت‌ها به دلیل تحریم‌ها و مشکل کرونا راکد هستند، انتظار این است که به خصوص مراکز تصمیم گیری حتی مجلس و دولت تعطیلات رسمی را هم تا جای ممکن کم کنند تا جبران گذشته را بکنند. با این وصف می‌بینیم که نه تنها دولت تلاش بیشتری نمی‌کند یا تعطیلات را کم نمی‌کند بلکه به بهانه کرونا تعطیلات غیرمنتظره اعلام می‌کند.

سید مرتضی افقه با بیان اینکه تعطیلات غیرمنتظره مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می‌کند، گفت: نکته مهم‌تر این است که تعطیلات پیش بینی نشده و غیرمنتظره باشد. اگرچه ممکن است به بهانه اینکه مردم برای سفر برنامه ریزی نکنند و باعث گسترش کرونا نشوند، در آخرین لحظه تعطیلات را اعلام کنند، اما تبعات این کار، بسیار بیشتر از منافع آن است.

مردم پشت در ادارات ماندند

این اقتصاددان با بیان تبعات مختلف تعطیلات پیش بینی نشده، گفت: تبعات آن شامل این است که بسیاری از مردم برای مراجعات به ادارات و دوایر دولتی برنامه ریزی کرده اند و پشت در بسته آن‌ها می‌مانند، مردم به دلیل تمرکز گرایی در بسیاری از امور دولتی از شهر‌های نزدیک و دور و نزدیک به تهران مراجعه می‌کنند، یا مواردی مثل مسافرت هاست که افراد برای دریافت گذرنامه هایشان اقداماتی کرده اند و ادارات به یک باره تعطیل می‌شود و این تعطیلات غیرمنتظره مشکلات بسیار جدی برای مردم ایجاد می‌کند.

افقه ادامه داد: دو واقع تعطیلات کرونایی غیرمنتظره از دو وجه لطمه می‌زند؛ یکی تعطیلی امور و فعالیت‌ها و دوم غیرمنتظره بودن که خسارات زیادی به مردم وارد می‌کند.

فضای حاکم بر اداره کشور دچار رخوت شده

این اقتصاددان با بیان اینکه با توجه به اضطرار بودن شرایط بهتر بود مراسم تحلیف ریاست جمهوری جلو می‌افتاد، گفت: در حال حاضر فضای حاکم بر اداره کشور دچار رخوت شده و دولت فعلی رغبتی به فعالیت ندارد به خصوص اینکه مدت هاست تحت فشار‌های غیرمنصفانه منتقدان قرار دارد و دولت جدید هم هنوز مستقر نشده است.

افقه ادامه داد: مجلس نیز که می‌تواند خیلی از خلأ‌ها و کمبود‌های قانونی را جبران کند الان در تعطیلات است. نکته سوم اینکه تعطیلات ما هم که به دلیل مناسبت‌های مذهبی و ملی هستند خیلی حساب شده نیست.

تعطیلات ضد تولید و ضد توسعه است

این اقتصاددان با بیان اینکه کشور‌های دیگر معمولا تعطیلات را هدف دار اضافه می‌کنند، گفت: اولا تعطیلات ملی، مذهبی و سیاسی در کشور‌های دیگر خیلی زیاد نیست و ثانیا دولت‌ها تعطیلاتی هدف دار را با هدف افزایش کارایی و بهره وری نیرو‌های کار اضافه می‌کنند در حالی که در کشور ما تعطیلات به خصوص تعطیلات قمری که با تعطیلات شمسی در تفاوت هستند هرازگاهی وسط هفته می‌افتد و به این ترتیب کارایی روز‌های قبل و بعد آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: اصناف زیر بار تعطیلی کسب‌وکار‌ها نرفته‌اند


افقه ادامه داد: مجموعه سیاست‌های تعطیلاتی ما هم به لحاظ کمیت و هم به لحاظ کیفیت ضد تولید و ضد توسعه است، ولی متاسفانه به آن توجهی نمی‌شود.

مخالفت پشت پرده مجلس و شورای امنیت با ادامه مذاکرات وین

این اقتصاددان با بیان اینکه بهتر است مراسم تحلیف جلو می‌افتاد که رئیس جمهور جدید مستقر شود، گفت: در حال حاضر حالت فطرتی بین دولت فعلی و بعدی هست که نه فقط هیات دولت بلکه تمام کارکنان و مدیران دل به کار نمی‌دهند. تجربه نشان می‌دهد که معمولا به فاصله انتخاب رئیس جمهور جدید تا مراسم تحلیف و شروع به کار حداقل یکی دو ماه طول می‌کشد و این مساله لطمه جدی در شرایط عادی کشور می‌زند الان که شرایط کشور به شدت بحرانی است.

افقه با بیان اینکه هرچند امیدی ندارم که دولت جدید وضع را بهتر کند، گفت: چون تفکری که در روابط خارجی تنش ایجاد می‌کند (با توجه به وابستگی اقتصاد و معیشت مردم به روابط خارجی) از یک سو و در مقابل هم در داخل کارمندان و مدیران با محدودنگری و تنگ نظری بسیار زیاد آن هم با معیار‌های ظاهری دینی و سیاسی افراد انتخاب می‌شوند و به این ترتیب تعداد زیادی از نیرو‌های شایسته کشور منزوی می‌شوند یا به خارج مهاجرت می‌کنند؛ بنابراین امید ندارم دولت جدید با چنین تفکری بتواند وضع را بهتر از این بکند به خصوص اینکه قصه برجام هم در دولت فعلی با مخالفت پشت پرده مجلس و شورای امنیت به نتیجه نرسید و دولت جدید هم اگر بخواهد بر دیدگاه‌هایی که تندرو‌ها در این مدت بیان می‌کردند پافشاری کند مساله برجام حل نمی‌شود و بدون تردید اگر مشکل برجام و تحریم‌ها حل نشود مشکلات فعلی نه تنها حل نمی‌شوند بلکه شرایط بسیار بدتر می‌شود. تنها نقطه امید این است که به دلیل بحرانی شدن شرایط دولت جدید در مذاکرات جدی‌تر باشند تا آن را به نتیجه برسانند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکسی متفاوت از فرودگاه مهرآباد و خیابان‌های اطراف ۶۴ سال پیش