اقتصاد ۲۴- ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی سبزیجات یکی از انواع ترشیهاست که با پوره گوجه و مخلوطی از سبزیجات تهیه میشود.
این ترشی را میتوانید با هر نوع سبزیجاتی که در یخچال دارید، تهیه کنید. ترشی سبزیجات علاوه بر اینکه بسیار راحت تهیه میشود، برای استفاده نیازی به ماندن طولانی مدت و جا افتادن ندارد و بلافاصله بعد از تهیه آماده مصرف است. در ادامه این مطلب با آموزش این ترشی خوشمزه و بسیار آسان همراه ما باشید.
بادمجان: ۳ عدد
هویج: ۴ عدد
لوبیا سبز خرد شده: ۲ لیوان
گوجه: ۱ کیلو
ساقه کرفس: ۲ عدد
کلم سفید خرد شده: ۲ لیوان
سرکه انگور: ۳ لیوان
نمک: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
زردچوبه و فلفل: به میزان دلخواه
سیاه دانه: ا قاشق مرباخوری
سبزیجات معطر خشک (ریحون، نعنا، مرزه): از هرکدام ۱ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بهترین ترشی بادمجان دودی
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد.
سعی کنید سبزی خشک را از عطاریهای معتبر و یا افرادی که به صورت خانگی و تمیز این سبزیجات را آماده میکنند، تهیه کنید. سبزی خشک اگر بیش از حد مانده یا خاک گرفته باشد، عطر و بوی اصلیاش را از دست میدهد و اگر آن را توی ترشی یا غذا بریزید، طعم و بو نخواهد داشت. به جای سبزی خشک میتوانید از سبزی تازه هم برای تهیه این ترشی استفاده کنید که در این صورت باید صبر کنید سبزی بعد از شستشو کاملا خشک شود و بعد آن را خرد کنید.
بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانیهاست که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میکنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه بادمجان کبابی بهتر است از بادمجانهای کشیده و گوشتی استفاده کنید.
ابتدا بادمجان، هویج و کرفس را خوب بشویید و خرد کنید؛ سپس روی یک پارچه تمیز بریزید تا آب آنها کاملا خشک شود. کلم برگ و لوبیا سبز را هم پس از شستن و خشک شدن خرد کنید. گوجهها را خوب بشویید و سپس به صورت درسته توی یک قابلمه آب جوش بریزید تا بپزد. وقتی روی پوست گوجهها ترک خورد، آنها را از آب بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شود. سپس پوست گوجهها را بکنید و با دستگاه مخلوط کن یا گوشتکوب آنها را پوره کنید. در مرحله بعد سرکه انگور، نمک، فلفل، زردچوبه، سیاه دانه و سبزیجات خشک معطر را به پوره گوجه اضافه کنید و هم بزنید.
حالا همه سبزیجات خرد شده را که کاملا خشک شدهاند، توی یک قابلمه بزرگ بریزید و مخلوط پوره گوجه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا ترشی جوش بیاید؛ سپس شعله اجاق را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا سبزیجات با پوره گوجه بپزد. در این فاصله چند بار ترشی را هم بزنید. بعد از گذشت این مدت زمان اجاق را خاموش کنید و صبر کنید تا ترشی خنک شود و بعد توی شیشههای خشک و تمیز بریزید. بهتر است این ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.