به گزارش جامعه ۲۴- سیدضیاالدین حسینی مظهری با بیان اینکه نمیتوان گفت گیاهخواری یک نوع رژیم تکغذایی است، گفت: گیاهخواری به چند گروه تقسیم میشود که در ذیل آنها وگانها هستند که معتقدند هیچگونه فرآوردههای حیوانی را با گیاهخواری همراه نمیکنند، حتی عسل که جزو معدود غذاهای حیوانی پرکاربرد است.
وی ادامه داد: غیر از وگانها که غیر از موارد گیاهی هیچ ترکیبی را برنمیتابند، بهترین نوع گیاهخواری، گیاهخواری است که آگاهانه انتخاب و تلفیقهای مختلفی را شامل شود.
مظهری در این باره توضیح داد: برخی منابع گیاهی فاقد پروتئینها، ویتامینها و مینرالها هستند، مخصوصا در برخی گیاهان که خیلی به ندرت ما با تامین ویتامین ب ۱۲ روبهرو هستیم. از این جهت توصیه میکنیم گیاهخواری که توام با تلفیق تخممرغ است یا گیاهخوارانی که از سیر استفاده میکنند، گیاهخوارانی که از ماهی استفاده میکنند اگر سایر مسائل تلفیقی را رعایت کنند، مثلا حبوبات را با غلات، جوانهها، دانهها و مغزها تلفیق کنند، یکی از بهترین روشهای مبارزه با بیماریهای بسیار گسترده قلبی و عروقی، سرطانها و چربی خون است.
وی تصریح کرد: این یک روش بسیار موثری است در جلوگیری از گستره بیماریهای عصر حاضر که یک معضل است، معضلی به عنوان بیماریهای خزنده چاقی که این نوع تلفیق گیاهخواری میتواند از تبعات آن و نیز از بسیاری از سرطانها جلوگیری کند. فشار خون را هم تعدیل خواهد کرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: برای مثال ما میگوییم تلفیق حبوبات با غلات؛ چرا؟ در بین پروتئینهای گیاهی گرچه برخی منابع گیاهی مانند سویا یا لوبیای سویا از پروتئین بسیار بالایی برخوردارند، اما گاهی آن اسیدآمینه ضروری که باید روزانه به بدن برسد و بدن قادر نیست خود آن را تامین کند، را ندارند یا اسیدآمینه را کمتر از حد انتظار تامین میکنند.
وی تاکید کرد: وقتی که آگاهانه و با تلفیق پروتئینهای حبوبات و غلات ما میتوانیم حتی به منابع پروتئینی بیشتر از منابع حیوانی دسترسی پیدا کنیم به شرط اینکه به این اصل توجه کنیم که باید در کنار آن به این بیاندیشیم که ویتامین ب ۱۲ از منابع حیوانی یعنی با افزودن تخممرغ، شیر یا استفاده از ماهی که بسیار عالی است با رژیمهای گیاهخواری تعمیم داده شود.
بیشتر بخوانید: میوه خوردن در این ساعت روز را کنار بگذارید
حسینی مظهری گفت: کودکانی که در حالت رشد هستند، زنان حاملهای که با کمخونی وارد حاملگی شدهاند یا کمبودهایی دارند و دخترانی که در بحبوحه جهش بلوغ هستند باید توجه کنند آهنی که از طریق مصرف گیاهان در اختیارشان قرار میگیرد آهن لازم نیست و جذب آن تحت تاثیر منابع گیاهی و یا عدم وجود ویتامین ث کافی نیست. در نتیجه کمخونیهای ناشی از فقر آهن را گسترش میدهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه انجمنهای گیاهخواری وجود دارد که آموزشهایی به اعضای خود ارائه میکنند، اضافه کرد: افراد میتوانند قبل از اینکه این کمبودها منجر به مشکلات بالینی شود، با مشورت با انجمن، این کمبودها را با مکمل غذایی و تلفیقهای مختلف جبران کنند. به گروهی از افراد جامعه که به چربی خون، اضافه وزن و فشار خون و ... مبتلا هستند، توصیه میشود با استفاده از گیاهخواری مشکلاتشان را تعدیل یا معالجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: گیاهخواران از مزیتی برخوردارند که در این رژیم غذایی از محلولهایی استفاده میکنند که باعث تقویت پروبیوتیکهایی میشود که در تقویت مبارزه با عوامل بیماریزا بسیار مفید هستند. اگر آگاهانه و برای گروهی که واقعا نیازمند این برنامه هستند، برنامهریزی شود، گیاهخواری حاوی منافعی بیشماری است که انسان را از دریافت داروهای صنعتی معاف میکند. در گذشته نیز اکثر حکما نیز بیماران خود را با نوع تغذیه و با توجه به نیازهای اقلیمی یا اکولوژیکی معالجه میکردند.
مظهری گفت: اگر با منابع طبیعی نیازهای خود را به ویتامینها و مواد معدنی به دست بیاوریم خیلی موثرتر و اثرگذارتر و کمهزینهتر است. تلفیق گیاهخواری با برخی از منابع حیوانی بسیار مثمرثمر و سلامتیزا هستند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: اصل طلایی حفظ سلامتی، زیبایی، جلوگیری از بیماریها و پیشگیری از پیری زودرس، تناسب در خوردن، تعادل در منابع غذایی و تنوع است.