تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰

رتبه چهارم ایران در استخراج بیت کوین بعد از آمریکا، روسیه و قزاقستان

یک آینده پژوه حوزه فناوری بلاکچین با اشاره به تصمیم آمریکا در خصوص محدود کردن رمز ارز‌ها گفت: بهترین راهکار در این خصوص ایجاد یک صرافی داخلی با قابلیت‌های بایننس است که معامله گران رمزارز بتوانند در بستر امن داخلی به مبادلات خود بپردازند.

رتبه چهارم ایران در استخراج بیت کوین بعد از آمریکا، روسیه و قزاقستان

اقتصاد۲۴ - زینب کیشانی دانش آموخته در مقطع دکتری اقتصاد توسعه و برنامه ریزی در دانشگاه آزادو آینده پژوه حوزه فناوری بلاکچین است.

وی در بحث راه اندازی آزمایشی رمز ارز ملی بر پایه ریال معتقد است: این کار اصلاً قابلیت اجرایی ندارد. از این جهت که تمام کوین وتوکن‌ها بر پایه تتر (دلار که مقبولیت جهانی دارد) هستند و، ولی ریال به جز در کشور خودمان مقبولیتی جهت مبادلات ندارد و مورد استقبال قرار نخواهد گرفت.

او که خود سرپرست تحقیق و توسعه شرکتی فعال در حوزه رمز ارز است بر این باور است که آینده روشنی پیش روی دنیای رمزارز‌ها است کشور‌های مختلف جهان روی خوشی به ارز‌های دیجیتال نشان داده اند.

از نقش رمزارز‌ها در اقتصاد حال وآینده جهان بگویید.

به یقین بیت کوین و سایر رمزارز‌ها نقش مهم و اساسی درآینده اقتصاد جهانی بازی خواهند کرد، زیرا بیت کوین توسط بانک مرکزی یا سیستم دولتی مانند ارز‌های فیات صادر نمی‌شود. از جمله مزایای بیت کوین که باعث تمایز آن با سایر دارایی‌ها می‌شود می‌توان به آزادی در پرداخت اشاره کرد.

با بیت کوین، ارسال و دریافت پول در هر نقطه از جهان در هر ساعت از شبانه روز امکان‌پذیر است. به این ترتیب دیگر لازم نیست نگران عبور و پرداخت‌های برون مرزی و همچنین برنامه‌ریزی مجدد به علت تعطیلی بانک‌ها یا محدودیت‌های دیگری باشید که ممکن است هنگام انتقال پول برای شما مشکل ایجاد کنند. شما با در اختیار داشتن بیت کوین در واقع کنترل پول خود را در دست دارید و این هم یک ویژگی خوب به حساب می‌آید که هیچ شخصیت مرکزی در شبکه بیت کوین وجود ندارد.

نکته دیگر بحث کنترل و امنیت است. به کاربران اجازه داده شده تا معاملات و تمام تراکنش‌های خود را کنترل کنند که این مسأله به ایمن‌سازی شبکه رمزارز‌ها کمک بزرگی کرده است. کاربران در حین خرید و فروش و انجام تراکنش‌ها در ازای ارائه و یا دریافت خدمات دیگر این توانایی را ندارند که هزینه‌های اضافی را بدون هماهنگی با شما به مبلغ اصلی اضافه کنند، بنابراین شما قبل از هر گونه افزایش و یا کاهش هزینه‌ای مطلع خواهید شد که این به نوبه خود بسیار دلگرم‌کننده است.

اطلاعات شفاف وجود دارد. با استفاده از فناوری بلاک‌چین، همه معاملات نهایی برای مشاهده در دسترس همه است، با این وجود اطلاعات شخصی پنهان است. آدرس عمومی شما همان چیزی است که برای همه کاربران قابل مشاهده است، اما خیالتان راحت باشد که اطلاعات شخصی شما به این موضوع مرتبط نیست.

هر کسی در هر زمان می‌تواند معاملات را در بلاک‌چین بیت کوین تأیید کند. پروتکل بیت کوین توسط هیچ شخص، سازمان و یا نهاد دولتی قابل دستکاری شدن نیست که این امر به لطف امنیت حاصل شده از رمزنگاری بیت کوین است. همین نکات باعث می‌شود آینده روشنی پیش روی دنیای رمزارز‌ها باشد.

بیشتر چه کشور‌هایی به حوزه استخراج و استفاده از رمز ارز ورود کرده اند؟

باتوجه به محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت چین، در حال حاضر آمریکا بزرگترین کشور ماین کننده بیت کوین است. در مقام‌های بعدی روسیه، قزاقستان و ایران با ۸ درصد، کانادا با ۷ درصد و ایسلند با ۲ درصد قرار گرفته‌اند و سهم سایر کشور‌ها نزدیک به ۳ درصد است.

در ماه‌های اخیر شاهد پذیرش رسمی بیت کوین در بسیاری از کشور‌ها از جمله السالوادور بودیم. رئیس جمهور السالوادور نقش بسیار پر رنگی در قانونی شدن بیت کوین در این کشور داشت. زیرا او متعقد بود که بیت کوین می‌تواند باعث اشتغال زایی در این کشور شود. در حالی که طرح قانونی کردن مبادلات با ارز دیجیتال در السالوادور طرفداران زیادی دارد، اما برخی نیز نگرانی‌های خود را در ارتباط با تأثیرات منفی استفاده از ارز‌های مجازی اعلام کرده‌اند.

دولت السالوادور ۲۰۰ دستگاه خودپرداز بیت کوین را در سراسر کشور نصب کرده است که مردم می‌توانند از آن‌ها برای تبادل بیت کوین با دلار آمریکا استفاده کنند.

ژاپن یکی از کشور‌های توسعه یافته از نظر صنعت و فناوری است که همواره به استفاده از تکنولوژی‌های جدید علاقه‌مند است. به همین دلیل دور از انتظار نبود که ژاپن به دنیای رمزارز‌ها و بیت کوین روی خوش نشان دهد. ژاپن دارای پیشرفته‌ترین شرایط نظارتی در جهان برای ارز‌های رمزنگاری شده است و بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتالی را تحت قانون خدمات پرداخت (PSA) به عنوان دارایی قانونی به رسمیت می‌شناسد.

 ایالات متحده به طور کلی موضع مثبتی در قبال بیت کوین اتخاذ کرده است

یکی از مهم‌ترین اهداف پشت پرده این تصمیم، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تسهیل پرداخت گردشگران بود. همین موضوع نیز باعث شد تا ژاپن به قطب معاملات بیت کوین در دنیا تبدیل شود.

در استرالیا هم هیچ مانعی برای استخراج بیت کوین، مبادله یا پرداخت از طریق بیت‌کوین برای شهروندان این کشور وجود ندارد. در نهایت در جولای ۲۰۱۷، استرالیا از ژاپن پیروی کرد و ارز رمزنگاری شده بیت کوین را به عنوان پول قانونی پذیرفت. از هر شش استرالیایی اکنون یک نفر دارای رمزارز است که ارزش کل دارایی آن‌ها به ۸ میلیارد دلار می‌رسد. محبوب‌ترین رمزارز در کشور همچنان بیت کوین است و ۹ درصد از مردم استرالیا در حال حاضر از آن استفاده می‌کنند. در حال حاضر چندین دستگاه خودپرداز بیت کوین در سراسر ژاپن وجود دارد بلکه یک شرکت ژاپنی (GMO Internet) اعلام کرده است که در صورت تمایل کارمندان به دریافت حقوق به صورت بیت کوین، این امکان را فراهم خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: ترخیص ماینر‌ها از گمرک به شرط رعایت استاندارد/ از چه زمانی دریافت استاندارد تجهیزات استخراج رمزارز اجباری می‌شود؟


ایالات متحده به طور کلی موضع مثبتی در قبال بیت کوین اتخاذ کرده است، اگرچه چندین سازمان دولتی برای جلوگیری یا کاهش استفاده از بیت کوین برای معاملات غیرقانونی تلاش می‌کنند، اما مشاغل و سازمان‌های برجسته‌ای نیز مانند Dish Network، DISH، Microsoft، Subway از پرداخت بیت کوین استقبال کرده‌اند. شبکه اجرائی جرائم مالی (FinCEN) که از ادارات وزارت خزانه‌داری آمریکا است از سال ۲۰۱۳ دستورالعمل‌های مختلفی در مورد بیت کوین صادر کرده است. خزانه داری، بیت کوین را نه به عنوان ارز، بلکه به عنوان مشاغل خدمات پولی (MSB) تعریف کرده است.

موضع کانادا مانند همسایه جنوبی خود، ایالات متحده، نسبت به بیت کوین، دوستانه است. در عین حال این اطمینان را نیز می‌دهد که بیت کوین برای پولشویی استفاده نخواهد شد. در راستای همین موضوع پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۴ لایحه اصلاح عایدات حاصل از پولشویی را که شامل ارز‌های دیجیتال نیز می‌شود تصویب کرد.

بیت کوین از نظر آژانس درآمد کانادا (CRA) یک کالا محسوب می‌شود و تحت قانون اوراق بهادار تنظیم می‌شود، زیرا قسمت مهمی از مقررات تنظیم کننده اوراق بهادار برای صیانت از حقوق مردم تعریف شده است.

آیا زمان آن نرسیده که به رمز ارز نگاهی رسمی، قانونی و جدی تری در ایران شود؟

در خصوص پاسخ به این سوال باید گفت که نه تنها از وقت آن گذشته بلکه نبود قانون درست و مشخص چه در حوزه ماینینگ وچه در زمینه استفاده از رمزارز‌ها باتوجه به تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد، کاربران را به شدت دچار مشکل کرده است. جادارد مسئولان و قانونگذاران توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

رئیس کل بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده رمز ارز ملی بر پایه ریال راه اندازی می‌شود در این خصوص چه نظری دارید؟

به نظر من این کار اصلاً قابلیت اجرایی ندارد، از این جهت که تمام کوین وتوکن‌ها بر پایه تتر (دلار) که مقبولیت جهانی دارد هستند، ولی ریال به جز در کشور خودمان مقبولیتی جهت مبادلات ندارد و مورد استقبال قرار نخواهد گرفت.

رمز ارز‌ها برای کشوری مثل ایران که با تحریم روبروست چه مزایایی دارد؟

ایران دریافته است که استخراج بیت کوین فرصتی جذاب برای اقتصادی تحت تحریماست که از کمبود پول نقدسخت رنج می‌برد و در عوضازنفت و گاز طبیعی مازاد برخوردار است. برق مورد استفاده ماینر‌ها در ایران معادل تولید سالانه ۱۰ میلیون بشکه نفت خام است؛ یعنی حدود ۴ درصد از کل صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۰.

بنابراین دولت ایران با استفاده از فرآیند استخراج بیت کوین، از جهتی به دور زدن تحریم‌های تجاری می‌پردازد واز سویی دیگر ذخایر انرژی خود را در بازار‌های جهانی به فروش می‌رساند.

از سوی دیگر مبادلات تجاری از طریق رمزارزها، چون به صورت شخص به شخص وبدون واسطه‌های مالی است هم در مقابله با تحریم‌های ظالمانه مفید به فایده است.

توصیه مشخصی در این خصوص به دولت دارید؟

من به عنوان پژوهشگر حوزه بلاکچین به دولت محترم توصیه دارم در اسرع وقت بستر مناسب چه از لحاظ قانونی وچه از لحاظ زیرساخت‌های معاملاتی برای گسترش و تسریع استفاده از رمزارز‌ها در کشور فراهم آورند تا همگام با کشور‌های پیشرفته وتوسعه یافته جهان حرکت کنیم.

واقعیت این است که هیچ دولت وحکومتی نمی‌تواند در مقابل پیشرفت تکنولوژی مقابله کند ودر نهایت این تکنولوژی ودانش است که پیروز می‌شود.

توصیه‌ای هم اگر به مردم دارید بفرمایید؟

توصیه من به افرادی که برای سرمایه گذاری کوتاه مدت ونوسان گیری وارد این بازار می‌شوند این است که تمام بازار‌های مالی همانقدر که می‌توانند جذاب وسودده باشند می‌توانند سرمایه شما را هم به علت نداشتن دانش وتخصص وتجربه کافی از بین ببرند؛ لذا حتما با شناخت کافی وارد این بازار شوند که ناخواسته متضرر نشوند.

ایران همگام با مرز‌های دانش حرکت کند

گفته می‌شود چین وآمریکا نیز به سمت ارز دیجیتال حرکت کرده ویوان ودلار دیجیتال را عرضه خواهند کردو برخی از حرکت‌های اقتصادی وجنگ‌های صوری با همین نگاه رخ می‌دهد نظر شما چیست، آینده این تحولات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حقیقت تا پیش از اعمال محدودیت‌ها از جانب دولت چین؛ چین بزرگترین کشور در حوزه ماین بیت کوین بود، اما اکنون این جایگاه در اختیار آمریکاست و قطعاً این کشور‌ها که قطب‌های اقتصاد جهانی هستند از فرصت‌های این بازار غافل نخواهند شد. به نظر من آینده اقتصادی جهان در دست کشور‌های پیش رو در زمینه فناوری وتکنولوژی است وامیدوارم ایران هم همگام با مرز‌های دانش حرکت کند.

گفته می‌شود که تا ۱۵ سال آینده می‌توان منتظر رمز ارز واحد جهانی بود شما در این خصوص چه فکر می‌کنید؟

از نظر من الان هم بیت کوین رمز ارز واحد جهانی است و نیازی به منتظر ماندن در این خصوص نیست.

گویا آمریکا به دنبال محدود کردن رمز ارز‌ها در کشور‌های تحریم شده است، این مسأله تا چه حد جنبه عملیاتی شدن دارد؟

آمریکا قوانینی را برای محدود کردن رمز ارز‌ها مصوب خواهد کرد این مسأله برای ما تبعات مختلفی خواهد داشت. این تحریم‌ها دو جنبه دارد، از یک وجه برای استخراج کنندگان بیت کوین که از طریق صرافی‌های متمرکز قادر به فروش بیت خود نیستند و وجه دیگر، معامله کنندگانی است که نمی‌توانند از صرافی‌های متمرکز استفاده کنند.

در این شرایط چه کاری می‌توان انجام دهند؟

بهترین راهکار ایجاد یک صرافی داخلی با قابلیت‌های بایننس است که معامله گران رمز ارز بتوانند در بستر امن داخلی به مبادلات خود بپردازند.

منبع: تسنیم

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پزشکیان: با حقوق ۲۰ -۲۵ میلیونی نمی‌توان در تهران زندگی کرد

این بازیکن از استقلال جدا نمی‌شود

عکس/ لهستانی‌ها در کمپ کمپولو اهواز ۸۳ سال پیش

ماجرای داستان سریال پایتخت ۷ لو رفت

عکس/ قاب ماندگار سعید کنگرانی، شیلا خداداد و داریوش ارجمند

آنفلوانزا در صدر ویروس‌های تنفسی در گردش+ عکس

تهرانی‌ها در دی ماه چند روز هوای آلوده تنفس کردند؟

ماجرای شیوع کرونای چشمی در ایران چیست؟

فیلم/ اعتراف پزشکیان به استفاده از مازوت برای سوخت

فیلم/ فریاد‌های اعتراض کارگردان پیشکسوت و مشهور درباره وضعیت تئاتر

هشدار وزارت خارجه ایران به اروپا درباره استفاده از مکانیسم ماشه

توقف قیمت دلار در محدوده حمایت

عکس/ شکوه قوچ‌های اوریال در پارک ملی گلستان

عکس/ مراسم عروسی معین و همسر دوم اش ۲۴ سال پیش

آیا همکاری نفتی با روسیه به نفع ایران است؟

تجمع اعتراضی برای تاخیر در پرداخت سنوات معلمان بازنشسته

عکس/ واکنش ترامپ به فیلتر تیک‌تاک (TikTok) در آمریکا

عکس/ آتشکده یزد با آتشی ۱۵۰۰ ساله بازمانده از دوران ساسانی

عکس/ زیبایی حیرت انگیز طلوع ماه بر فراز سبلان

عکس/ استوری بامزه همسر بهرام رادان در روز برفی تهران

فیلم/ لحظه آزاد شدن خالده جراره چهره جنجالی اسرای فلسطین

افزایش سقف به‌جای سهمیه خارجی در ایران

شغل علم الهدی قبل از انقلاب چه بود؟

عکس/ سفر مجردی ناصرالدین شاه به جاجرود ۱۳۰ سال پیش

کدام مناطق تهران برای خرید یا رهن و اجاره آپارتمان مناسب‌تر است؟ + جدول

رشد ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در دوره جدید

فیلم/ قرائت پیام رهبری در تشییع قضات رازینی و مقیسه

بازار گردشگری در ایران کساد شد

فیلم/ مراسم تشییع قضات علی رازینی و محمد مقیسه

سریال تمام نشدنی خسارت‌های کرسنت؛ تا الان ۹۲۵ میلیون دلار ناقابل! / نتیجه سنگ اندازی‌های سعید جلیلی؛ غرامت از جیب مردم

عکس/ نمره ضعیف مهدی طارمی در اینتر

اینفوگرافی/ فهرستی از بدعهدی روس‌ها با ایران

دستیار ایرانی تیم ملی والیبال لو رفت + عکس

عکس/ شادی حسین کنعانی‌زادگان در تیم زنان پرسپولیس

شیب تند گرانی دارو؛ افزایش ۴۰ درصدی قیمت‌ها

روایت فرزند قاضی مقیسه درباره قاتل پدرش

فیلم/ آیین تشییع قضات شهید آغاز شد

سامانه نیما به تاریخ پیوست

عامل قتل مسلحانه در بم دستگیر شد

کارون زخم‌خورده سدها؛ برنامه ریزی خطرناک ۱۵ طرح برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون

سرگردانی ساکنان روستای شفت روی خاکستر؛ آوارگی ساکنان روستای امامزاده ابراهیم پس از ۲۶۲ روز!

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱ بهمن

سکه راهش را از دلار جدا کرد

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

رخ به رخ با چهره دوم ترامپ

جزئیات نزاع خونین در یافت‌آباد با دو قطع عضو

بیانیه جدید اتاق ایران در حمایت از تلاش دولت برای حل مشکل FATF

بازگشت طوفانی ترامپ؛ درباره آغاز به کار دونالد ترامپ و فرمان‌های اجرایی جنجالی‌اش پس از تحلیف

امیر تتلو الان کجاست؟!

تورم ماهانه تولید خودرو رتبه اول در بین صنایع