تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۱

فروش ۷۵۰ میلیونی روز صفر در هفته نخست

فیلم «روز صفر» فیلمی قابل تامل و دیدنی است که این قابلیت را دارد در این روز‌هایی که ناامیدی و احساس ناامنی به جانِ‌مان چنگ می‌زند، آرامش و امید به روح خسته‌ی این ملت تزریق کند.

فروش ۷۵۰ میلیونی «روز صفر» در هفته نخست

اقتصاد۲۴- «روز صفر» اولین فیلمِ سعید ملکان در مقام کارگردان است. ملکان که سال‌ها در زمینه چهره‌پردازی و تهیه‌کنندگی فعالیت کرده است، این‌بار جایگاه خود را در مقام کارگردان هم تثبیت کرد. او با تجربه‌ای که دارد مدیومِ سینما و مخاطبِ این مدیوم را خوب می‌شناسد و می‌داند چگونه قاب‌ها و روایت‌هایش را در کنار هم بچیند تا تماشاگرش حتی هنگامِ پخش تیتراژ پایانی فیلم، از جای خود بلند نشود.
«روزصفر» جایزه‌ی ویژه‌ی هیت داوران در سی‌وهشتمین جشنواره‌ی فجر را از آن خود کرد و مورد توجه منتقدان قرار گرفت. حتی منتقد سخت‌گیری، چون فراستی هم پس از دیدنِ این فیلم به وجد آمد و ناگهان در کنفرانس خبری، پشت تریبون رفت و ضمن تبریک به سینمای ایران، آن را اولین فیلمِ ملیِ ضد امنیتی ایران خواند که توانست «حقِ مطلب» را با سینما ادا کند.
این فیلم در لیست اکران نوروزی ۱۴۰۱ قرار گرفت و براساس گزارش خبرگزاری‌ها میزان فروش آن در هفته نخست رقم ۷۵۰ میلیون تومان بوده است. «روز صفر» فیلمی امنیتی - سیاسی - اکشن، در ارتباط با دستگیری عبدالمالک ریگی بر فراز آسمان ایران است.
اسفندِ ۱۳۸۸ بود که خبر دستگیری عبدالمالک ریگی، رهبر گروه تروریستی جنداله منتشر شد. خبر یک جمله بود: «ریگی در آسمان ایران دستگیر شد.» پس از آن در هر فیلمی با این موضوع، ما به دنبال جان‌بخشی دوباره‌ی این لحظه بودیم که با روز صفرِ ملکان محقق شد.
فیلم قصه‌ی قهرمانی است که سایه‌به‌سایه، کوه‌به‌کوه و۰ نفس‌به‌نفس به دنبالِ رهبرِ یک گروه تروریستی است. از آلمان تا کراچی، از کراچی تا افغانستان، از افغانستان تا دبی و در نهایت این آسمان ایران است که قفسی می‌شود برای ضدقهرمانِ داستان.


بیشتر بخوانیم: رکورد شکنی‌های پژمان جمشیدی در سال ۱۴۰۰


از قصه خبر داریم، قصه‌ای تکراری؛ قصه‌ی سیاووش‌هایی که از آتش کین به سلامت عبور می‌کنند. می‌دانیم که این ضحاکِ ماربه‌دوش سال‌هاست که به بند آمده، اما تعلیق‌ودلهره در تعقیب‌وگریزِ مردی که جانش از خونِ این مردمان نوش می‌کند در سراسر فیلم ما را جان‌به‌لب می‌کند. با سیاوش قصه (امیر جدیدی) همراه می‌شویم، نفس‌به‌نفس و گاهی به‌مانند او نفس‌های‌مان بند می‌آید. سیاوشی که حالا ظاهری معاصر و ملی‌گرایانه به خود گرفته است؛ باب طبع همه‌ی ایران! نه نامی از سربازانِ گم‌نام است و نه خبری از هیچ نوع مذهب و ایدئولوژی.
گویا عوامل سازنده‌ی فیلم فارغ از هر نوع مذهب و اعتقادی، ستایش از پاسداشت این خاک، از خزر تا خلیج فارس را در دستورکار خود قرار داده‌اند. گویا قرار است ایران متحد شود آن هم در روز‌هایی که آتش نفاق و کین در هر گوشه‌ی آن شعله‌ور می‌شود؛ و این همان چیزی است که هر ایرانی را می‌تواند تا پایان فیلم بر جای خود میخ‌کوب کند.
در ابتدا تماشاگر شاهد گزارشی است از جنایت‌های یک گروه تروریستی در شرق ایران؛ از نحوه‌ی سازماندهی آن‌ها، تربیت کودکان برای انجام عملیات و بمب‌گذاری، سخنرانی عبدالمالک ریگی (ساعد سهیلی) برای ترغیب افراد به جهاد تا روند تعقیبِ‌شان توسط نیرو‌های امنیتی ایران در قاب‌های تصویریِ چشم‌گیر. قهرمان فیلم به‌دنبال دستگیری ریگی، از وقوع یک عملیات ویژه موسوم به "روزصفر"، (که بنا دارد در تمامِ پایتخت‌های ایران بمب‌گذاری کند) مطلع می‌شود و همین موضوع، حس تعلیق‌ودلهره را در یک‌سوم پایانی فیلم دوچندان می‌کند. این بخش از فیلم همانقدر اهمیت دارد که دستگیری ریگی. اما فیلمنامه آن‌طور که باید به آن نپرداخته و آن را تبدیل به موضوعی حاشیه‌ای کرده است. با این وجود فیلم «روز صفر» فیلمی قابل تامل و دیدنی است که این قابلیت را دارد در این روز‌هایی که ناامیدی و احساس ناامنی به جانِ‌مان چنگ می‌زند، آرامش و امید به روح خسته‌ی این ملت تزریق کند.

منبع: فرازدیلی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!