اقتصاد۲۴- سینا پرس نوشت: فاطمه پارسا با بیان اینکه گیاه چای به طور عمده برای تهیه نوشابه چای از برگهای لطیف آن کشت و توسعه داده میشود، گفت: علاوه بر آن در پایان دوره رشد، شروع به گلدهی و تولید بذر میکند و استخراج روغن از بذر چای به کمک روشهای دستگاهی استخراج به کمک نیروی فشار در دمای بالا انجام میشود.
وی افزود: بذر چای حاوی ۳۲ - ۳۰ درصد روغن خوراکی است که به دلیل اسیدهای چرب غیراشباع مانند اولئیک اسید و لینولئیک اسید خاصیت دارویی دارد.
بیشتر بخوانید:روشهای خانگی برای ازبینبردن زردی دندان
پارسا ادامه داد: اسیدهای چرب اصلی در روغن بذر چای شامل اولئیک اسید، لینولئیک اسید، پالمتیک اسید و استئاریک اسید است.
وی افزود: بیشترین درصد از اسیدهای چرب، مربوط به اولئیک اسید حدود ۷۰ درصد، مشابه درصد آن در روغن زیتون است، که باعث شده است خصوصیات شیمیایی آن شبیه روغن زیتون شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات چای کشور گفت:درصد لینولئیک اسید در روغن بذر چای حدود ۲۲ درصد است که جزء روغنهای ضروری در رژیم غذایی انسان محسوب میشود.
وی گفت: اسیدهای چرب موجود در روغن بذر چای از لحاظ علم داروشناسی و تغذیه بسیار حائز اهمیت است، چون این روغن باعث کاهش فشار و کلسترول خون میشود و از سکته قلبی و سرطان جلوگیری بعمل میآورد.
پارسا خاطرنشان کرد:از سوی دیگر، کیفیت روغن بذر چای در طول انبارمانی به دلیل دارا بودن مقدار زیادی پلی فنل که خاصیت به دلیل دارا بودن مقدار زیادی پلی فنل که خاصیت آنتی اکسیدانتی دارند، بسیار خوب حفظ میشود.
وی گفت: همچنین، روغن بذر چای در صنایع غذایی بعنوان ماده خام در تهیه کره کاکائو ومارگارین استفاده میشود.