تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

پربازده‌ترین و کم‌بازده‌ترین بازار‌ها در سال ٩٩

سال ۹۹ را باید سال شگفتی‌های اقتصادی نامید، سالی که بازار‌های مختلف دچار تنش‌ها و نوسانات قیمتی فراوانی شدند و عده‌ای از سرمایه گذاری در آن‌ها به سود‌های کلان رسیدند و در مقابل سرمایه بعضی دیگر سوخت شد.

پربازده‌ترین و کم‌بازده‌ترین بازار‌ها در سال ٩٩ بشناسید

اقتصاد۲۴ -  پربازده‌ترین بازار بهار ۹۹ را باید بازار سرمایه دانست، به طوری که در ۳ ماهه ابتدایی سال ۹۹ شاخص کل بورس حدود ۱۴۸ درصد رشد کرد و سبب تا سرمایه گذاری و نقدینگی فراوانی به سمت این بازار روانه شود.

سودده‌ترین بازار ایران در سال آینده کدام بازار است؟

بازار دوم سودده در سال ۹۹ را باید بازار فلزات گرانبها به ویژه طلای ۱۸ عیار دانست، به طوری که در بهار سالی که گذشت این بازار رشد ۳۱ درصدی کرد و نرخ هر گرم طلا از ۵۹۷ هزار تومان در آخر سال ۹۸ در بهار ۹۹ به ۷۸۰ هزار تومان رسید البته این مساله را باید به دلیل تقویت ۱۷درصدی ارزش انس جهانی و همچنین تاثیرات نرخ ارز دانست. در بازار فلزات گرانبها، مسکوکات نیز روز‌های عجیبی را پشت سر گذاشتند و حداقل ۳۰درصد بر قیمت سکه امامی در طول بهار افزوده شد.

بازار پربازده بعدی را باید بازار ارز دانست به طوری که در ۳ ماه نرخ دلار ۱۸ درصد رشد کرد.

آخرین بازار پر سود بهار ۹۹ را باید بازار مسکن دانست که در واپسین روز‌های اردیبهشت و آغاز خردادماه، ناگهان ورق قیمت‌ها در این بازار برگشت و روزانه بر قیمت ملک افزوده شد و در پایان بهار نیز در مجموع حدود ۲۰ درصد ارزش قیمت‌ها در این بازار بالا رفت.

بازدهی بازار‌های مختلف در ۶ ماه نخست سال

اما تابستان ۹۹ را باید فصل بد بورس نامید به طوری که بازار سرمایه عقبگرد محسوس نسبت به بهار ۹۹ داشت و بازدهی این بازار نسبت به فصل قبل به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

در ۵ ماه نخست سال ۹۹ حدود ۹۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران خرد به بازار سرمایه وارد شد، اما در شهریورماه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از جریان دادوستد‌ها در این بازار خارج شد.

البته در ۶ ماهه نخست سال شاخص کل توانست عملکرد مثبیت به ثبت برساند به طوری شاخص کل بازار سرمایه که در ابتدای فروردین ماه امسال روی سطح ۵۱۲ هزار واحدی قرار داشت، پس از فراز و نشیب‌های فراوان در پایان معاملات روز پنج‌شنبه ۲۷ شهریور ماه روی پله یک میلیون و ۷۰۴ هزار واحدی ایستاد.

در پایان نیمه نخست سال ۴بازار ارز، سکه، طلا و بورس توانستند بیشترین بازدهی را به نام خود ثبت کنند.


بیشتر بخوانید: تلاش مضاعف بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی


قیمت سکه در نیمه نخست سال ۹۹ تقریبا ۲برابر شد و در روز‌های پایانی شهریور ماه به ۱۲ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان رسید. به طوری که هر عدد سکه بهار آزادی که در آخرین روز‌های سال ۹۸ به نرخ ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد در طول ۶ ماه حدود شش میلیون و ۶۹۰ هزار تومان گران‌تر شد بازدهی ۱۱۸ درصدی را در این بازار رقم زد.

وضعیت بازار طلا نیز همانند بازار سکه با رشد همراه بود به طوری که در پایان نیمه نخست سال رشد ۱۰۱.۸ درصدی را تجربه کرد.

طلا در ابتدای فروردین ماه ۹۹ با قیمت گرمی ۶۰۲ هزار تومان داد و ستد شد و در پایان شهریور ماه با ۶۱۳ هزار تومان افزایش به یک میلیون و ۲۱۵ هزار تومان رسید که بازدهی خوبی محسوب می‌شود.

دلار

مهمترین بازار را باید بازار ارز و به ویژه دلار دانست، زیرا هرگونه نوسان در این بازار برسایر بخش‌ها موثر است، بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار در واپسین روز‌های اسفند ۹۸ حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان بوده و در نیمه نخست سال ۹۹ بارشد ۷۹.۸ درصدی همراه شد و ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان بر نرخ آن افزوده شد و براساس نرخ‌های اعلامی صرافی ملی، قیمت دلار در پایان هفته آخر شهریور ماه به ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در پایان نیمه نخست سال بورس روز‌های سختی را پشت سر گذاشت و سرمایه گذاران در تابستان با افت شاخص و ... بخش زیادی از سرمایه خود را از دست دادند، اما اوضاع در سایر بازار‌ها مانند ارز، سکه و طلا خوب بود و بیشترین افزایش قیمت‌ها در این بازار‌ها به ثبت رسید.

بازدهی بازار‌ها در پاییز ۹۹

۶ ماه نخست سال را باید توقف روز‌های طلایی بازار‌های مختلف شمار آورد، زیرا پاییز ۹۹ شرایط به گونه‌ای پیش رفت که بازار‌های ارز، طلا، سکه و بورس نتوانستند روند افزایشی خود را حفظ کنند و همه در سراشیبی کاهش نرخ افتادند.

هیچ یک از بازار‌های سرمایه گذاری دلار، طلا، سکه و بورس نتوانستند در فصل پاییز ارزش خود را حفظ کنند و همه دچار افت شدند. اما بیشترین افت ارزش در بازار سهام و کمترین آن در بازار ارز رخ داد. در سومین فصل امسال بازار‌های مالی نتوانستند رشد کنند و بازار سرمایه نسبت به بازار‌های طلا و ارز بیشترین افت شاخص را داشت.


شاخص کل بازار سرمایه در پاییز ۹۹ حدود ۹.۷ درصد افت کرد. به طوری که در پایان آذر ماه شاخص کل روی سطح یک میلیون و ۴۳۹ هزار واحدی قرار گرفت در حالی که شاخص کل در آخر شهریور ماه در پله یک میلیون و ۵۹۵ هزار واحدی ایستاده بود.

سکه

در پاییز روند قیمت‌ها در بازار سکه نیز نزولی بود به طوری که ار ارزش هر سکه تمام حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کاسته شد.

در روز‌های آخر تابستان برای خرید هر عدد سکه امامی باید ۱۳ میلیون تومان و ۱۴۰ هزار تومان پرداخت می‌شد، اما تحت تاثیر ریزش نرخ‌ها در پایان پاییز ۹۹ با نرخ ۱۱ میلیون و ۹۵۹ هزار تومان داد و ستد شد.

طلا

نرخ هر گرم طلای ۱۸ نیز تحت تاثیر تحولات انس جهانی و نوسانات نرخ ارز در پایان پاییز ۹۹، ۷.۱درصد افت کرد به طوری که قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار که در پایان شهریور ماه یک میلیون و ۲۲۵ هزار تومان بود در پایان آذر ماه ۸۸ هزار تومان کاهش یافت و به یک میلیون و ۱۳۷ هزار تومان رسید. 

دلار

کمترین میزان افت در بازار‌ها را دلار داشت به طوری که دلار با بازدهی منفی ۴.۸ درصدی در آخرین روز آذر ۹۹ به نرخ ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان داد و ستد شد.

در حالی که بر اساس آمار صرافی ملی در آخر شهریور ماه ۹۹ هر دلار ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان ارزش گذاری شده بود.

بازدهی ۹ ماهه بازار‌های مختلف

در پایان ۹ ماهه سال ۹۹ بازدهی بازار سرمایه با توجه به روز‌های خوب آن در بهار سالی که گذشت به ۱۸۲ درصد رسید.

بر اساس آمار‌های موجود بازدهی قیمت سکه بهار آزادی در این مدت ۸۵ درصد بود. بازار طلای ۱۸ عیار نیز توانست در جایگاه سوم بازار‌های پربازده تا ۹ ماهه سال ۹۹ بیاستد و بازدهی ۸۴ درصدی را به ثبت برساند.


در این مدت، اما بازار مسکن نیز از سایر رقبا عقب نیافتاده بود و توانست در ۹ ماهه سال ۹۹ بازده ۷۵درصدی را ثبت کند.

گفتنی است متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در فروردین ماه سال ۹۹ برابر با ۱۵ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۷۰۰ تومان گزارش شده بود که در پایان آذرماه متوسط قیمت مسکن با رشدی ۷۵ درصدی در مقایسه با ابتدای سال به ۲۷ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.

آخرین بازار پربازده را باید بازار ارز دانست که نوسان نرخ هایش در طول این مدت تاثیرات فراوانی بر سایر بازار‌ها برجا گذاشت.

بر اساس آمار‌های رسمی در ۱۱ فروردین ماه ۹۹، هر دلار ۱۴ هزار و ۹.۳ تومان ارزش گذاری شده بود، اما شرایط به گونه‌ای پیش رفت که در آخرین روز پاییز هر دلار تا ۲۵ هزار و ۳۹۶ تومان نیز داد و ستد شد و بدین صورت بازده ۷۰ درصد را از آن خود ساخت.

آغاز زمستان ۹۹ روز‌های شگفتی اقتصاد ادامه داشت

در نخستین ماه زمستان اکثر بازار‌های مهم مالی ریزش نرخ را تجربه کردند به طوری که بورس ۲۰ درصد، طلا ۱۵.۳۷ درصد، سکه ۱۴.۶۵ درصد و دلار ۱۴.۱۷ درصد ریزش قیمت را تجربه کردند.

سکه

هر سکه امامی در پایان دی ماه با کاهش یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومانی نسبت به آذرماه با رقم ۱۰ میلیون و ۱۸۸ هزار تومان داد و ستد شد.

طلا

هر گرم طلای ۱۸ عیار در پایان دی با افت ۱۷۴ هزار و ۸۰۰ تومانی نسبت به آخر آذرماه با قیمت ۹۶۲ هزار و ۲۰۰ تومان عرضه شد.

بورس

بورس در دی ماه پرچمدار ریزش ارزش بود و همان طور که گفته شد ۲۰درصد ریزش را به نام خود ثبت کرد. شاخص کل در طول دی ماه نسبت به آذرماه ۲۸۸ هزار و ۴۹۹.۳ واحد ریزش کرد و در جایگاه یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۶۲۴.۷ واحد ایستاد.

بازدهی بازار‌ها در بهمن ماه

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بهمن ۹۹ بازار‌های دلار، طلا، سکه و بورس رشد کردند و طلا بیشترین سود و بازدهی را به ثبت رساند و در مقابل بورس بر روند قبلی خود ادامه داد و با وجود مثبت شدن شاحص کل، همچنان جایگاه کمترین بازدهی را حفظ کرد.

طلا

قیمت طلا در آخرین روز‌های دی ماه به ۹۶۲ هزار تومان رسید، اما در بهمن ماه طلای ۱۸ عیار رشدی ۱۸.۵ درصدی کرد و به قیمت یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان رسید.

سکه

سکه نیز در بهمن ماه رشد۱۷.۱ درصدی را تجربه کرد و دومین بازار سودده نیمه زمستان شد.

در بهمن ماه قیمت سکه یک میلیون و ۷۳۸ هزار تومان رشد کرد و به ۱۱ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان رسید.

دلار

دلار در آخرین روز بهمن ماه با نرخ ۲۵هزار و ۱۷۰ تومان داد و ستد شد این در حالی است که پایان دی هر دلار ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان ارزش گذاری شده بود، به این ترتیب دلار در بهمن ۹۹ نسبت به دی ماه، رشدی ۱۵.۳ درصدی را به ثبت رساند.

بورس

همان طور که ذکر شد شاخص کل بازار سرمایه در طول بهمن ماه مثبت بود و بازدهی ۷.۶درصدی داشت و با ۸۸ هزار واحد رشد در جایگاه یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد قرار گرفت.

نرخ بازدهی بازار‌های مختلف تا ۲۵ اسفند

هنوز تا پایان رسمی اسفند ماه چند روزی باقی مانده، اما باید گفت تا ۲۵ اسفند ماه بازدهی بازار‌های مختلف سال ۹۹ به شرح زیر بوده است:

بازار دلار بازدهی ۶۵ درصدی، بازار سکه بازدهی ۷۵ درصدی، بازار مسکن بازدهی ۸۲ درصدی و بازار سرمایه نیز بازدهی ۱۴۵ درصدی داشته است.

تحت تاثیر شرایط عجیب اقتصادی در سال ۹۹ نرخ تورم نیز تا ۳۴ درصد افزایش یافت به طوری این مساله در افزایش نرخ کالا‌های مختلف در کشور مشهود و ملموس بود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس