اقتصاد۲۴- یوسف اصلانی: امروز شاخص کل با ۱۱ هزار و ۶۴۸ واحد کاهش به عدد یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با یک هزار و ۵۳۴ واحد ریزش به عدد ۴۴۱ هزار و ۱۱۴ واحد کاهش یافت. نمادهای فولاد، فملی، شستا، فارس، کچاد، شپنا و پارس بیشترین اثر منفی را اُفت شاخص کل داشتند. برکت، اپال، شستا، فاراک، حکشتی، امین و شلعاب نیز از پر تراکنشترین نمادها بودند.
امروز شاخص کل فرابورس نیز با ۱۱۹ واحد کاهش به ۱۸ هزار و ۳ واحد کاهش پیدا کرد و در آستانه از دست دادن کانال ۱۸ هزار واحد قرار گرفت. آریا، بپاس، زاگرس، صبا، شگویا، مارون و هرمز بیشترین تاثیر منفی را بر کاهش شاخص کل فرابورس گذاشتند.
در تحلیل بازار امروز توجه به موارد زیر شایان توجه است:
۱. هر چند که بازار سرمایه عملا از تاریخ هفتم فروردین ماه ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد، اما برای آغاز سال جدید بازار، امروز اهمیت زیادی داشت. خبر مذاکرات احتمالی برجامی در هفته جاری و در نتیجه پیشبینی سهامداران برای ریزش قیمت دلار، بازار امروز با صفهای فروش مواجه شد.
۲. امروز شاهد یکی از پایینترین ارزش معاملات خُرد بازار در یکسال گذشته بودیم. از ۵ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان ارزش کل معاملات، مبلع ۲ هزار و ۵۰۳ میلیارد تومان مربوط به معاملات خرد سهام و حق تقدم بود.
بیشتر بخوانید: نگاهی به فراز و فرودهای بورس در سال ۱۳۹۹/ از جهش بزرگ تا سقوط بزرگ!
۳. با وجود این که امروز بازار سرمایه به پیشواز کاهش قیمت دلار رفت، اما دلار در بازار غیررسمی با وجود برگشت به زیر ۲۵ هزار تومان، اُفت شدیدی نداشت. ارز نیمایی نیز تغییر قابل ملاحظهای نداشت.
۴. امیدواری به ارائه گزارشهای ماهانه و پایان سال خوب شرکتها در سامانه کدال زیاد است. مثلا فملی در گزارش ماهانه اسفند ماه رشد ۱۱۵ درصدی فروش را نسبت ماه قبل خود داشته است. اما بازار سرمایه بسیار هیجانیتر از بازارهای موازی دیگر به استقبال ریزش احتمالی قیمت دلار رفته است.
۵. امروز جلسه هیئت مدیره نیز قرار است برگزار شود و احتمالا تصمیات جدیدی درباره دامنه نوسان اتخاذ خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی، سهامداران در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان از محل مالیات نقل و انتقال سهام در بازار سرمایه به دولت پرداخت کردند. این رقم به تنهایی معادل ۹ درصد از کل مالیات وصولی سال ۱۳۹۹ است.