تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

این باور‌های پزشکی را باور نکنید!

برخی از باور‌های اشتباه در علم پزشکی بین مردم جا افتاده است که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

این باور‌های پزشکی

اقتصاد۲۴ -  ما از خیرخواهان خود چیز‌های زیادی درمورد اینکه چه کار‌هایی باید و نباید انجام دهیم تا سلامتی و تناسب اندام خود را حفظ کنیم، شنیده‌ایم.

اگر به شما بگوییم که همیشه این شنیده‌ها ۱۰۰ ٪ صحیح نیستند چه می‌کنید؟ واقعیت این است که با پیشرفت علم، معلوم می‌شود که بسیاری از باور‌های پزشکی در واقع اشتباه هستند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است؛

۱. اگر اضافه وزن دارید، ناسالم هستید

آیا از چاقی رنج می‌برید؟ اگر برای بار دوم این سوال را شنیدید می‌توانید کلمه رنج را از آن حذف کنید. یک فرد دارای اضافه وزن ممکن است تناسب اندام نداشته باشد، اما تصور اینکه یک فرد دارای اضافه وزن لزوما در رنج است، نادرست است.

در مطالعه‌ای که توسط دکتر استیون بلر و تیمش انجام شد، مشخص شد که میزان مرگ و میر یک فرد دارای اضافه وزن که به طور منظم ورزش می‌کند، نصف میزان مرگ و میر فردی است که در وزن طبیعی قرار دارد. BMI (شاخص توده بدن) چیز دیگری است که باید در هنگام تعیین اینکه وزن یک فرد در یک گروه ناسالم قرار دارد یا نه مورد توجه قرار گیرد.

۲. نمک زیاد مضر است

اگر می‌خواهید لاغر شوید، نمک دریافتی خود را کاهش دهید. اگر می‌خواهید فشار خون خود را به حالت اولیه برگردانید، نمک را کاهش دهید. اگر این توصیه را قبلا شنیده‌اید و هرگز اعتبار آن را زیر سوال نبردید، وقت آن است که دوباره فکر کنید.

طبق مطالعات، در واقع برخی از شرایط سلامتی وجود دارد که شما را ملزم به افزایش مصرف نمک می‌کند. میزان کم نمک می‌تواند منجر به احتمال ابتلا به دیابت، افزایش ذخیره چربی و کاهش میل جنسی شود؛ بنابراین بدون هیچ ترس و نگرانی غذای خود را با نمک میل کنید.

۳. غذای ارگانیک عاری از سموم و آفات بوده و مقوی‌تر است

مصرف غذای ارگانیک اکنون به روندی گسترده تبدیل شده است. همه به دلیل خلوص و فواید سلامتی، می‌خواهند به غذای ارگانیک روی بیاورند، اما متاسفانه این واقعا درست نیست. لیستی از بیش از ۲۰ ماده شیمیایی وجود دارد که برای استفاده در تولید مواد غذایی ارگانیک توسط استاندارد‌های ارگانیک آمریکا تایید نشده است؛ همچنین باید در نظر داشت که با وجود مقررات حتی غذای ارگانیک نیز در معرض جریان شیمیایی مزارع یا کارخانه‌های مجاور است.

۴- عسل داری قند طبیعی بوده و از قند فرآوری شده بهتر است

اگر به شما بگوییم کالری عسل بیشتر از قند است چه واکنشی خواهید داشت؟ اگرچه از عسل در مقادیر کمتری استفاده می‌شود، زیرا در مقایسه با شکر شیرین‌تر است، اما این واقعیت همچنان بر قوت خود باقی است که مقدار زیاد عسل نیز می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. از نظر پزشکی عسل به اندازه قند مضر است و در صورت استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت، مشکلات قلبی و بیماری‌های کبدی شود.

۵. خوردن هویج می‌تواند دید در شب بسیار خوبی به شما بدهد

همه ما آموخته‌ایم که یکی از مزایای بزرگ هویج این است که منبع خوبی از ویتامین A است که می‌تواند به بهبود بینایی کمک کند. به لطف تبلیغات جنگ جهانی دوم، هویج به عنوان بهترین غذای سالم ممکن دیده می‌شد. در طول جنگ جهانی دوم نیروی هوایی انگلیس نوع جدیدی از فناوری رادار را توسعه داد و سعی کرد آن را از جهان پنهان کرده و ادعا کند که موفقیت جدید آن‌ها مرهون بهبود دید خلبانانشان است که ناشی از مصرف زیاد هویج است.

وجود ویتامین A در هویج می‌تواند به بهبود بینایی شما کمک کند، اما اینکه دید شما را در شب بهبود می‌بخشد تنها یک افسانه است.

۶. مایکروویو‌ها باعث سرطان می‌شوند

مایکروویو‌ها سرطان ایجاد نمی‌کنند و این توسط برخی از محققان برتر تایید شده است. اگر به روش گرمایش مایکروویو نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که آن‌ها تابشی تولید می‌کنند که مولکول‌های آب موجود در غذا را گرم کرده و در نتیجه باعث گرم شدن آن می‌شوند و این به معنای ایجاد تغییر در غذا یا سرطانی شدن آن نیست. تنها نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد عدم استفاده از ظروف پلاستیکی است که قابلیت استفاده در مایکروویو را دارند.

۷. ماست/ کشک می‌تواند عمل هضم را بهبود بخشد

ماست یا کشک هر دو به دلیل مزایای مختلف سلامتی از جمله مدیریت وزن و تنظیم هضم غذا محبوب بوده‌اند. پروبیوتیک‌ها به آرامی وارد سیستم‌های ما شده‌اند. گفته می‌شود این پروبیوتیک‌ها نوع خوبی از باکتری‌ها هستند که به تنظیم روده کمک می‌کنند، با این حال هنگامی که بدن شما از انواع مختلف باکتری پر شده است، چگونه می‌توان تشخیص داد که این باکتری‌های ناشی از ماست هستند که به شما کمک می‌کنند؟ علاوه بر این بیشتر ماست‌ها شیرین هستند و مقدار قند موجود در بسیاری از ماست‌ها نه تنها سالم نیست بلکه مضر هم هست.


بیشتر بخوانید: پژوهشگران از مصرف شیر و کاهش طول عمر خبر می‌دهند


۸. تغذیه شب باعث چاق شدن شما خواهد شد

وقت آن است که این سخن معروف را که می‌گوید صبحانه را مانند یک پادشاه، ناهار را مانند یک شاهزاده و شام را مانند یک دهقان بخورید، فراموش کنید. افزایش وزن مستقیما با میزان ورزش شما متناسب است. در وب سایت شبکه اطلاعات کنترل وزن وزارت کشاورزی آمریکا آمده است مهم نیست که در چه ساعتی از روز غذا می‌خورید. آنچه مهم است میزان فعالیت بدنی است که در طول روز انجام می‌دهید که نقش تعیین کننده‌ای در افزایش، کاهش یا حفظ وزن شما دارد.

۹. شیر برای شما خوب است

ظاهرا ما اشتباه کردیم که نوشیدن شیر را با استحکام استخوان‌ها و مقدار کافی کلسیم در بدن مرتبط می‌دانیم. بیشترین مطالعات اخیر ادعا کرده‌اند که هیچ ارتباطی میان مصرف شیر با استخوان‌های سالم و جلوگیری از کمبود کلسیم و ویتامین D وجود ندارد.

۱۰. انسان‌ها ۵ حس دارند

این تصور همواره وجود داشته است که انسان تنها دارای ۵ حس است، البته برخی به حس ششم نیز معتقد هستند، اما یافته‌های علمی نشان می‌دهد که ما در واقع بیش از ۲۰ حس دیگر داریم. طبق تحقیقات اخیر حواس برجسته دیگری از جمله احساس درد، توانایی احساس درد، حس تعادل و ترموپسیشن، حس دما وجود دارد.

آنچه جالب است بدانید این است که حواس بیشتری در حیوانات وجود دارد مانند الکتروپسیس، توانایی احساس محرک‌های الکتریکی طبیعی، برداشت مغناطیسی، حس میدان مغناطیسی زمین و نور قطبی، توانایی استفاده از نور قطبی برای جهت یابی؛ آیا ممکن است چنین حس‌هایی در انسان نیز وجود داشته باشد؟

۱۱. افراد نابینا چیزی نمی‌توانند ببینند

باور اینکه افراد نابینا اصلا چیزی نمی‌توانند ببینند نادرست است. شرایطی وجود دارد که افراد نابینا می‌توانند الگو‌های تار، اشکال و حتی رئوس مطالب را مشاهده کنند.

۱۲. همیشه باید قبل از شروع ورزش، حرکات کشش انجام دهید

همه ما قبل از اینکه ورزش کنیم چند دقیقه حرکات کششی را انجام می‌دهیم، اما آیا این واقعا ضروری است؟ به نظر می‌رسد حرکات کششی قبل از تمرین باعث می‌شود که شما کارآیی کمتری داشته باشید. طبق گفته محققان ایتالیایی، کشش بیش از حد ممکن است تا ۵ ٪ کارآیی شما را کاهش دهد.

۱۳. زبان شما به ۴ قسمت تقسیم شده است

ممکن است شنیده باشید که زبان به ۴ قسمت جداگانه تقسیم شده و جوانه‌های چشایی هر قسمت وظیفه تمایز غذای شیرین، ترش، شور و تلخ را بر عهده دارند. این اشتباه است. در واقع ۵ طعم وجود دارد: طعم پنجم امامی نام دارد که مانند طعم گلوتامات است. در واقع هزاران جوانه چشایی روی زبان ما وجود دارد و همه آن‌ها با هم کار می‌کنند. سعی کنید نمک را روی نوک زبان خود قرار دهید. طعم نمکی که احساس خواهید کرد برای اثبات اشتباه بودن نقشه زبان کافی است.

۱۴. تنها ضربه مستقیم به سر می‌تواند باعث ضربه مغزی شود

هر گونه آسیب جدی در سر که می‌تواند عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد یک مسئله جدی است. در حالی که به طور کلی اعتقاد بر این است که ضربه مغزی تنها در صورت ضربه مستقیم به سر ایجاد می‌شود، اما در واقع اینطور نیست. هر نوع ضربه‌ای به سر یا بالاتنه اگر به اندازه کافی قوی باشد که بتواند سر شما را تکان دهد، می‌تواند باعث ضربه مغزی شود، زیرا مغز به حرکت درمی‌آید و به داخل جمجمه کوبیده می‌شود؛ بنابراین باید محتاط باشید و پس از هر نوع آسیب به سر توسط پزشک معاینه شوید.

منبع: رکنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز