اقتصاد۲۴ - به نقل از تری هاگر، بسیاری از ما میدانیم که باید از مصرف قارچهای سمی و مشکوک خودداری کنیم. با این حال، شاید این موضوع را ندانید که مصرف برخی میوهها در شرایط خاص میتواند برای بدن سمی باشند.
در این مطلب به میوههایی که دارای عوارض جانبی سمی هستند میپردازیم:
بادام هندی خام دارای رزینی به نام یوروشویل است که میتواند برای بدن سمی باشد. این ماده باعث مشکلات جدی پوستی مانند جوش و یا مسمومیت غذایی شده و حتی میتواند در افرادی که به آن حساسیت شدید نشان میدهند، مرگبار باشد. با این حال، بادام هندی خامی که در بازار وجود دارد یک بار برای جدا کردن پوستش پخته شده، اما به این دلیل به آن خام میگویند که فرآیند تفت دادن دوباره در آن اتفاق نیوفتاده است. از این رو، میتوانید بدون نگرانی آن را مصرف کنید.
هسته برخی میوهها مانند گیلاس، زردآلو، هلو، و آلو دارای ترکیب سمی به نام سیانوجیک (ماده تشکیل دهنده سیانور) است. بلعیدن هسته کامل این میوهها مشکلی ایجاد نمیکند، اما خوردن مغز هسته آنها و یا جویدن آنها پیش از بلعیدن، میتواند باعث ایجاد مشکلاتی شود.
به طور کلی به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن مصرف بین نیم تا ۳.۵ میلی گرم از سیانوجیک میتواند خطرناک باشد. سازمان غذا و داروی اروپا برآورد میکند به طور کلی یک فرد بالغ نباید در هر بار بیش از ۳ عدد مغز هسته زردآلو را مصرف کند. در کودکان نوپا مصرف حتی یک مغز هسته نیز میتواند باعث ایجاد مسمومیت شود.
بیشتر بخوانید: ۶ راهکار ساده برای جلوگیری از نفخ شکم
گرچه همواره بر عدم اسراف در مصرف مواد غذایی تاکید میشود، اما درباره سیب زمینی شاید کمی اسراف لازم باشد. توصیه میشود در صورت مواجهه با بخش سبز رنگ در سیب زمینی، باید آن بخش را جدا کرده و دور بریزید. این بخش از سیب زمینی دارای ترکیبات سمی و قلیایی به نام سولانین است. مصرف بخش سبز رنگ سیب زمینی میتواند باعث ایجاد حالت تهوع، درد شکم، توهم و حتی فلج شدگی شود.
جای شکر دارد که لوبیای قرمز خام نامطبوع بوده و به ندرت کسی از خوردن آن لذت میبرد. با این حال، افرادی هستند که از رژیم غذایی خام خواری تبعیت میکنند و به دنبال تجربه خوردن مواد غذایی به صورت ناپخته هستند. بسیاری از انواع مختلف لوبیا شامل لوبیا قرمز دارای مواد سمی به نام فیتوهماگلوتین هستند که در فرآیند پخت از بین میرود. با این حال، مصرف بسیار کمی از لوبیا قرمز خام میتواند باعث ایجاد مسمومیت غذایی شود. خوشبختانه این مسمومیت غذایی به سهولت از بین میرود.
علی رغم تمامی موارد ذکر شده، متخصصان تغذیه همواره تاکید دارند افراد باید میوهها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. مصرف ۴ تا ۶ وعده میوه و سبزیجات در طول روز میتواند سلامت بدن را تضمین کند.