تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷

هزینه ۳.۵میلیاردی سرود تیم‌ ملی در جام جهانی!

هزینه ساخت، تنظیم، حقوق ارکستر سمفونیک ملی و خواننده آن کار به همراه اعزام آنها به روسیه و اجرای زنده در سه شهر و هزینه‌های جانبی دیگر ساخت این سرود چیزی حدود ۳.۵ میلیارد تومان بودجه به خود اختصاص داد. کار فرهنگی واقعاً کار سنگینی است. این یک سرود ملی و ماندگار بود. فدراسیون ریالی از جیبش هزینه نکرد. برای جام ملت‌های آسیا هم به خواننده محترمی که آن را اجرا کرد مبلغ ١٥٠‌میلیون تومان پرداخت کرد تا این کار ساخته و پخش شود.
57682939
اقتصاد24 - «باور می‌کنید مدیران فدراسیون فوتبال برای برنامه‌های فرهنگی سال آینده، ٩ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان بودجه تعیین کرده‌اند؟ آن هم در شرایطی که کل بودجه سالانه ٩٧ میلیارد تومان در مجمع به تصویب رسید و ٥ میلیارد هم کسری داشتند! قضیه وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانید بودجه کمیته داوران که وظیفه ساماندهی، آموزش داوری، پرداخت حقوق و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مختلف و بررسی عملکرد داوران و… را بر عهده دارد، تنها ٣ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان است یا بودجه تصویبی برای فوتبال ساحلی کشور ٦ میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان بوده و بودجه فوتبال بانوان ٤ میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان بوده است. کمیته جوانان که پرورش نسل‌های آینده فوتبال ایران را بر عهده دارد تنها ٨ میلیارد و ٩٠٠ میلیون تومان بودجه دارد و کمیته پزشکی ٢ میلیارد و ٧٠٠ میلیون تومان! این اعداد و ارقام و تبعیض‌ها ما را مجاب کرد که یک بررسی ساده روی عملکرد کمیته پرخرج فرهنگی فدراسیون فوتبال داشته باشیم.

در این که مدیران فدراسیون در سال‌های اخیر و به‌ویژه از زمانی که مهدی تاج ریاست فوتبال ایران را بر عهده گرفته دغدغه‌های زیادی برای فرهنگ‌سازی داشته‌اند، هیچ شکی نیست. بر خلاف بسیاری از ارگان‌ها و فدراسیون‌های دیگر از بودجه فرهنگی برای سایر بخش‌ها هزینه صورت نگرفته منتهی چند بحث مهم وجود دارد. ابتدا عدم شفاف‌سازی درباره ریز هزینه‌های انجام شده در پروژه‌های فرهنگی و بعد ترتیب اولویت‌بندی‌های مدیران فدراسیون برای تخصیص بودجه بین کمیته‌های مختلف! در شرایط کنونی بعد از تیم‌های ملی، کمیته فرهنگی از سایر کمیته‌ها بودجه بیشتری دارد و شواهد و قرائن هم نشان می‌دهد که اوضاع فرهنگی فوتبال ایران آن طور که باید تعریفی ندارد و ناهنجاری‌های زیاد نگرانی‌ها را به اوج رسانده است.

یکی از بزرگ‌ترین ایرادها این است که بسیاری از کارهای فرهنگی انجام‌شده در فوتبال به هیچ عنوان دیده نمی‌شود! اگر صورت‌های مالی و برنامه بودجه فدراسیون در سال ٩٦-٩٧ را مرور کنید، به عنوان‌هایی از انجام برنامه‌های فرهنگی برخورد می‌کنید که شما را با علامت سوال‌های مختلفی روبه‌رو می‌کند! ١٥٠ میلیون ریال برای برگزاری نشست‌های توجیهی آموزشی با مسئولان هیأت فوتبال، ٢٥٠ میلیون ریال برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی، فرهنگی تیم‌های ملی قبل از اعزام، ٢٥٠ میلیون ریال برای برگزاری کلاس‌های آموزشی عمومی و اختصاصی ویژه تیم‌های ملی، ١٠٠ میلیون ریال فوق برنامه‌های ویژه اعضای تیم‌های ملی در بازدید از اماکن فرهنگی، هنری، تفریحی و تاریخی! ١٠٠ میلیون ریال برای برگزاری مسابقات کتابخوانی ویژه اعضای تیم‌های ملی، ١٠٠ میلیون ریال برای تهیه و تدوین کتاب‌نامه قهرمانان و آداب معاشرت، ٥٠٠ میلیون ریال برای تهیه و تنظیم و آماده‌سازی بسته ویژه تیم‌های اعزامی به مسابقات، ٢٠٠ میلیون ریال برای سازماندهی تماشاچیان در مسابقات ملی، ٢٠٠ میلیون ریال برای بدرقه و استقبال از تیم‌های ملی، ١٠٠ میلیون ریال برای برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی، ٢٠٠ میلیون ریال برای دیدار با پیشکسوتان و بازدید از اماکن بهزیستی و نگهداری ایتام و بیماران خاص و ٢٠٠ میلیون ریال برای کمک به ترویج فعالیت‌های همگانی و توسعه ورزش فوتبال در سطح عموم!

جدا از این مسأله که اکثر این برنامه‌ها هیچ وقت اجرایی نشده یا اگر هم شده اطلاع‌رسانی درستی درباره‌اش نداشته‌اند، این خرده‌برنامه‌های فرهنگی هیچ‌وقت کمکی به کاهش ناهنجاری‌های فوتبال ایران نکرده است. ضمن این که بسیاری از برنامه‌های فرهنگی که در طول سال شاهد اجرای آن هستیم در پیش‌بینی بودجه سال قبل جایگاهی نداشت؛ مثل اعزام لیدرها به جام جهانی روسیه و جام ملت‌های آسیا امارات‌، اجرای برنامه‌های فرهنگی ویژه قبل از جام جهانی در تهران و شهرهای کشور میزبان، هزینه ساخت آهنگ و برگزاری مراسم‌های فرهنگی مربوط به بدرقه تیم ملی در جام جهانی و جام ملت‌های آسیا و چندین و چند کار فرهنگی دیگر مثل بافت فرش‌های دستبافت! البته که درباره این برنامه‌ها شفاف‌سازی مالی هم صورت نگرفته است؛ کاری که باید انجام شود و در امور فرهنگی باشد.

زمان‌آبادی: بیشتر از این ۹.۵ میلیارد هزینه می‌کنیم

غلامحسین زمان‌آبادی، مسئول فرهنگی فدراسیون فوتبال در گفت‌وگو با روزنامه «شهروند» به ابهامات به وجود آمده درباره هزینه‌های سرسام‌آور فرهنگی و اختلاف فاحش آن با سایر کمیته‌ها توضیحات قابل تأملی ارائه داد که در زیر می‌خوانید:

خیلی‌ها انتقاد می‌کنند که چرا بودجه سرسام‌آور ۹.۵ میلیارد تومانی برای کمیته فرهنگی تصویب شده است؟

طبق قانون هر سیستمی باید ٣ درصد بودجه اصلی سالانه خود را صرف کارهای فرهنگی کند اما فوتبال به خاطر وسعت و اهمیتی که دارد این پتانسیل را دارد که قدرت مانور بیشتری در زمینه فرهنگی داشته باشد. به همین ترتیب هزینه کارهای فرهنگی هم زیاد است. البته برای بسیاری از آنها اسپانسر جذب می‌شود و فدراسیون ریالی از خودش هزینه نمی‌کند!

با چنین هزینه‌هایی می‌توان چند زمین خوب برای تیم‌های ملی ساخت یا دستمزد داوران را افزایش داد و بودجه کمیته‌های مهم فدراسیون از جمله داوری و جوانان را افزایش داد تا بیشتر و بهتر کار کنند.

مساله فرهنگی از نظر من و بسیاری دیگر مهم‌ترین است؛ برای نزدیک ‎کردن جامعه و جوان‌ها به فوتبال و داغ ماندن هیجانات فوتبالی باید به صورت شبانه‌روز کار کرد. اگر کار فرهنگی انجام نشود و مردم نباشند آیا داور و فوتبالی باقی می‌ماند؟ بسیاری از مشکلاتی هم که امروز با آن روبه‌رو هستیم به خاطر همین بی‌توجهی به مسائل فرهنگی است.

اما می‌توان این انتقاد را مطرح کرد که کار فرهنگی با ولخرجی فرهنگی تفاوتی آشکار دارد. ما وقتی بودجه فدراسیون را بررسی کردیم به برنامه‌هایی چون کتابخوانی برای ملی‌پوشان، کارگاه‌های آموزشی قبل از اعزام‌های ملی، تدوین کتاب قهرمانان و آداب معاشرت و … برخوردیم که در طول سال هیچ اثری از آنها در فوتبال نمی‌بینیم.

به هر حال، کار فرهنگی وصل است به بی‌نهایت و برنامه‌های مختلفی در آن باید ایجاد کرد و تلاش برای فرهنگ کتابخوانی و داشتن یک کتاب جامع فرهنگی نیاز است. قبول دارم که شاید دیده نشود و باید برای دیده شدن تمام کارهای فرهنگی تلاش بیشتری کنیم. منتهی نیاز است. همان طور که برای جام جهانی هزینه می‌کنیم و سرود می‌سازیم چنین مسائلی هم نیاز است. همه اینها در کنار هم هر کدام در یک بازه زمانی تأثیر خود را در برنامه‌های فرهنگی می‌گذارد. البته برای سرود جام‌جهانی ما ریالی هزینه نکردیم.

پس هزینه ساخت آن را چه کسی داد؟

اسپانسر گرفتیم و یک‌میلیارد و ٥٠٠‌میلیون تومان آن را هاکوپیان داد و بخشی هم توسط بنیاد رودکی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … تأمین شد. به هر حال هزینه ساخت، تنظیم، حقوق ارکستر سمفونیک ملی و خواننده آن کار به همراه اعزام آنها به روسیه و اجرای زنده در سه شهر و هزینه‌های جانبی دیگر ساخت این سرود چیزی حدود ۳.۵ میلیارد تومان بودجه به خود اختصاص داد. کار فرهنگی واقعاً کار سنگینی است.

۳.۵ میلیارد تومان برای ساخت یک سرود؟

این یک سرود ملی و ماندگار بود. فدراسیون ریالی از جیبش هزینه نکرد. برای جام ملت‌های آسیا هم به خواننده محترمی که آن را اجرا کرد مبلغ ١٥٠‌میلیون تومان پرداخت کرد تا این کار ساخته و پخش شود. کار فرهنگی وصل است به بی‌نهایت و هزینه‌های مهم آن انتها ندارد. خدا را هم شاهد می‌گیرم که با وجود مشکلات اقتصادی زیادی که فدراسیون دارد، هر وقت درخواست بودجه برای اجرای یک برنامه به آقای تاج دادیم آن را امضا کردند. در واقع باید بگویم هزینه‌هایی که در طول سال برای کارهای فرهنگی می‌شود خیلی بیشتر از همین رقمی است که در بودجه برآورد شده است. شما فکر می‌کنید همین فرش‌های دستبافت ویژه تورنمنت‌های مهم که بافته می‌شود و به فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا و تیم‌های دیگر اهدا می‌کنیم، هزینه سنگینی ندارد؟

شما به عنوان مسئول کمیته فرهنگی از نتایج کاری که می‌کنید، راضی هستید؟

کار فرهنگی در سلول به سلول این فوتبال توسط بخش‌های مختلف باید انجام شود. باشگاه‌ها و دستگاه‌های دیگر هم باید کار کنند. درباره نتیجه کار خودمان، اما من نباید نظر بدهم و مردم باید قضاوت کنند. با تمام کارهایی که انجام شده ما هنوز کلی برنامه فرهنگی اجرانشده داریم که بعضی مواقع فکر می‌کنم باید افراد دیگری بیایند و آن را اجرا کنند. در کل اما در سایر دستگاه‌ها و حوزه‌ها هم هزینه‌های زیادی برای کار فرهنگی می‌شود و بعضی مواقع کار به نتیجه دلخواه می‌رسد و بعضی مواقع خیر. برخی مشکلات فرهنگی رایج در جامعه دیگر دست ما نیست و سعی کرده‌ایم با این تلاش‌ها از فوتبال کشور حمایت کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان