تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
با تداوم سیر صعودی قیمت‌ها نشان می‌دهد؛

گوشت و مرغ روی دور تازه افزایش قیمت

گزارش میدانی از قیمت خرده‌فروشی گوشت قرمز و مرغ نشان می‌دهد که نرخ هر کیلوگرم مرغ تازه آماده طبخ که تا هفته گذشته در محدوده ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان بود، دیروز در برخی از مناطق شهر تهران به مرز ۴۳ هزار تومان رسیده و گوشت گوسفندی و گوساله نیز ۱۵ درصد گران‌تر شده است

گوشت و مرغ

اقتصاد ۲۴- با تداوم سیر صعودی قیمت گوشت قرمز و مرغ نرخ هر کیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله با افزایش ۲۰ تا ۲۵ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شد و قیمت مرغ با افزایش ۳ تا ۵ هزار تومانی به مرز ۴۳ هزار تومان رسید.

  دور تازه افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ که از دو هفته گذشته به‌دلیل مشکلات تامین نهاده‌ها و کاهش عرضه آغاز شده بود از ابتدای هفته جاری نیز تداوم یافت؛ افزایش قیمتی که موجب عبور نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه از سقف ۴۳ هزار تومان در برخی مناطق شهر تهران، تداوم عرضه چند‌نرخی و شکاف حدود ۱۰ هزار تومانی نرخ مصوب و بازار این ماده پروتئینی شد.

همچنین با وجود محدودیت‌های عرضه مرغ قطعه‌بندی شده، همچنان انواع سینه، فیله، کتف، جوجه کباب زعفرانی و... در سایه کمبود نظارت‌ها با نرخ‌های بالایی به مشتریان عرضه می‌شود. بازار گوشت قرمز گوسفندی و گاوی نیز که طی یک‌ماه گذشته به‌دلیل رشد عرضه ناشی از کشتار دام‌های مولد و نارس ثبات نسبی قیمت را تجربه کرده بود طی ۲ هفته اخیر متاثر از برخی تصمیمات مانند آزادسازی صادرات دام سنگین و تنگ‌تر شدن حلقه تامین و افزایش قیمت نهاده‌های تولید افزایش ۲۰ تا ۲۵ هزار تومانی قیمت‌ها را شاهد بود.

این افزایش قیمت‌ها در حالی است که تولید‌کنندگان دام و طیور از نبود کمبودی برای تولید و عرضه این اقلام خبر داده و تأکید می‌کنند که افزایش اخیر قیمت گوشت قرمز و مرغ ناشی از کمبود و گرانی نهاده‌های تولید و سودجویی برخی فروشندگان در مراحل کشتار و عرضه گوشت و مرغ است.

تازه‌ترین دیدگاه‌های دستگاه‌های نظارتی در مورد برخورد با تخلفات گرانفروشی و کم‌فروشی نیز حاکی از صدرنشینی مواد پروتئینی در فهرست برخورد با این تخلفات در تیر‌ماه امسال است. به‌نحوی که به‌گفته سعید محمدی‌پور، معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان تهران، بیشترین عناوین تخلف مکشوفه در بازرسی‌های تیر‌ماه، گرانفروشی، کم‌فروشی، تقلب و عدم‌صدور فاکتور معتبر بوده و کالایی که بیشترین تخلف را داشته نیز اقلام پروتئینی و مواد‌غذایی بوده است.

از مرغ ۴۳ هزار تومانی تا شقه گوسفندی ۱۵۰ هزار تومانی

گزارش میدانی از قیمت دیروز خرده‌فروشی گوشت و مرغ در مغازه‌های سطح شهر حاکی از تندتر شدن تب افزایش قیمت این اقلام از روز‌های پایانی هفته گذشته، تداوم این روند و داغ‌تر شدن بازار عرضه چند‌نرخی این اقلام در مناطق مختلف شهر تهران در روز‌های ابتدایی هفته جاری است.

بررسی قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم مرغ تازه در مناطق تهرانسر و شهرک آپادانا نشان می‌دهد که مرغ‌فروشی‌های این مناطق هر کیلوگرم مرغ آماده طبخ را به ترتیب با قیمت ۳۹ تا ۴۳ هزار، ران مرغ ۳۲ تا ۴۱ هزار، سینه مرغ ۶۵ تا ۸۳ هزار و هر کیلوگرم گوشت بوقلمون کامل را به نرخ ۶۰ تا ۷۲ هزار تومان به مشتریان عرضه می‌کردند.

همچنین قیمت خرده‌فروشی گوشت قرمز گوسفندی و گاوی در این مناطق حاکی از افزایش ۲۰ تا ۲۵ هزار تومانی قیمت این اقلام از هفته گذشته تا‌کنون است به‌نحوی که در منطقه تهرانسر هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی به قیمت ۱۳۵ هزار، ران گوسفندی ۱۴۸ هزار، سردست گوسفندی ۱۶۸ هزار و گوشت ران گوساله ۱۷۵ هزار، سردست گوساله ۱۶۰ هزار و چرخ‌کرده مخلوط گوساله به قیمت ۱۵۵ هزار تومان عرضه می‌شد.

اما قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در شهرک آپادانای تهران ۱۵۰ هزار، ران ۱۷۵ هزار، سردست ۱۷۵ هزار و هر کیلوگرم گوشت ران گوساله ۱۷۵ هزار، سردست ۱۷۰ هزار و چرخ‌کرده مخلوط گوسفندی و گوساله ۱۶۰ هزار تومان بود.

ضعف مدیریت و گرانفروشی مرغ

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه گرانفروشی گوشت مرغ به مدیریت نامناسب شبکه توزیع بازمی‌گردد، گفت: قیمت واقعی گوشت مرغ باید بین ۲۷هزار‌و۵۰۰ تا ۲۸هزار تومان باشد.

مرغ به میزان کافی در کشور در حال تولید است و کمبودی نداریم، اما با توجه به اینکه هر کیلوگرم مرغ زنده از تولیدکنندگان درب مرغداری‌ها ۱۷هزار‌و۱۰۰تومان خریداری می‌شود، عرضه آن در بازار به قیمت ۳۵ تا ۴۰هزار تومان گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف‌کننده است.

محمدعلی کمالی سروستانی، با اشاره به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده‌های تولید از جمله ذرت و کنجاله، افزود: با این حال هزینه‌های تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ به ۱۹هزار‌و۹۰۰ تومان رسیده و این محصول درب کشتارگاه ۲۶هزار تومان به فروش می‌رسد.

در نهایت مصرف‌کننده نباید رقمی بیشتر از ۲۷هزارو۵۰۰ تا ۲۸هزار تومان را برای گوشت مرغ بپردازد درحالی‌که اکنون در خرده‌فروشی‌ها شاهد قیمت ۳۵هزار تومانی و بالاتر در هر کیلوگرم مرغ هستیم.

رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه سراسری اتحادیه‌های صنعت مرغداری کشور نیز با بیان اینکه مرغ از مرغداری با قیمت ۱۸ الی ۱۹هزار تومان خریداری می‌شود، اما در بازار با قیمت کیلویی ۴۰هزار تومان به‌دست مردم می‌رسد، گفت: این در حالی است که قیمت مصرف‌کننده هر کیلوگرم مرغ باید حداکثر ۲۵هزار تومان باشد.


بیشتربخوانید:اختلاف قیمت مرغ از تولید تا مصرف چقدر است؟


حسین فاطمی افزود: مشکل گرانی مرغ به ۲ بخش توزیع نهاده‌ها و بخش مدیریتی بازمی‌گردد. متأسفانه قوانین بیجا اجازه انجام کاری را به ما نمی‌دهد. اتحادیه به‌عنوان کارفرما توانایی انجام هیچ اقدامی را ندارد و از آن‌ها نباید توقع انجام کاری را داشت.

او افزود: مثلاً در ظرف مدت یک‌ماه از سوی وزارت جهادکشاورزی ۲بخشنامه متناقض صادر شده است. ما مشکلی در تولید نداریم، اما وقتی مرغداری نهاده را خریداری کرده و ۴۰ روز طول می‌کشد تا نهاده‌ها به‌دست او برسد، باید چگونه تولید کند؟ فاطمی گفت: با‌وجود‌این اکنون مرغدار‌ها مرغ خود را با قیمت عادلانه به کشتارگاه‌ها می‌فروشند یعنی مرغ از مرغداری با قیمت کیلویی ۱۸الی ۱۹هزار تومان خریداری می‌شود، اما در بازار با قیمت کیلویی ۴۰هزار تومان به‌دست مردم می‌رسد، درصورتی‌که این قیمت باید حداکثر کیلویی ۲۵هزار تومان باشد.

افزایش ۱۵درصدی قیمت گوشت

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی با بیان اینکه نبود نهاده دام در بازار، دامدار را دچار مشکل کرده است گفت: با این شرایط دامدار دیگر قادر به نگهداری دام نبوده و مجبور می‌شود دام‌ها را در وزن‌های پایین به بازار عرضه کند که این موضوع نگران‌کننده و ممکن است در ۶ ماهه دوم امسال با کمبود دام سبک و سنگین مواجه شویم.

علی‌اصغر ملکی افزود: اکنون عرضه گوشت به اندازه کافی صورت می‌گیرد و کمبودی نداریم، اما قیمت‌ها نسبت به قبل از عید قربان ۱۵درصد افزایش داشته است. او درباره صدور مجوز صادرات دام سنگین افزود: دام سنگین در هفته‌ای که گذشت ۳۰هزار تومان افزایش قیمت داشته و اگر صادرات انجام شود قیمت‌ها بازهم افزایش پیدا می‌کند.

اکنون شرایط واردات گوشت را نداریم، زیرا درصورتی که بخواهیم گوشت را با ارز نیمایی وارد کنیم با قیمت بیشتر و کیفیت پایین‌تر امکانپذیر است و در این شرایط باید نهاده‌های تولید را به دامدار برسانیم تا دام مولد کشتار نشود و گوشت قرمز کشورمان را که بهترین گوشت دنیاست با گوشت‌های وارداتی بی‌کیفیت جایگزین نکنیم.

ملکی افزود: ممکن است صادرات دام سنگین و تامین آن در ۶‌ماه دوم امسال را مختل کند و بهترین راهکار تحویل نهاده به دامدار است تا دام سبک را در وزن پایین ۱۲کیلوگرم به‌خاطر نبود نهاده ذبح نکند.

رئیس اتحادیه دام سبک کشور با بیان اینکه متأسفانه طی ۲ سال اخیر بی‌توجهی گسترده‌ای به حوزه کشاورزی صورت گرفته و دولت سیزدهم با بحران تامین مرغ و گوشت مواجه خواهد شد، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام به‌دلیل محدودیت اعتبارات قادر به خرید توافقی دام‌های تولیدکنندگان نیست.

افشین صدر‌دادرس افزود: دولت آینده یک‌شبه قادر به ساماندهی اوضاع نخواهد بود و باید با مشارکت تشکل‌های صنفی برنامه‌ریزی دقیقی در این حوزه انجام شده و شاهد پراکنده‌کاری‌ها نباشیم.

او افزود: یکی از راهکار‌ها این است که برای تامین نهاده‌ها از سایر نهادها، ارگان‌ها و بنیاد‌هایی که خارج از دولت فعالیت اقتصادی می‌کنند و در بخش کشاورزی نیز فعال هستند، دعوت شود تا با استفاده از اعتبارات و ظرفیت‌هایی که دارند، دام‌ها را خریداری کنند و به این ترتیب علاوه بر اینکه دام مازاد جمع‌آوری می‌شود و تولیدکننده زیان نمی‌کند، ذخایر گوشت نیز برای مصرف‌کننده تأمین خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری