اقتصاد۲۴- حمیدرضا جمشیدی رئیس هیأت گروه دارویی برکت صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران پیش از بازدید از خط تولید واکسن برکت اظهار کرد: گروه دارویی برکت ۱۲ تا ۱۴ درصد داروی کشور را تولید میکند، نانوداروهای ضد سرطان را برکت تولید میکند و بزرگترین پروژه بیوتکنولوژی منطقه را تولید کردهایم.
وی افزود: ما فقط به دلیل اینکه دارو یک کالای اساسی است زیرساختها را خودمان تولید کردیم وگرنه این کارها را باید دولت انجام میداد.
جمشیدی بیان کرد: ۲۳۰ مرکز بهداشتی که ۱۸۰ مرکز در سیستان و بلوچستان بود را ساختیم و تقدیم به وزارت بهداشت کردیم؛ همچنین هزینه درمان ۱۴ هزار زوج نابارور که قادر نبودن هزینه درمان را پرداخت کنند را پرداخت کردیم.
بیشتر بخوانید: کدام واکسن کرونا در ایران مجوز عمره را میگیرد؟
رئیس هیأت مدیره گروه دارویی برکت گفت: اگر یک هفته تهیه کردن سرم نمکی تبدیل به بحران شده بود است ما فوراً وارد شدیم و از کشورهای دیگر وارد کردیم.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ تا ۵۰ هزار بیمار سرطانی را بنیاد برکت رایگان درمان کرده است، ادامه داد: زمانی که نهایت ظرفیت تولید ماسک در ایران ۲۰۰ هزارتا بود ما وارد کار شدیم و تبدیل به بزرگترین وارد کننده ماسک با ظرفیت ۵۰ هزار ماسک شدیم.
جمشیدی گفت: سوال میشود که آیا ما سابقه تولید واکسن داشتهایم؟ باید بگویم بله ما واکسن HPV که برای درمان سرطان است را تولید کردهایم.
رئیس هیأت مدیره گروه دارویی برکت تصریح کرد: دانش فنی واکسن برکت صد در صد ایرانی است و به دست دانشمندان ایرانی اتفاق افتاد و یک درصد هم کپی کشور دیگری نبوده است.
وی گفت: در فاز دوم ۹۳.۵ درصد افزایش تیتر آنتی بادی را شاهد بودیم و نتایج اولیه فاز سوم نشان میدهد که مراحل به خوبی پیش رفته است.
رئیس هیأت مدیره گروه دارویی برکت بیان کرد: خط اول تولید که بین ۳.۵ تا ۴ میلیون در ماه در حال تولید است و تا دیروز ۲.۲ میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت دادهایم و ۵ تا ۶ میلیون دوز نیز تولید کردهایم و فاصله تولید تا تحویل به دلیل انجام تستهای مختلف روی واکسنها، ۱۵ تا ۱۶ روز است و اگر این تستها انجام شود بقیه واکسنها نیز تحویل وزارت بهداشت داده میشود.
به گفته جمشیدی خط دوم تولید واکسن برکت ظرفیتی بین ۶ تا ۸ میلیون دوز دارد.
وی گفت: با کیتهای ایرانی تیتر آنتی بادی که واکسن برکت در بدن تولید کرده بود اندازه گیری کردیم و عدد بالایی به دست آمد، اما برای اطمینان بیشتر ۴۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم و کیت خارجی وارد کردیم و دیدیم باز همان عدد را نشان میدهد.
جمشیدی بیان کرد: اگر میزان ناخالصی واکسن ۲۰۰ بود ما سعی کردیم روی ۵۰ نگهش داریم و از کیتهای با استاندارد بالا در زمینه کنترل کیفیت استفاده کردیم.
وی گفت: ۶۰ میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون مشکل در تولید پیدا کرد و از بازار جمع آوری شد.
رئیس هیأت مدیره گروه دارویی برکت افزود: ما هیچ نقشی در تعیین قیمت واکسن نداشتیم. نرخ واکسن باید به کمیسیون قیمت گذاری برود و تا زمان اینکه قیمت گذاری انجام شود قیمت آن علی الحساب ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده بود.
جمشیدی گفت: برخی ادعا کردند ستاد اجرایی جلوی واردات را گرفت، کدام عقل سلیمی این موضوع را میپذیرد. ما در ابتدا احساس کردیم کمبود ماسک وجود دارد.