تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۰

پنتاگون: انتظار فروپاشی دولت و ارتش افغانستان ظرف ۱۱ روز را نداشتیم

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تأیید کرد که سازمان اطلاعات ایالات متحده در پیش بینی زمان فروپاشی افغانستان پس از خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور مرتکب اشتباه شده وبه این ترتیب تلاش برای خروج نیرو‌های آمریکایی از کابل را پیچیده کرده است.

پنتاگون

اقتصاد ۲۴-ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با خبرنگاران در پنتاگون با اشاره به نیرو‌های امنیتی افغان گفت: من یا هیچ یک از ما قبال هیچ چیز را مشاهده نکردیم که نشان دهنده فروپاشی این ارتش و این دولت در ۱۱ روز باشد.

میلی کمتر از یک ماه قبل با ابراز اطمینان از توانایی نیرو‌های افغان در جلوگیری از تصرف این کشور توسط طالبان گفته بود: من فکر نمی‌کنم بازی پایانی هنوز نوشته شده باشد.

بر اساس گزارشی که روز سه شنبه توسط نیویورک تایمز منتشر شد، اما در آن زمان، بسیاری از گزارش‌های اطلاعاتی این سوال را مطرح می‌کردند که آیا نیرو‌های امنیتی افغان قادر خواهند بود بدون حضور نیرو‌های آمریکایی در برابر جنگجویان طالبان مقاومت کرده و کابل را نگه دارند. این قضاوت اشتباه فاجعه بار بوده، زیرا طالبان تنها در یک هفته توانستند اولین مرکز استان افغانستان را قبل از تصرف کابل در روز یکشنبه تحت کنترل خود درآورند.


بیشتر بخوانید: شبکه حقانی در دولت جدید؛ با خوفناک‌ترین شبه نظامیان افغانستان آشنا شوید + عکس


در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ سرباز آمریکایی برای کمک به تخلیه بیش از ۱۰ هزار شهروند آمریکایی و همچنین ده‌ها هزار افغان که در جنگ ۲۰ ساله به ارتش آمریکا کمک کرده اند و اکنون با بازگشت طالبان به قدرت، نگران زندگی خود هستند، آماده همکاری هستند. به گفته میلی، این تلاش دومین عملیات بزرگ تخلیه بدون مبارزه در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.

میلی گفت اطلاعات آمریکا نشان می‌دهد که پس از خروج نیرو‌های آمریکایی در مهلت مقرر شده توسط دولت بایدن تا ۳۱ اوت سناریو‌های متعددی در افغانستان در نظر گرفته شده بود که شامل تسلط کامل طالبان پس از فروپاشی سریع ارتش و دولت افغانستان و جنگ یا حل و فصل با مذاکره بود.

میلی گفت: چارچوب زمانی سقوط افغانستان برای هفته‌ها تا ماه‌ها و حتی سال‌ها پس از خروج آمریکا متغیر بود. من پشت این تریبون ایستادم و گفتم که نیرو‌های امنیتی افغانستان از ظرفیت برخوردارند و منظور من این بود که آن‌ها آموزش، اندازه، و توانایی دفاع از کشور خود را داشتند. این به مسئله اراده و رهبری برمی گردد. من و هیچ کس دیگری فکر نمی‌کردیم که ارتش در این ۱۱ روز سقوط کند.

میلی در پاسخ به این سوال که چرا مقامات نظامی به اندازه کافی خود را برای نابسامانی پس از سقوط کابل آماده نکرده اند، گفت که پنتاگون طرح‌های مختلفی را ارائه کرده است که توسط رهبران ارشد نظامی و رئیس جمهور تأیید شده است.

او گفت که وضعیت هنوز "بسیار خطرناک، بسیار پویا و بسیار روان است" و ماموریت نظامی ایالات متحده در حال حاضر تأمین امنیت فرودگاه کابل و "تخلیه همه کسانی است که به ما وفادار بوده اند".

میلی گفت: "ما آن‌ها را رها نمی‌کنیم و تا آنجا که ممکن است آن‌ها را از آنجا خارج می‌کنیم. واشنگتن تلاش کرده است تعداد پرواز‌های خود را به خارج از کشور افزایش دهد تا بتواند انتقال روزانه ۵۰۰۰ نفر را به ۹۰۰۰ نفر افزایش دهد.


بیشتر بخوانید: احمد مسعود: خواهان جنگ نیستیم، اما اگر وارد پنجشیر شدند ما آماده ایم


اما در حالی که از پایتخت افغانستان گزارش‌هایی مبنی بر جلوگیری از دسترسی هزاران نفر به فرودگاه توسط ایست‌های بازرسی طالبان و تهدید به خشونت منتشر شد، وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که "نمی تواند عبور ایمن را به فرودگاه کابل تضمین کند".

وزیر دفاع، لوید آستین، که در کنار میلی صحبت می‌کرد، از تصمیم ارتش برای تمرکز بر تأمین امنیت فرودگاه در مقابل ایجاد کریدوری به داخل کابل برای خروج شهروندان آمریکایی و متحدان افغان دفاع کرد.

آستین گفت: من مطمئناً نمی‌خواهم کاری کنم که فرودگاه کمتر ایمن شود و ما این کار را نخواهیم کرد. در همین حال میلی گفت که سربازان "در صورت لزوم توانایی انجام کار‌های دیگر را دارند"، اما برای تصمیم گیری در این مورد به "تصمیم سیاسی" نیاز است.

اسپوتنیک

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی کشور

اسپانسر پیراهن پرسپولیس تغییر می‌کند؟

عکس/ آفرود سواری پس امین حیایی در دل طبیعت

عکس/ محمدرضا پهلوی ۶۷ سال پیش در دفتر کارش

عکس/ بازدید فرمانده کل ارتش از پایگاه‌ هوایی شهید لشگری

عکس/ حمایت محمد مهاجری از عباس عراقچی

رضا غندی‌پور به شباب‌الاهلی امارات پیوست

عکس/ خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی از مشهد

تکذیب درگیری سپاه با عوامل موساد در آزادراه تهران-کرج

عکس/ مسعود کیمیایی، عباس کیارستمی، جعفر پناهی و مانی حقیقی ۲۲ سال پیش سر صحنه فیلم

عکس/ استایل خاص نیکول کیدمن و تام کروز ۳۵ سال پیش

عکس/ ییلاق زیبای اوپرت در مرز مازندران و سمنان

اینفوگرافی/ اتباع افغان بیشتر در کدام استان‌های کشور پخش شده‌اند؟

روزبه چشمی استقلالی ماند

معوقات حقوق بازنشستگان پرداخت شد

عکس/ دونالد ترامپ سوپرمن شد!

عکس/ چهره خاص گوگوشِ در کنار پدرش ۶۰ سال پیش

عکس/ حضور قالیباف بر مزار شهدای جنگ ۱۲ روزه

عروسک لابوبو چیست و چرا اینقدر محبوب است؟

علت کاهش صادرات فرش ایرانی در یک دهه اخیر چیست؟

فیلم/ شوخی پیمان یوسفی با مدیرعامل استقلال

پ.ک.ک رسما خلع سلاح را آغاز کرد

واکنش قالیباف به اقدام خبرساز بازیکنان تیم ملی والیبال

اصفهان در محاصره کانون‌های بحرانی گرد و غبار

عکس/ چهره محمود کریمی مداح معروف ۴۳ سال پیش در جبهه

عکس/ استایل جذاب فرشته حسینی در کنار علی شادمان

انتقاد شدید لاوروف از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

زمان پخش قسمت پایانی سریال تاسیان اعلام شد

اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سراسری

خسارت‌های هوایی ایران از جنگ ۱۲ روزه چقدر بود؟/ درآمدی که از آسمان رفت و مسافرانی که چشم‌انتظار بازپرداخت پولشان هستند

قتل پسر جوان به‌خاطر خودنمایی در اینستاگرام!

سفر وزیر جنگ اسرائیل به واشنگتن درباره ایران

عکس/ واکنش آذری جهرمی به اظهارات کواکبیان

طالبان: سیل پناهجویان بازگشته از ایران فراتر از ظرفیت ماست

پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به فرانچسکا آلبانیز

عکس/ استایل جذاب حدیث فولادوند به سبک زنان قشقایی

عکس/ صادق آهنگران در کنار سردار سلیمانی ۳۵ سال پیش با لباس شخصی

مسعود پزشکیان در سالی پر فراز و نشیب؛ از جستجوی وفاق ملی تا ورود به میدان تنش‌های سیاسی

ترامپ: از روسیه ناامید شده‌ام

عکس/ واکنش عبدالله گنجی به ادعای عجیب کواکبیان

قیمت طلا بازهم افزایشی شد

بازگشت پرقدرت نهنگ‌های دوج کوین

عکس/ مقصد تفریحی جالب سردار آزمون

پسر فردین از ایران رفت؟

دستور وزیر دفاع آمریکا برای افزایش تولید پهپاد

عکس/ ادعای جنجالی عبدالرضا داوری درباره ترور دانشمندان هسته‌ای

قیمت سکه افزایشی شد

عکس/ تکذیب خبر برکناری وحید جلیلی از صداوسیما

جزئیات تازه از ترور ناموفق پزشکیان در دیدار با فرماندهان نظامی

توقف قیمت دلار در کانال ۸۰ هزار تومان