اقتصاد ۲۴ -وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بحث معیشت و حقوق کارگران و بازنشستگان اعلام کرده که از میزان دستمزد کارگران و بازنشستگان با خبر است.
او گفته اطلاع دارد که کارگران درآمد کمی دارند و میزان حقوق بازنشستگان هم نسبت به قبل افزایش داشته، ولی باید کاهش و کنترل تورم صورت گیرد تا دخل و خرج این اقشار با هم بخواند و سفرههای آنها رنگینتر میشود.
آنطور که وزیر کار گفته سیاستهای کلان کشور باید به نحوی اصلاح شود که تورم نداشته باشیم، چون تا زمانی که این چرخه معیوب اصلاح نشود، نرخ تورم بالا میرود و اقشار مختلف تقاضای افزایش درآمد و حقوق دارند.
هادی ابوی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره موضع وزیر کار در خصوص دستمزد کارگران به ایسنا میگوید: جامعه کارگری بارها اعلام کرده که دنبال افزایش دستمزد نبوده و نیست بلکه خواستار تثبیت قیمتها و کنترل تورم است و تا زمانی که دستمزد افزایش یابد، ولی هیچ خروجی نداشته باشد، کارگران ضرر کرده اند.
وی میافزاید: خانوارهای کارگری در حال حاضر در دو حوزه مشکل دارند؛ یکی بحث امنیت شغلی و یکی معیشت و اگر بتوانیم معیشت خانوارهای کارگری را تامین کنیم، هم یارانهها را هدفمند کردهایم و هم برای میزان درآمد کارگران که بتوانند با آن زندگی خود را بچرخاند، ارزش قائل شده ایم.
بیشتر بخوانید: وزیر کار: یارانه ۴۵ هزار تومانی اثر رفاهی خاصی ندارد
این مقام مسئول کارگری میگوید: اگر مدام به جامعه پول تزریق کنیم، ولی تورم را مهار نکنیم در جامعه انتظار ایجاد کرده ایم و افزایش رقم دستمزد بدون کاهش و مهار تورم هم دردی از کارگر دوا نمیکند لذا اگر بخواهیم در حوزه معیشت به کارگران در این شرایط کمک کنیم ناچاریم به جای سیستم کوپنی قدیم، کالای ارزان قیمت به کارگران اختصاص بدهیم.
به گفته دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، وزیر کار برای تقویت معیشت کارگران میتواند دو کار را در دستور کار قرار بدهد؛ یا اینکه سیستم بن کارگری را مجددا احیا کند یا اینکه کالاهای وارداتی بازرگانی مثل برنج و روغن را با قیمت تنظیم بازار در اختیار آنها بگذارد.
ابوی احیای سیستم کوپن الکترونیکی، افزایش یارانههای کارگران و اختصاص کالای ارزان قیمت را در تقویت معیشت خانوارهای کارگری موثر خواند و ابراز امیدواری کرد: وزیر کار با تجربهای که در کمیته حضرت امام (ره) دارد معیشت حداقلی کارگران را تقویت کند.
به گزارش ایسنا، حجت عبدالملکی به فاصله چند روز پس از کسب رأی اعتماد مجلس، سکان اداره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دست گرفت و در اولین نشست خود با اعضای شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارتخانه، از بهبود وضعیت معیشت کارگران و بازنشستگان و برنامه ریزی برای تقویت آن خبر داد.
وی همچنین توسعه مشاغل خانگی با روشهای نوین، ایجاد سامانه اشتغال ایرانیان با همکاری معاونت اشتغال، راه اندازی نهضت آموزشهای مهارتی برای توسعه اشتغال و ترویج فرهنگ تعاون و آموزش تعاونیها را به عنوان موضوعات دارای اولویت در این مجموعه بزرگ نام برد.
عبدالملکی بر تکمیل زیرسامانههای جامع روابط کار تاکید و تکمیل آن را موجب بهره مندی سیزده میلیون کارگر ایرانی از خدمات این زیرسامانهها میداند.
افزایش سهم بخش تعاون و تقویت بانک توسعه تعاون و تعریف شاخص کسب و کار تعاونیها از دیگر اولویتهایی است که وزیر تعاون بر آن تاکید کرده است.