اقتصاد ۲۴-این مطلب را برن ناسون نماینده دائم ایرلند در سازمان ملل روز چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد.
او میگوید: "ما میخواهیم همه طرفها به توافق بازگردند. دورهای مربوط به انتخابات [ریاست جمهوری]در ایران بود. ما مایل به از سرگیری مذاکرات در وین هستیم. ما میخواهیم ایران برنامه غنی سازی اورانیوم را متوقف کرده و به رعایت ضمانتهای آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگردد".
ناسون گفت ایرلند سیگنال مربوطه به ایران ارسال کرد. دیپلمات افزود: "ما در این مورد با دوستان ایرانی خود صحبت کردیم و دیگران نیز این را به آنها گفتند. این بخش مهمی از یک تصویر بزرگتر است. "
نماینده دائم ایرلند معتقد است که تماسهای احتمالی با ایران در هفته سطح بالای مجمع عمومی سازمان ملل متحد (۲۱ تا ۲۷ سپتامبر) بسیار مهم خواهد بود.
به نظر و، این موضوع نه تنها به عدم اشاعه هستهای بلکه به امنیت منطقه نیز مربوط میشود. ناسون گفت: "اگر ما توافقنامه را بازگردانیم، این میتواند در عرصههای مختلف به نفع کل منطقه باشد. "
بیشتر بخوانید: گذر زمان علیه برجام
از ماه آوریل، مذاکراتی در وین بین ایران و پنج میانجی بین المللی (روسیه، انگلیس، چین، فرانسه و آلمان) در مورد مسئله بازگرداندن توافق هستهای ایران به شکل اولیه انجام شده است. طرفین در مورد لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران، انجام تعهدات هستهای تهران و همچنین بازگشت ایالات متحده به برجام بحث میکنند. نمایندگان کشورهای طرف توافق رایزنیهای جداگانهای را نیز با هیئت آمریکایی بدون مشارکت ایران انجام میدهند. در ابتدا انتظار میرفت که هیئتها کار خود را در پایان ماه مه و سپس در ابتدای ماه ژوئن به پایان برسانند.
توافق هستهای ایران و قدرتهای بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته میشود، سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.
هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین امریکا اعلام کرد که از برجام خارج میشود و و به دنبال آن تحریمهای واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. حالا جوزف بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا اعلام میکند قصد دارد به برجام بازگردد.
اسپوتنیک