تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰

پایگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در افغانستان، ابزار بالقوه سرکوب در دستان طالبان

برخی بر این باورند که دستگاه‌های دیجیتالی که در پایگاه‌های اطلاعاتی در افغانستان استفاده می‌شد خطر تبدیل شدن به ابزار پیشرفته در دستان یک حکومت سرکوبگر را دارند.

پایگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در افغانستان، ابزار بالقوه سرکوب در دستان طالبان

اقتصاد ۲۴-آمریکا و متحدانش طی دو دهه حضور در افغانستان صد‌ها میلیون دلار صرف ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی برای مردم این کشور کردند، اما گویا در جریان قدرت گرفتن طالبان بیشتر دستگاه‌های دیجیتالی در این پایگاه‌ها به دست طالبان افتاده است.
برخی متخصصان بر این باورند که دستگاه‌های دیجیتالی که در پایگاه‌های اطلاعاتی در افغانستان استفاده می‌شد خطر تبدیل شدن به ابزار پیشرفته در دستان یک حکومت سرکوبگر را دارند.
بر اساس برخی نشانه‌های موجود این احتمال وجود دارد که طالبان با در اختیارگرفتن داده‌های دولت افغانستان پس از سقوط کابل در ۱۵ اوت، از این اطلاعات برای شناسایی و ارعاب افغان‌هایی که با نیرو‌های آمریکایی همکاری می‌کردند، استفاده کند.


بیشتر بخوانید: سنتکام: پاکستان به طالبان در حمله به پنجشیر کمک کرده است

یک پیمانکار ۲۷ ساله آمریکایی در کابل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که او و همکارانش که سامانه‌ای را با بودجه آمریکا برای مدیریت حقوق و دستمزد ارتش و پلیس افغانستان ایجاد کرده بودند به وزارت دفاع این کشور احضار شده‌اند. او که برای امنیتش خواسته است نامش بیان نشود، گفت که مخفی شده و هر روز محل زندگی خود را تغییر می‌دهد.

به گزارش یورونیوز، رهبران طالبان در پی به دست گرفتن قدرت در افغانستان گفته بودند که علاقه‌ای به انتقام ندارند. بازگرداندن کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از اولویت‌های کاری دولت طالبان اعلام شده است.
همچنین هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که تأیید کند افغان‌های همکار آمریکا به طور سیستماتیک مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشند.


بیشتر بخوانید: ابراز نگرانی آمریکا از تاسیس دولت موقت طالبان


در هر حال سرنوشت یکی از حساس‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی که برای پرداخت حقوق سربازان و پلیس استفاده می‌شد، مشخص نیست. بر اساس گزارش‌های منتشر شده اطلاعات هزاران نیروی امنیتی افغانستان در این پایگاه‌های اطلاعاتی ثبت شده است.
با این حال یک مقام سابق امنیتی دولت افغانستان با بیان اینکه تنها کاربران مجاز می‌توانند به سامانه پرداخت حقوق دسترسی داشته باشند، تأکید کرد که اگر طالبان نتوانند یک کاربر مجاز را برای ورود به این سامانه پیدا کنند، سراغ هک آن خواهند رفت.

آیا پاکستان به طالبان کمک می‌کند؟

البته او انتظار دارد که سازمان اطلاعات نظامی پاکستان به طالبان برای دسترسی به داده‌های دولت افغانستان کمک کند.

پایگاه اطلاعاتی که برای مدیریت حقوق نظامیان در افغانستان تأسیس شده و شبیه یک پایگاه داده‌ها در عراق است، در قالب یک قرارداد ۷۵ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۸ امضا شده بود.

ویلیام گریوز، مهندس ارشد دفتر مدیریت پروژه بیومتریک پنتاگون گفت: «پیش از خروج آمریکا از افغانستان، همه اطلاعات موجود در پایگاه داده‌ها با نرم افزار‌های پاک کننده نظامی، از بین برده شدند.»


بیشتر بخوانید: خبرنگاران و زنان اهداف اصلی بازداشت‌های طالب‌ها


همچنین یک مقام سابق سازمان اطلاعات افغانستان از حذف اطلاعاتی که در طول ۲۰ سال گذشته جمع آوری شده بودند خبر داد.
از جمله پایگاه‌های مهم اطلاعاتی در افغانستان، سامانه مربوط به اطلاعات مدیریت مالی است که اطلاعات زیادی درباره پیمانکاران خارجی در این کشور را ثبت کرده است. همچنین پایگاه داده وزارت اقتصاد افغانستان که تمام منابع مالی بین‌المللی را گردآوری کرده بود از جمله مراکز مهم اطلاعاتی است که می‌تواند در اختیار طالبان قرار گرفته باشد.
پایگاه داده دیگری که طالبان به ارث برده است، شامل اسکن عنبیه و اثر انگشت ۴۲۰ هزار کارمند دولتی افغانستان است. از همین رو ۳۷ نهاد مدافع آزادی‌های مدنی پیشتر در اطلاعیه‌ای خواستار از بین بردن فوری همه اطلاعات شخصی شهروندان افغان در این پایگاه‌های اطلاعاتی شده بودند.

جان وودوارد، استاد دانشگاه بوستون و افسر سابق سیا که پیشگام مجموعه بیومتریک پنتاگون بوده، نگران است که سازمان‌های اطلاعاتی کشور‌های متخاصم به اطلاعات تجمیع شده در پایگاه‌های اطلاعاتی افغانستان دسترسی پیدا کنند.

او گفت که سازمان اطلاعات نظامی پاکستان علاقه‌مند است که بداند چه افرادی در افغانستان برای آمریکایی‌ها کار کرده‌اند.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ کنایه عجیب هوتن شکیبا به توقف سریال تاسیان

عکس/ زیبایی حیرات انگیز جاده چالوس در روز برفی

عکس/ نمایی نفس گیر از زیبایی روز برفی در جنگل‌های هیرکانی

عکس/ نمایی فوق العاده از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال پیش از فراز آسمان

۱۶ اصطلاح کافه رستورانی که باید بلد باشی

عکس/ دمای هوا ارومیه به منفی ۱۱ رسید

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

عکس/ تیپ اجق وجق بهنوش بختیاری در یک مراسم با مانتوی رنگین کمانی

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مناسبت‌ترین ظروف برای گرم کردن غذا در مایکروویو

طغیان مولدسازی و فروش اوراق در بودجه ۱۴۰۴ بدون ضمانت تحقق/ خرج دولت در سال آینده تا ۹۳ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۳ است

از ۲۰ تا ۶۰ سالگی چگونه از مو‌های خود مراقبت کنیم؟

تعداد بلیت‌های دربی فقط ۳۰ هزار نفر

واکنش تینا پاکروان به توقیف تاسیان

عکس/ پانته‌آ پناهی‌ها در پشت صحنه یک نمایش

رایزنی وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره ایران

رقابت پرتنش مدیرعامل ایرانی اوبر و ایلان ماسک

توصیه مهم جواد امام به دولت چهاردهم

فیلم/ حذف تاثیر ۶۰ درصدی معدل در امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم

بانک‌های استان تهران فردا تعطیل شد؟

عکس/ محمدرضا گلزار پشت صحنه یک برنامه تلویزیونی

ترامپ: مذاکرات با پوتین بسیار خوب پیش‌ می‌رود

فیلم/ گلایه اکبر عبدی از حضور کمرنگ اهالی هنر در مراسم ختم مرحوم منوچهر والی‌زاده

علی لاریجانی: ۸۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار حکومت و دولت است

فیلم/ توهین ایلهان عمر عضو مجلس نمایندگان به هواداران ترامپ

ایران به قطعنامه ضد روسی رای ممتنع داد

رایزنی غریب آبادی با مدیران تروئیکای اروپا در ژنو

«پیر پسر» قربانی قمار یک فیلم‌ساز

شوک به النصر پیش از بازی با استقلال

استقلال آماده تقابل با پرسپولیس است

سهمیه بنزین نوروز ۱۴۰۴ چقدر است؟

کلاس‌های درس دانشگاه‌های شریف و علم و صنعت مجازی شد

۳۶ ساعت حیاتی برای انتقال ماتزاری به استقلال

صحن علنی مجلس فردا تعطیل نیست

تهرانی‌ها مراقب باشند فردا جریمه نشوند

توقیف جام‌های پرسپولیس تکذیب شد

نماینده امضاکننده طرح استیضاح همتی: مایلم امضایم را پس بگیرم

نخستین تحریم ترامپ علیه ایران

چشم‌انداز قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

اینفوگرافی/ پیش‌بینی رشد اقتصادی ایران ازسوی صندوق بین‌المللی پول

مکرون بدون استقبال ترامپ وارد کاخ سفید شد

ستاره‌های مصدوم استقلال به دربی رسیدند

ارتفاع برف در این استان به یک متر رسید

راز تفاوت قیمت دلار و تتر در ایران مشخص شد

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا تعطیل شد

افشاگری جدید از اتوبوس‌های برقی که دود می‌کنند

جزییات تازه از تاثیر معدل در کنکور اعلام شد

فیلم/ درخواست جالب جناب خان از رئیس مجلس

واکنش وریا غفوری به حضور در کادرفنی استقلال

فیلم/ خشم رضا شفیعی‌جم از حواشی جوکر

فریدریش مرتس، پیروز انتخابات آلمان: ناتو به زودی نابود می‌شود

فرصت طلایی برای طارمی

تهران باز هم تعطیل شد

رونمایی از خرید تازه استقلال پیش از دربی

زمان واریز عیدی بازنشستگان تغییر کرد

فیلم/ طنین صدای محسن چاووشی در خانه خواننده مشهور ترک

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/ آغوش صمیمانه شفیعی کدکنی و علی رواقی در تولد نود سالگی دانشگاه تهران

واکسن نمی‌زنم، پس هستم؛ بحران افزایش واکسن‌ستیزی و عقاید ضدواکسن پس از شیوع کرونا!