تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۵ مهر ۱۴۰۰
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه مطرح کرد:

فرصت‌های گسترده اقتصادی و تسهیل تجارت با عضویت در سازمان شانگهای

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های ۴۰ درصد از جمعیت و ۲۸ درصد از تولید ناخالص جهان را در اختیار دارند، بر ضرورت استفاده از فرصت‌های عضویت دائم در این سازمان برای تسهیل تجارت تاکید کرد.

تجارت

اقتصاد۲۴- ایران در ۲۶ شهریورماه در جریان نشست سران سازمان همکاری‌های شانگ‌های با موافقت همه اعضا، نهمین عضو دائم این سازمان شد. عضویت ایران در این سازمان، علاوه بر دستاورد‌های سیاسی و امنیتی، فرصت‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز پیش روی فعالان اقتصادی کشورمان قرار می‌دهد و مسیر مبادلات تجاری با کشور‌های عضو را تسهیل می‌کند.

در همین راستا، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه سازمان همکاری‌های شانگ‌های یکی از بزرگ‌ترین سازمان همکاری‌های منطقه‌ای در جهان است، خاطرنشان کرد: کشور‌های عضو این پیمان، بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و ۲۸ درصد از تولید ناخالص جهان هم، در کشور‌های عضو این پیمان تولید می‌شود.

«هادی تیزهوش تابان» تصریح کرد: سه عضو این پیمان شامل چین، هند و روسیه در میان قدرت‌های برتر اقتصادی امروز جهان قرار دارند و پیش بینی می‌شود در دهه‌های آینده، جایگاه آن‌ها از این منظر بهبود هم پیدا کند.

وی افزود: دائمی شدن عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های می‌تواند در راستای قرارداد راهبردی میان ایران و چین، فضا و الزامات لازم را برای اجرای معاهده ۲۵ ساله، فراهم کند.

این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: چین از یک سو متقاضی نفت ایران و از سوی دیگر به دنبال ایجاد مسیری امن برای تجارت کالا از شرق به غرب است؛ از طرف دیگر انعقاد و اجرایی شدن قرارداد راهبردی با روسیه نیز می‌تواند تکمیل کننده این پازل باشد.

تیزهوش تابان با بیان اینکه افزایش سطح بازرگانی، همکاری بانکی و باشگاه مشترک انرژی از شاخص‌های اساسی همکاری‌های اقتصادی در سازمان شانگ‌های است، اظهار داشت: چارچوب توافقنامه همکاری اقتصادی کشور‌های عضو پیمان، نخستین بار در سال ۲۰۰۳ تهیه و به امضا رسید و در همان زمان چین پیشنهاد ایجاد برنامه بلندمدت برای تشکیل منطقه آزاد تجاری را ارائه کرد و به دنبال راهکار‌های کوتاه مدت برای افزایش سطح بازرگانی در میان کشور‌های عضو بود.


بیشتر بخوانید: صادرات به کشور‌های همسایه دو برابر می‌شود؟


وی تصریح کرد: بر همین اساس در سال ۲۰۰۴، سندی شامل یکصد برنامه مشخص برای افزایش سطح بازرگانی میان کشور‌های عضو به امضا رسید و در سال ۲۰۰۵، پروژه‌های مشترک سازمان همکاری‌های شانگ‌های در زمینه انرژی در اولویت قرار گرفت که شامل کشف، استخراج و بهره‌برداری از حوزه‌های نفت و گاز، و استفاده مشترک اعضا از منابع آب شیرین بودند.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه توافق برای تشکیل شورای مشترک بانکی بین کشور‌های عضو سازمان از دیگر دستاورد‌های مهم بود، تاکید کرد: هدف از تشکیل این شورای مشترک بانکی تسهیل در فراهم کردن سرمایه مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های مشترک اعضا عنوان شده است.

وی با تاکید بر اینکه این روند با در نظر گرفتن شرایط فعلی کشور پیوستن به سازمان همکاری‌های شانگ‌های را تبدیل به یک فرصت طلایی برای اقتصاد ایران می‌کند، خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور بیش از هر زمانی نیازمند توسعه صادرات غیر نفتی است تا بتواند از یک سو کاهش درآمد‌های نفتی را جبران و از سوی دیگر تولید ناخالص ملی را افزایش دهد.

تیزهوش تابان تاکید کرد: با توجه به مشکل تحریم‌های بانکی برای انجام مبادلات تجاری، پیوستن به این سازمان و بهره مندی از همکاری‌های بانکی شاید بتواند در کاهش فشار‌های ناشی از این تحریم‌ها اثرگذار باشد.

وی افزود: همچنین در حوزه انرژی نیز ایران به شدت نیازمند سرمایه گذاری در زمینه‌های کشف، استخراج و بهره‌برداری از حوزه‌های نفت و گاز است و با عضویت کامل در این سازمان، شرایط برای جذب و انجام این گونه از سرمایه گذاری‌ها بیش از گذشته فراهم می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه برای بهره مندی از مزایای این دستاورد باید به چند مساله توجه کرد، اظهار داشت: هدف نخست از این عضویت دائم صرفاً نباید بر مبنای مسائل امنیتی و سیاسی قرار بگیرد و اهداف اقتصادی، به صورت هم تراز با سایر اهداف در نظر گرفته شود. در صورتی که هدف از پیوستن به چنین سازمان‌هایی صرفا سیاسی باشد، دستاورد‌های اقتصادی چندانی در پی نخواهد داشت.

وی افزود: مساله دیگر این است که عضویت در این گونه پیمان‌های همکاری به نوعی تمرین پیوستن به اقتصاد آزاد در ابعاد کوچکتر است.

به گفته تیزهوش تابان، زمانی پیوستن به این معاهدات معنا و توجیه پیدا خواهد کرد که اعضای معاهده یا پیمان نامه از لحاظ تجاری و اقتصادی در حالت تعادل و هم تراز باشند و در غیر این صورت طرف ضعیف‌تر دستاورد مطلوبی را بدست نخواهد آورد؛ بنابراین ضرورت دارد با مطالعه، اولویت بندی و برنامه ریزی متناسب با ظرفیت‌های این سازمان، زیرساخت‌های لازم تولیدی و تجاری را ایجاد و سپس زمینه را برای رشد و توسعه اقتصادی کشور فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا، در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، سازمان همکاری‌های شانگ‌های تشکیل شد. تاکنون کشور‌های هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این پیمان به عنوان اعضای اصلی شناخته می‌شدند. سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفت‌وگوی این سازمان محسوب می‌شوند. روز جمعه (۲۶ شهریورماه) ایران نیز در بیست و یکمین اجلاس سران این سازمان به عنوان نهمین عضو رسمی معرفی شد.

سازمان همکاری‌های شانگ‌های با حدود ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی جهان از جمله معدود سازمان‌هایی با ماهیت هم‌زمان اقتصادی و امنیتی- نظامی است.

بر اساس اعلام گمرک، میزان تجارت ایران با مجموعه کشور‌های عضو پیمان شانگ‌های در سال ۹۹ به ۵۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد دلار رسید که سهم صادرات ۴۶ میلیون تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

بیشترین حجم تجارت ایران با چین به ارزش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است و هند با سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، روسیه با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و پاکستان با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس