غلامرضا شریغتی استاندار خوزستان میگوید: اگر میزان آورد آب رودخانههای دز و کارون بالا رود، ممکن است خروجی آب را در این دو رودخانه افزایش دهیم و این مساله ممکن است باعث آب گرفتگی پارک ساحلی اهواز و برخی مناطق دیگر شود.
اقتصاد24- از هفته گذشته نیمی از استانهای کشور درگیر بحرانهای ناشی از سیل و آبگرفتگی شدهاند. این حادثه از استانهای گلستان و مازندران آغاز شد و به لرستان و فارس و خوزستان و ... نیز رسید. هرچند در برخی استانها هشدار داده شده بود که سیل جاری خواهد شد، اما خبری از اقدامات پیشگیرانه در آن مناطق نبود.
استان خوزستان نیز از جمله استانهایی بود که درباره وقوع سیل در آن هشدار داده شده بود. شب گذشته جلسه مدیریت بحران در این استان برگزار شد. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان درباره اقدامات انجام شده برای مهار سیل به رویداد۲۴ خبر داده است. او گفته از چند روز گذشته و پیش از آغاز بارشها در استان، ستاد هماهنگی مدیریت بحران خوزستان برگزار شد و هماهنگیهای لازم در خصوص جلوگیری از مشکلات ناشی از وقوع سیلاب در استان انجام گرفت.
شریعتی ادامه داد: روز گذشته نیز هماهنگیهای لازم با مدیران اداره کل راه و شهرسازی و سازمان آب و برق خوزستان انجام گرفت تا شاهد بروز اتفاقات ناگوار در استان نباشیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بحث افزایش خروجی آب سد کرخه عنوان کرد: بازدیدی در این زمینه از پایین دست سد کرخه انجام گرفته است تا بتوانیم خروجی این سد را از ۵۵۰ مترمکعب بر ثانیه افزایش دهیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: تصمیمات لازم در خصوص افزایش خروجی آب از سد کرخه اتخاذ شده است و پیمانکاران در نقاط مورد نظر در حال کار هستند تا شرایط را افزایش خروجی آب از سد فراهم کنند.
وی در خصوص آخرین وضعیت حوضه آبریز کارون عنوان کرد: در این حوضه آبی در شهرستان دزفول مشکلاتی وجود داشت که سازمان اب و برق خوزستان در تلاش است تا این مشکلات را مدیریت و حل کند. در این زمینه از ارتش و سپاه نیز کمک گرفته شده است. در منطقه شعیبیه شوشتر نیز تصمیماتی اتخاذ شده است تا مردم دچار سیلاب نشوند.
رییس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان تصریح کرد: با هماهنگی همه نیروها در خوزستان تلاش میکنیم تا آماده باش لازم را در مقابله با وقوع سیلابهای احتمالی داشته باشیم.
استاندار خوزستان اظهار کرد: مدیران کل دستگاههای اجرایی و فرمانداران شهرستانهای استان بسیج شدهاند تا شاهد هیچگونه مشکلی در سراسر استان نباشیم.
شریعتی با بیان اینکه قرار است برای هر حوضه آبریز یک کمیته مدیریتی تشکیل شود، گفت: این کمیتهها در شهرستانهای اصلی مستقر خواهند شد تا بتوانند شرایط را مدیریت کنند و با ستاد مدیریت بحران استان در تماس باشند.
وی در خصوص اخرین وضعیت اروندکنار بیان کرد: اقدامات لازم برای حل مشکل این بخش انجام گرفته و ماشین آلات مورد نیاز نیز به این منطقه برای کمک رسانی فرستاده شدهاند.
شریعتی ادامه داد: در اروند کنار سیلابی رخ نداده است و شرایط به وجود آمده در آن منطقه به دلیل «مد اکبر» بوده است. با تمام تلاش در حال مدیریت شرایط ان منطقه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر میزان آورد آب رودخانههای دز و کارون بالا رود، ممکن است خروجی آب را در این دو رودخانه افزایش دهیم و این مساله ممکن است باعث آب گرفتگی پارک ساحلی اهواز و برخی مناطق دیگر شود.
شریعتی ادامه داد: همه تلاش ما این است تا کمترین آسیب به مردم برسد و امکان شرایط اضطراری را تا حد امکان کاهش دهیم. این شرایط به میزان آورد آب بستگی دارد، اما در این زمینه برای کاهش مشکلات یک مدیریت سیال را در استان حاکم کردهایم.