معاون امور صنایع وزارت صمت در گفتگو اقتصاد۲۴ تشریح کرد؛
آخرین وضعیت شهرکهای صنعتی مناطق سیلزده/ چه تعداد از صنایع در سیل آسیب دیدهاند؟
مقیمی گفت: بیشترین خسارات در استانهای گلستان و مازندران گزارش شده است که تاکنون حدود 10 هزار قالیباف در گلستان، 500 واحد صنفی گنبد، 1900 واحد صنفی و 150 واحد تولیدی در شهرک صنعتی آققلا و 735 واحد صنعتی و 720 صنفی در استان مازندران خسارت دیدهاند.
اقتصاد24- به دنبال سیلابهای ویرانگر که چند روزی است شهرهای مختلف کشور را درگیر خود کرده و خسارتهای فراوانی را از خود برجای گذاشته، تاکنون حجم و میزان خسارتهای به بار آمده اعلام نشده است. صرفا طی دو روز گذشته عدد 350 میلیارد تومان آن هم در دو استان مازندران و گلستان از سوی وزیر راه و شهرسازی به عنوان خسارت وارد شده به این دو استان اعلام شد.
اما در این میان واحدهای صنعتی بسیاری نیز در استانهای مازندران، گلستان، فارس و برخی استانهای دیگر متحل ضرر و زیان شدهاند. در این رابطه به سراغ فرشاد مقیمی، معاون امور صنایع وزارت صمت رفتیم و از او در این باره سوال کردیم.
مقیمی در خصوص وضعیت این واحدها در مناطق سیلزده به خبرنگار اقتصاد24 گفت: در استانهای خوزستان و لرستان مشکل خاصی وجود ندارد و تا اکنون گزارشی در این زمینه دریافت نکردیم. البته آمادهباش لازم به حوزه صنعت این استانها اعلام و آنها نیز با هوشیاری اقداماتی را جهت پیشگیری از حوادث در دستور کار خود قرار دادهاند.
معاون امور صنایع وزارت صمت افزود: بیشترین خسارات در استانهای گلستان و مازندران گزارش شده است که تاکنون حدود 10 هزار قالیباف در شهرهای مختلف استان گلستان، 500 واحد صنفی گنبد، 1900 واحد صنفی و 150 واحد تولیدی در شهرک صنعتی آققلا از 20 تا 80 درصد و 735 واحد صنعتی و 720 صنفی در استان مازندران خسارت دیدهاند.
مقیمی درباره وضعیت شهرکهای صنعتی در استان گلستان نیز گفت: در اثر سیل در این استان و در پی تلاش برای نجات شهر آق قلا از سیل، آب روانه شده به شهر را به سمت دشت هدایت کردند که در نهایت به یک شهرک صنعتی منتهی شده و این شهرک هم اکنون در آب است و چیزی در حدود یک تا یک و نیم متر آب در آن جاری است. در این شهرک صنعتی 209 واحد صنعتی پروانه بهرهبرداری داشتند که 157 از واحدها فعال نیز بودهاند.
وی همچنین در رابطه با وضعیت شهرک صنعتی آققلا نیز افزود: در این شهرک نیز زیرساختها آسیب دیده است و تصویهخانه، پمپاژ و چاه آب آن و ایستگاه TBS خسارت دیدهاند اما برآورد دقیقی از آن نیز در دست نیست.
معاون امور صنایع وزارت صمت اضافه کرد: به این واحدها آسیبهایی نیز در بحث زیرساختهای تاسیساتی، مواد اولیه و ماشین آلات وارد آمده است. در عین حال کالای نهایی آنها نیز که تا پایان سال گذشته به فروش نرسیده و در انبارها موجود بودند نیز آسیب دیدهاند. به این دلیل که آب در این شهرک به طور کامل فروکش نکرده علیرغم اقداماتی که انجام شده ما برآورد دقیقی از این خسارت نداریم.
مقیمی در خصوص وضعیت شهرکهای صنعتی استان مازندران نیز اظهار کرد: در «شهرک صنعتی ساری 2» نیز یک آب گرفتگی اتفاق افتاد که حدود 15 واحد دچار آب گرفتگی سطحی شدند و خسارت آنچنانی ندیدند. سطح شهرک را بلافاصله با کفکشها خالی از آب کردیم و اقدامات پیشگیرانه دیگری را نیز در دستور کار قرار دادهایم.
وی درباره وضعیت بیمه واحدهای صنعتی این مناطق نیز اظهار کرد: برخی از واحدها دارای بیمه هستند و به آنها پیشنهاد شده بلافاصله از طریق شرکت بیمه گر خود اقدامات لازم را در جهت برآورد و پرداخت خسارات انجام دهند تا در فرایندهای مشکلآفرین اداری قرار نگیرند.
معاون امور صنایع وزارت صمت ادامه داد: تعدادی از واحدها و شهرک های صنعتی آسیب دیده نیز بیمه نشده اند که دولت باید برای جبران خسارت این واحدها برنامهریزی کند، که این برنامهریزی و پیگیریهای لازم درباره آن در جلسه هیئت دولت مشخص خواهد شد.
مقیمی در پایان ضمن اظهار امیدواری نسبت به این مسئله که سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری کارگران واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی اقدامات لازم را بیاندیشد، گفت: تمام تلاش ها در خصوص بازگشت به کار و تولید شهرکهای آسیب دیده در جریان سیل به خصوص شهرک صنعتی آققلا که از واحدهای تولیدی فعال استان در زمینه صادراتی است در حال انجام است.