اقتصاد۲۴- تعدادی از کارگران قدیمی کارخانه تعطیل شده «قند ممسنی» به نمایندگی از اهالی شهر و روستاهای همجوار این واحد تولیدی، خواستار حل مشکلات و رفعِ موانع راهاندازی این واحد تولیدی برای اشتغال جوانان بیکار منطقه شدند.
یکی از کارگران سابق قند ممسنی در تشریح مشکلات این واحد تولیدی گفت: کارخانه قند ممسنی که در شهرستان رستم واقع شده اوایل سال ۹۵ با حدود ۳۰۰ کارگر به دلیل مشکلات مالی تعطیل اعلام شده است. در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ کارگر در این واحد باقی ماندهاند که در انتظار بازگشایی کارخانه و دریافت مطالبات معوقه خود از سوی مسئولان هستند.
او با بیان اینکه تعداد زیادی از کارگران کارخانه قند ممسنی قبل و بعد از متوقف شدن فعالیت تولیدی طی چند مرحله تعدیل و بیکار شدهاند، در ادامه افزود: این کارخانه حدود ۳۰۰ کارگر شاغل داشت که بعد از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۷۹ به مرور با مشکل روبهرو شد و به صورت نیمه تعطیل به فعالیت خود ادامه داد تا جایی که با افزایش مشکلات، مدیریت کارخانه تصمیم به متوقف کردن فعالیت کارخانه گرفت.
بیشتر بخوانید: پدیده بیکاران صاحب درآمد
او افزود: در نتیجه تعطیلی این کارخانه حدود ۳۰۰ کارگری که در آن مشغول کار بودند به مرور تعدیل یا بازنشسته شدند و در نهایت تعداد کارگران به ۴۰ نفر کاهش یافت که هنوز وضعیت شغلی و مطالبات آنها مشخص نیست. از این تعداد ۱۰ تا ۱۲ نفر هم به عنوان نگهبان و محافظ اموال کارخانه هستند که چندین ماه حقوق نگرفتهاند.
به گفته وی، در این مدت طولانی کارگران بیکار شده با همراهی اهالی شهرستان رستم برای احیای کارخانه و بازگشت به محل کار سابق خود، بارها به نهادهای مختلف دولتی در استان فارس مراجعه کردهاند، اما هنوز به نتیجهای نرسیدهاند.
این کارگر افزود: شرکت قند ممسنی به پیشرفتهترین ماشین آلات روز دنیا مجهز بود، اما متاسفانه سالهاست که بدلیل بیتوجهی مسئولان وقت بخش زیادی از اموال کارخانه از این واحد تولید خارج شده و بخش دیگری که هنوز در کارخانه باقی ماندهاند، بلااستفاده ماندهاند.
او اضافه کرد: کارخانه قند ممسنی دارای سه حلقه چاه عمیق، پنج عدد سیلوی پنج هزار تنی، دو مدرسه ابتدایی و راهنمایی، یک مسجد، ۱۵۰ واحد مسکونی و استخر و سایر داراییهای دیگر همانند یک ساختمان به عنوان دفتر مرکزی در تهران است که وضعیت مشخص و خوبی ندارند.
این کارگر قند ممسنی با ابراز تاسف از بیتوجهی مسئولان به احیای کارخانه و مشکلات معیشتی که در نتیجه تعطیلی کارخانه برای کارگران ایجاد شده، افزود: این شرکت به عنوان یکی از مراکز مهم تولیدی و اقتصادی کشور به ویژه در حوزه تولید شناخته شده که باید حفظ شود.
این کارگر گفت: باتوجه به شرایط بد اشتغال در شهرستان رستم و اینکه شرکت قند ممسنی تنها منبع درآمدی و اشتغال دستکم ۳۵۰ کارگر بهصورت مستقیم است، از مسئولان درخواست داریم برای ازسرگیری فعالیت این کارخانه و احیای آن، هرچه سریعتر چارهاندیشی کنند.