به گزارش جامعه ۲۴- همهشان مرگ را چند بار به چشم دیده اند. برخی خوششانس بودند و از مرگ نجات یافتند و برخی دیگر نه و با قصاص پرونده زندگی شان برای همیشه بسته شد و به بایگانی تاریخ رفت تا هر از چندگاهی به یک بهانه بار دیگر دفتر زندگیشان ورق بخورد و یادی از آنها شود.
در ۲۲ روز گذشته آرمان عبدالعالی پسری که متهم است دختر مورد علاقه اش را ۸ سال قبل کشته است ۴ بار تا قرنطینه اجرای حکم اعدام رفت، اما هربار بدون اعلام دلیل خاصی از قرنطینه خارج و اجرای حکمش به تاخیر افتاده است.
به بهانه پرونده آرمان عبدالعالی سراغ بازخوانی پروندههایی رفته شد که مشابه پرونده او هستند و قبل از اجرای حکم یا بخشش قاتل، چند بار مرگ را به چشم دیده است.
سال ۷۸ بود که کبری وقتی که شوهر ۶۰ ساله اش او را از خانه با ۲۰ هزار تومان بیرون کرد بار دیگر به خانه بازگشت و با مادر شوهر سالخوردهاش درگیر شد. کبری که آن زمان ۲۰ ساله بود نتوانست زخم زبان مادر شوهر را تحمل کند و او را با دهها ضربه چاقو به قتل رساند.
بعد از دستگیری عروس جوان او به صدر اخبار حوادث تبدیل شد تا حساسترین پرونده جنایی دهه هفتاد و هشتاد رقم بخورد.
بعد از اینکه دادگاه کبری را به قصاص محکوم کرد و حکمش در دیوان عالی کشور تایید شد، کبری چندبار پای چوبه دار رفت و حتی طناب به گردنش انداخته شد، اما حکم اجرا نشد، حتی در یک مورد به علت نبود طناب در محل اجرا، او به سلولش برگردانده شد.
سرانجام بعد از ۱۳ سال با کمک خیرین او از زندان آزاد شد و با پرداخت دیه از قصاص نجات یافت.
هفدهم مرداد سال ۸۴ بود که درگیری چند پسر جوان در حوالی میدان ونک رخ داد. در جریان این درگیری پسر جوانی با اصابت چاقو جان باخت و قاتلش کسی نبود جز بهنود، نوجوانی که دستگیر شد و بعد به قتل اعتراف کرد و گفت درگیری بین چند دوست بوده و قصد قتل نداشته است.
بیشتر بخوانید: حکم قصاص آرمان عبدالعالی فردا اجرا میشود؟
بهنود ۶ ماه بعد محاکمه و به قصاص محکوم شد. او هم با اینکه همه اعتقاد داشتند رها میشود چندبار تا آستانه اعدام رفت، در نهایت خانواده مقتول اعلام کردند میخواهند او را ببخشند. همه چیز برای اجرای حکم فراهم شد و دهها نفر پشت دیوار زندان منتظر بخشش بهنود بودند، اما یکباره خانواده مقتول طناب را گردن پسر جوان انداختند و حکم او اجرا شد. بعد از اجرای حکم خانواده مقتول اظهارات وکیل بهنود را یکی از علل اجرای حکم اعلام کردند.
پرونده سینا پایمرد هم از معروفترین پروندههای جنایی است. سینا سال ۸۳ در یک نزاع در پارک بهجت آباد پسر جوانی را به قتل میرساند. او بعد از محاکمه به قصاص محکوم شد که حکمش تایید شد. روز اجرای حکم سینا درخواست نی کرد تا قبل از قصاص نی بنوازد.
نواختن نی همانا و مهلت دادن خانواده مقتول همانا، سینا چندباری پای چوبه رفت، اما سرانجام با پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان دیه توانست نجات پیدا کند.
رسول سال ۸۷ در یک درگیری مرد جوانی را به قتل رساند. او در دفاع از خود مدعی شد که مقتول قصد تعرض به او را داشته و او فقط از خودش دفاع کرده است. رسول به قصاص محکوم شد و دو بار پای چوبه دار رفت، اما بار دوم یکباره اعاده دادرسی او پذیرفته شد. خانواده مقتول هم با گرفتن دیه بالاخره رضایت دادند و رسول آزاد شد.
جنجالیترین پرونده دهه ۸۰ قطعا بعد از پرونده شهلا جاهد، پرونده ریحانه جباری است. در این پرونده دختر ۱۹ سالهای که به اتهام قتل مرد میانسالی به قصاص محکوم شد، چندبار یه قرنطینه رفت، اما مهلت گرفت، اما سرانجام پسر مقتول به نمایندگی از خانواده اش خواستار اجرای حکم او شد و ریحانه در ۲۷ سالگی قصاص شد.
درحالیکه عدهای پرونده آرمان را با این پروندهها مقایسه میکنند، اما به نظر میرسد او رکورددار لغو اجرای حکم بوده و بیشترین رفت و آمد را به قرنطینه اجرای حکم داشته است. حال باید بازهم منتظر ماند و دید چه زمانی او برای اجرای حکم پای چوبه دار میرود و آیا خانواده غزاله حکم به بخشش او میدهند یا با اجرای حکم پرونده زندگی آرمان را برای همیشه میبندند.