اقتصاد ۲۴-مقامات ارتش ایران میگویند دو فروند پهپاد آمریکایی که قصد ورود به منطقه شناسایی دفاع هوایی را داشتند در جریان رزمایش مشترک ذوالفقار در تنگه هرمز رهگیری شدند.
خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی در این خصوص یادآور شده که تمرینهای نظامی سالانه ارتش ایران در نزدیکی دهانه خلیج فارس این بار در حالی برگزارش شده که قرار است مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی طی روزهای آینده در وین از سر گرفته شود.
ستاد تبلیغات رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده است که دو پهپاد آمریکایی از نوع MQ-۹ و RQ ۴ پس از ورود به محدوده دفاع هوایی ایران از سوی پدافند هوایی رهگیری شدند و تحت هشدار جدی قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید: معادلات جدید ژئوپلتیک در قفقاز
در این اطلاعیه تصریح شده که فعالیت پهپادها از کیلومترها دورتر در رصد کامل شبکه پدافند هوایی ارتش قرار داشت و به محض آنکه این هواگردها قصد نزدیک شدن مرزهای هوایی و وورد به محدوده منطقه شناسایی دفاع هدایی را داشتند با اخطاری که داده شد مسیر خود را تغییر دادند.
این رویارویی نظامی دوباره میان تهران و واشنگتن چند روز پس از ادعای سپاه پاسداران مبنی بر ناکام گذاشتن تلاش نیروی دریایی آمریکا برای کنترل یک نفتکش حامل نفت ایران در دریای عمان صورت گرفته است.
از سوی دیگر پنتاگون ادعای ایران مبنی بر یوروش کماندوها برای تصاحب یک نفتکش حامل نفت این کشور را کاملا دورغ خواند و تاکید کرد که ناوشکن آمریکایی سولیوانز تنها ناظر این حادثه بوده و اقدامی صورت نداده و حتی مورد تهدید قایقهای تندرو ایرانی نیز قرار نگرفته است.
به گزارش رسانههای ایران رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش روز سهشنبه با برگزاری رژه شناورهای سطحی و زیردریایی به کار خود پایان داد.
جنگندههای اف۴، میراژ و هواپیماهای شناسایی پی۳اف نیروی هوایی ارتش به همراه انواع بالگردهای نیروی دریایی نیز در این رژه شرکت داشتند.
بیشتر بخوانید: مانور در منطقه مرزی ارس به رغم مخالفت باکو
هدف از برپایی این رزمایش «ارتقای توان رزم و دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی، استمرار و تقویت حضوری اثرگزار در آبهای دوردست بینالمللی، ارتقای آمادگی ارتش برای ایستادگی در برابر زیادهخواهی دشمنان، شبیهسازی محیط رزم واقعی و اجرای بخشهایی از طرحهای عملیاتی، افزایش هماهنگی بین نیروهای چهارگانه ارتش و قرارگاه مشترک پدافند هوایی در اجرای عملیات مشترک، انتقال دانش و تجربه به نسل جوان در محیط واقعی عملیات، بهرهبرداری حداکثری بخشی از قابلیتهای موجود در حوزه پهپاد ارتش، ارزیابی سرعت عمل، چالاکی، دقت و قدرت تخریب سامانههای موشکی ساحلپایه، دریاپایه و هواپایه» اعلام شده است.
محدوده برپایی این رزمایش مشترک از شرق تنگه هرمز تا شمال اقیانوس هند و بخشهایی از دریای سرخ در بر گرفته بود.
گفته میشود حدود یک پنجم نفتی که در سطح جهان مصرف میشود از طریق آبراه استراتژیک تنگه هرمز در خلیج فارس عبور میکند.
یورونیوز