اقتصاد ۲۴ - لعل محمد بلوچ زهی در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران و پاکستان و تهاتر میان دو کشور اظهار کرد: به طور سنتی تا سال ۹۷ تهاتر بین تجار ایرانی و پاکستانی از طریق گمرکات و بازارچههای مرزی انجام میشد، هر کالایی را که به بازارچه میبردیم از ارز حاصل از آن کالا وارد میکردیم که بیشتر هم کالاهای اساسی مثل دام زنده بود. متاسفانه در سال ۹۷ بخشنامهای آمد که مطابق آن باید ارز حاصل از صادرات به کشور بازمیگشت. بخشنامههای دیگری هم وارد شد و کار به جایی کشید که به طور کلی تهاتر تجار دو کشور در بازارچههای مرزی متوقف شد.
وی افزود: خوشبختانه دوباره در ۲۶ اسفندماه سال ۹۹ بخشنامه دیگری برای پیلهوران آمد که طبق آن میتوانستند در قبال ارز حاصل از صادرات کالا وارد کنند که این کار در حال انجام است. تهاتر برای ما حالت عالی است چراکه ما در پاکستان هیچ نوع ارتباط بانکی و مالی نداریم و حتما باید از اینگونه روشها استفاده شود. اگر تهاتر بین دو کشور راهاندازی شود بسیار موفقیتآمیز خواهد بود.
بیشتربخوانید:سیاستهای حمایتی دولت از تجار
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زاهدان گفت: حجم تجاری ایران و پاکستان حدود ۱ میلیارد تا ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است. گزارشهایی که از سفرهای انجام شده بین مسئولین دو کشور به ما رسیده نشان میدهد میتواند تاثیرات مثبتی داشته و شاید طی چند ماه مسیر تهاتر بین دو کشور باز شود. یک هیئت پاکستانی هم در ماه جاری به سیستان و بلوچستان سفر خواهد کرد که زمینههای تجاری مورد بررسی قرار بگیرد، در این جلسه هم موضوع تهاتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: پاکستان بازارچه مرزی میرجاوه را بسته و اجازه تخلیه بار نمیدهد، مشخص نیست به چه علت، ولی ارتش مستقر شده و بیش از یک سال است که این بازارچه را بسته است. الان بازارچههای کوهک، جالق، پیشین و ریمدان فعال هستند که از این میان پیشین و ریمدان هم بازارچه هستند و هم گمرک دارند، اما هنوز کد ترانزیتی ندارند که کالای ترانزیتی عبور کند.