اقتصاد۲۴- علی بهرهمند امروز در نشست خبری اظهار کرد: بالغ بر ۱۷۰ قلم مواد اولیه مصرفی در حوزه قنادی داریم که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد به صورت غیرمستقیم با واردات ارتباط دارند. اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و برنامهریزی درستی در قبال آن انجام نشود، صنف قنادی در حوزه تأمین مواد اولیه از جمله آرد و روغن به مشکل میخورد. دولت باید در این رابطه برنامهای داشته باشد تا با تورم بیشتری مواجه نشویم.
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران به وضعیت تأمین روغن صنف و صنعت اشاره کرد و گفت: طی دو سه هفته گذشته تهیه روغن برای صنف قنادی دغدغه شده است. متأسفانه نه تنها با کمبود مواجه هستیم بلکه قیمتهای عرضه شده در بازار سیاه بسیار بالاست.
وی ادامه داد: اگر کارخانجات روغن به تولیدکننده شیرینی به صورت مستقیم روغن را بدهد، با این حجم از مشکلات مواجه نخواهیم شد، اما متأسفانه روغن به دست بنکدار و بازار آزاد میرسد و به دست تولیدکننده به صورت مستقیم نمیرسد. از این رو ما ناچار هستیم که روغن مصرفی را از بازار آزاد تهیه کنیم.
بهرهمند افزود: دو هفته پیش روغن مخصوص قنادی ۱۸۰ هزار تومان بود و در حال حاضر به بالای ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. در کنار این افزایش قیمت، با کمبود هم مواجه هستیم. اتحادیه در این رابطه با سازمان صمت و اتاق اصناف نامهنگاری کرد، اما تا امروز هیچ ترتیب اثری داده نشده است. اتفاقی که پارسال در حوزه روغن افتاد، امسال نیز در حال تکرار شدن است.
بیشتر بخوانید: شیرینی شب یلدا گران میشود؟
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران تصریح کرد: همچنین برای تهیه شکر باید به بازار آزاد مراجعه کنیم و دولت هیچ سوبسید و کمکی در این حوزه به ما نمیکند.
وی گفت: گران شدن مواد اولیه مصادف با گران شدن شیرینی است که همین مسئله موجب کاهش تقاضای شیرینی نسبت به سالهای قبل شده به گونهای که تقاضای شیرینی نسبت به قبل از کرونا بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
بهرهمند افزود: علیرغم افزایش قیمت مواد اولیه همچون تخممرغ، روغن و شکر با توجه به کاهش قدرت خرید مردم تا پایان سال برنامهای برای افزایش قیمت شیرینی نداریم.
وی در خصوص تخلفات صنف قنادی گفت: چندین سال است که مشکلات تخلفات صنفی را داریم و واحدهای نظارتی در این رابطه کوتاهی میکنند.
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران گفت: متأسفانه با توجه به اینکه نانواییها آرد را کیسهای ۷۰ هزار تومان میخرند، وارد صنف قنادی شدهاند و شیرینی تهیه میکنند این در حالی است که قنادها آرد را کیسهای ۳۶۰ هزار تومان میفروشند؛ همین اختلاف قیمتها موجب بدنامی صنف قنادی شده است.
وی همچنین در مورد مشکلات ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: به دلیل کاهش فروش و بالا بودن اجاره و بیمه، از ۱۶۵۰ واحد قنادی در شهر تهران، ۲۰۰ واحد تعطیل شدهاند.
بهرهمند تصریح کرد: در کل کشور ۳۵ هزار واحد قنادی داریم که از این تعداد ۳۰۰۰ واحد صنفی در استان تهران و ۱۶۵۰ واحد صنفی در شهر تهران فعال هستند.
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران همچنین از برگزاری نمایشگاه تخصصی توانمندیهای قنادان ایران از روز سهشنبه (نهم آذر ماه) در محل هتل المپیک تهران با سه محور مواد اولیه، ماشینآلات و محصول نهایی خبر داد.