رئیس انجمن متخصصان داخلی با بیان اینکه حدود 15 تا 25 هزار نفر از پزشکان به دلیل اینکه درآمد کافی نداشته اند برای دریافت پروانه مراجعه نکرده و در اثر فقر به کارهای دیگر رجوع کرده اند،گفت: تنها ۵ درصد پزشکان درآمد بالایی دارند.
اقتصاد24-ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چرا درآمد پزشکان از سایر اقشار جامعه بیشتر است؟»، اظهار داشت: حدود 15 تا 25 هزار نفر از پزشکان ما برای دریافت پروانه مراجعه نکرده و از دایره درمان خارج شدهاند؛ آن هم به دلیل اینکه درآمد کافی نداشته و در اثر فقر به کارهای دیگر رجوع کردند؛ بنابراین اگر پزشکی درآمد داشت این تعداد شغل خود را ترک نمیکردند و به شغل دیگری روی نمیآوردند.
وی ادامه داد: 5 درصد از پزشکان ما درآمد بالایی دارند و این افراد کسانی هستند که هر کجای دنیا که بروند چنین درآمدی را دارند؛ یعنی یک جراح قلب یا جراح مغزی که جراحی میکند درآمد بالایی دارد؛ در حالی که 50 درصد از پزشکان ما پزشکان عمومی هستند که اکثر آنها مستاجر بوده و اجاره مطب و خانه میدهند و با ویزیت 20 تا 25 هزار تومان روز را میگذرانند؛ ضمن اینکه باید هزینههایی مانند بیمه و مالیات نیز بپردازند.
رئیس انجمن متخصصان داخلی اضافه کرد: میانگین درآمد پزشکان عمومی بین 3 تا 4 میلیون است که در نهایت آنچه باقی میماند 2 تا 3 میلیون تومان است.
خسرونیا درباره «جذب پزشکان عمومی در سیستم بهداشت و درمان»، گفت: این افراد به راحتی جذب نمیشوند؛ چرا که آنها را استخدام نمیکنند. البته در مراکزی مثل مدارس، قطارها و هواپیما به پزشک عمومی نیاز داریم اما بودجه کافی برای استخدام آنها وجود ندارد؛ ضمن اینکه اگر پزشکی تخصص هم داشته باشد درآمدش در مراکز درمانی 2 تا 3 میلیون خواهد بود.
وی تصریح کرد: مگر اعلام نمیکنند که درآمد زیر 3 تا 4 میلیون خط فقر محسوب میشود؛ بنابراین اکثر پزشکان ما زیر خط فقر هستند و اینکه عدهای اعلام میکنند پزشکان حقوق نجومی میگیرند این افراد خودشان به آن 5 درصد پزشک پردرآمد مراجعه میکنند و فکر میکنند همه پزشکان این اندازه درآمد دارند.
رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره «ارائه خدمات انجمن متخصصان داخلی به سیل زدگان کشور»، خاطرنشان کرد: بسیاری از همکاران ما در مناطق سیل زده حضور دارند و اکثر آنها رایگان فعالیت میکنند و انجمن متخصصان داخلی کمکهای مالی خوبی داشتند؛ البته باید به مردم این مناطق کمک کرد؛ چرا که ما با هزینه همین مردم پزشک شدهایم و باید کمک کنیم.ش
واقعا حیا برای انسان خوب است. متعجم از این بیان دروغ به این بزرگی. چه هدفی دارد ؟ متاسفانه همان طوریکه همه مردم اگاه هستند درصد بالایی از هموطنان دچار بیماریهای مختلفی هستند که ناچارا به متخصصین رشته های گوناگون پزشکی مراجه کرده و شاهد تراکم حضور بیماران در مطب پزشکان هستند. همچنین در اولین مراجعه با اخذ نوبت های چند ماهه مواجه و پرداخت حق ویزیت بالای شصت هفتاد هزار تومانی جهت چند دقیقه ملاقات با پزشک هستند. این موضوع در تمام مراکز استان های کشور به عینه مشهود و مورد تایید همه مردم شریف ایران است. صرفنظر از نارضایتی بیماران به علت بی توجهی پزشکان در تشخیص بیماری آنان از طرفی در ارتباط باپزشکان عمومی هم وضعیت به شکلی که مطرح شده نیست که اگر بخواهم توضیح بدهم موجب اطاله کلام خواهد شد. خلاصه اینکه ما در ایران پزشکی در زیرخط فقر قرار داشته باشد نداریم. چنانچه در این رابطه اگر نابسامانی هایی باشد مربوط به مدیران بهداشت می باشد که باید با اعزام پزشکان عمومی به مناطق محروم و همچنین با فعال نمودن سیستم ارجاع این مشکل و سایر مشکلات ریز و درشت موجود را با توجه به امکانات خوب و بلقوه موجود را رفع و بالفعل نمایند.