اقتصاد ۲۴- حذف قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی از کالاهای اساسی که این روزها در دستورکار دولت سیزدهم قرار گرفته، موضوعی است که نظرهای متفاوتی را در میان فعالان اقتصادی و کارشناسان را همراه داشته است.
در همین رابطه کامران ندری کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: دولت با حذف ارز برخی از کالاها رسماً خروج ارز دولتی از سبد کالاها را کلید زد.
ندری گفت: هدف گذاری برای کوچک شدن سفرههای مردم وضعیت اقتصاد کشور را بحرانی میکند. با حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی گرانی و تورم جایگزین اقلام اساسی مردم خواهد شد.
این تحلیلگرمسائل اقتصادی گفت: کالاهای روزمره مردم در معرض حذف ارز دولتی قرار میگیرند و چندین برابر قیمت این کالاها ضربه سنگینی به معیشت مردم وارد میسازد.
بیشتربخوانید:تبعات حذف ارز دولتی و پرداخت یارانه بیشتر
ندری با اشاره به پرداخت یارانه به مردم به عنوان جایگزین حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: هیچ یک از برآوردها برای پرداخت یارانه به مردم مکنطقی و واقعی نیست. خود دولت بهتر میداند که توان پرداخت چنین مبلغی در هر ماه را ندارد! اما تنها به بهانه یارانه قرار است نفس مردم را بگیرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی؛ دولتی که توانایی تأمین کالای اساسی ارزان برای مردم خود را ندارد چطور میتواند یارانه معیشتی، بنزین و ... را به مردم بپردازد؟
ندری با اشاره بر اینکه درآمد خانوارها طی ۴ سال گذشته به شدت تحلیل رفته است، گفت: حقوق و دستمزد واقعی خانوادهها با توجه به نرخ تورم افزایش نداشته است. حالا دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت اقلام ضروری و مایحتاج در سفرههای مردم را بشدت افزایش میدهد.
وی تصریح داشت: در این شرایط دولت مدعی است که با پرداخت ۹۰ هزار تومان جبران کسری درآمدهای مردم را میکند. موضوعی که خود دولت هم به واقعی بودن آن هیچ اعتقادی ندارد!
این کارشناس اقتصادی با انتقاد از رویه دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰گفت: دولت برای حذف ترجیحی مصمم است، اما باید اجرای این طرح تدریجی باشد. چراکه این اقدام با معیشت مردم ارتباط مستقیم دارد.