اقتصاد ۲۴- نمایش واگذاری سرخابیها به دو وزارتخانه بزرگ در حالی سر و صدای زیادی را به پا کرد که دولت همچنان مالک استقلال و پرسپولیس باقی مانده است.
واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به دو وزارتخانه بزرگ صمت و اقتصاد با نگرانی صاحبنظران و کارشناسان مواجه شد، چون این اتفاق تنها پاک کردن صورت مساله از سوی دولت به حساب میآید تا به صورت مقطعی مشکل به وجود آمده برای این دو باشگاه را برطرف کند.
از سوی دیگر مدتهاست بحث ورود دو تیم ورزشی استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه وجود دارد. به تازگی معاون پذیرش فرابورس ایران در خصوص روند پذیرش باشگاههای استقلال و پرسپولیس در فرابورس گفته است: نمیتوان زمان دقیقی را برای ورود سرخابیها به بورس اعلام کرد؛ چرا که این دو باشگاه سهامی عام هم نیستند.
امیر رضا واعظ آشتیانی مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: طرح واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و عرضه سهام این دو باشگاه در بورس، طرحی شکست خورده و غیر قابل اجراست و مردم زیر بار چنین بدهی نمی روند.
وی گفت: طبق تصمیم نهاد مستقل کنترل ورودی کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار است مجوز باشگاههای پرسپولیس، استقلال برای حضور در مسابقات لغو شود.
وی ادامه داد: بدهیهای کلان و عدم شفافیت حسابهای مالی و ساختار مناسب عمده موضوعات مطرح شده در این تصمیم میباشد.
واعظ آشتیانی گفت: من تعجب میکنم، چطور رئیس سازمان بورس زمانی که این دو باشگاه در چنین شرایطی سخت قرار گرفته اند، وعده عرضه ۱۰ تا ۲۰ درصد سهام این دو باشگاه را خبر میدهد!
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: آیا برای موضوعات مهم و استراتژی باید تصمیمات کیلویی گرفت؟ یا باید طبق منطق و واقعیت برای رفع این مشکلات تصمیم گیری شود؟ رئیس سازمان بورس چگونه به این نتیجه رسید، این دو باشگاه با کلی بدهی و عدم شفافیت مالی سهام خود را در بورس عرضه کنند!
وی یادآور شد: دولت میخواهد با پول و سرمایه مردم چه کار کند؟ آیا قرار است دولت سیزدهم همان بلایی که دولت دوازدهم با سرمایه مردم در بورس آورد، را تکرار کند؟!
بیشتربخوانید:مانیفست خصوصیسازی دولت رئیسی
واعظ آشتیانی در پاسخ به این سوال که طبق پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها راه حل بحران سرخابیها، واگذاری مدیریت این دو تیم در قالب تعاونی به مردم است، گفت: در چنین شرایطی که بار بدهی کلان بر دوش این دو باشگاه سنگینی میکند هر اقدامی که طرف حساب آن مردم باشد به معنای چپاول سرمایههای مردم است.
وی تصریح داشت: دولت هر زمانی که با مشکل نقدینگی و بدهی مواجه میشود، واگذاری وانداختن بدهیها به مردم را بهترین راه فرار از مشکلات میداند. این موضوع سال هاست که گریبان مردم ایران را گرفته است.
به گفته مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال؛ این واگذاری ها باید زمانی انجام میگرفت که بدهی این دو باشگاه به رقمهای کلان نرسیده بود. متأسفانه در کشور ما دولتها همیشه بدنبال استفاده ازمنابع و موقعیت شرکتهای زود بازده با سرمایههای کلان هستند و هیچ تمایلی به واگذاری به مردم ندارند و نداشته اند. حالا چه شده که دولت سنگ مردم را به سینه میزند و از واگذاری سهام این شرکتها به مردم دفاع تمام قد میکند.
وی تصریح داشت: حالا که شرایط این دو باشگاه به حدی بحرانی شده که دولت قصد دارد تحت هر شرایطی از منابع مردم برای بهبود وضعیت استفاده کند.
واعظ آشتیانی گفت: کجای اصل ۴۴ آمده که قبل از واگذاری هر بنگاه، کمپانی، کارخانه، باشگاه و... ابتدا باید زیان ده بعد وارد بورس شوند.
وی تصریح داشت: دولتمردان با این تصمیمات خود چطو ر ماهیت یک بازاری که در همه جای دنیا با هدف نفع رسانی به به بیت المال و سود به مردم فعالیت میکند را دچار بحران و سهامداران این بازار را سرگردان میکنند.
به گفته این کارشناس اقتصادی؛ مردان دولت سیزدهم هم اسیر فضای پوپولیستی شده اند. تصور میکنند با این اقدامات و آوردن اسم مردم در واگذاریها مورد استقبال و تشویق و کف زنی مردم قرار م یگیرند.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: اینها در حال پختی نانی برای مردم هستند که د رآینده نزدیک در گلوی خودشون باقی خواهد ماند.
واعظ آشتیانی تأکید داشت: دولت آنقدر حیات خلوت های ثروتمند دارد که به راحتی می تواند مدیریت این دو باشگاه خسارت دیده را به آن ها بدهد.