اقتصاد۲۴- پناهی گفت: واکسیناسیون از ابتلا به کرونا پیشگیری نمیکند. فاز اول واکسن mRNA در کمیته اخلاق به زودی جهت ارزیابی مطرح خواهد شد.
واریانت جدید کرونا از سرعت انتقال بالایی برخوردار است. بر اساس مقالهای که منتشر شده است از نظر پیشگیری از عفونت، سینوفارم ۸۰ درصد، آسترازنکا ۸۴ درصد، کو ایران برکت ۸۷ درصد و اسپوتنیک ۷۵ درصد است.
تبلیغات
از نظر پیشگیری از بستری، سینوفارم ۷۲ درصد، آسترازنکا ۸۲، کو ایران برکت ۸۶ درصد و اسپوتنیک ۶۷ درصد است و از نظر پیشگیری از مرگ و میر سینوفارم ۸۶ درصد، آسترازنکا ۹۲ درصد، کو ایران برکت۹۸ درصد و اسپوتنیک ۱۰۰ درصد است.
بیشتر بخوانید: چند راهکار ساده برای رهایی از گلودرد
پناهی در نشست خبری اعلام کرد که با حفظ توانمندیهای خود باید به سمت تولید دانش برویم. افرادی که سه دز واکسن را زده اند، ایمنی بالای ۹۰ درصد در برابر بیماری کرونا پیدا میکنند. میزان ابتلا، شدت بیماری و بستری در بخشهای مراقبت ویژه افراد واکسینه شده کاهش پیدا میکند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت اعلام کرد که ویروس کرونا دستخوش تغییراتی شده است. امیکرون آخرین سویه این ویروس است. امیکرون بین ۱/۵ تا ۳ روز اطرافیان را مبتلا میکند.
پناهی گفت: پاستوکووک، نورا، فخرا و برکت از جمله واکسنهای تولید داخل هستند. بالاترین ایمنی در افرادی زمانی رخ میدهد که به بیماری کرونا مبتلا شوند. سه ماه بعد از تزریق نوبت دوم باید دز بوستر دریافت شود.
پناهی متذکر شد هر واکسنی که در کشور مصرف و توزیع میشود، پس از طی مراحل ارزیابی و تایید نهایی توسط سازمان غذا و دارو این کار انجام خواهد شد. در زمینه واکسن تحقیق در کشور انجام شده است و بیش از دو هزار مقاله در ایران به چاپ رسیده اند.