تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۰

کالا‌هایی ایرانی می‌تواند جایگزین اروپایی‌ها در بازار روسیه شود؟

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار داشت: ما نزدیک‌ترین کشور هستیم که می‌توانیم از روسیه خرید کنیم چراکه یک سری از کشور‌های خریدار در فضای تحریم متقابل با روسیه قرار خواهند گرفت؛ بنابراین جای نگرانی برای ایران از نظر تامین گندم و نهاده‌های دامی وجود نخواهد داشت.

کالای ایرانی

اقتصاد۲۴- سید جلیل جلای‌فر در مورد تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر تجارت ایران اظهار کرد: اتفاق پیش آمده بین اوکراین و روسیه تاثیر مثبتی بر اقتصاد و به خصوص تجارت ایران خواهد گذاشت. ما با روسیه روابط تجاری داریم که الان این روابط در حد عالی قرار دارد. از دیدگاه تجاری ما در بازار روسیه یک سری رقبای تجاری هم داریم. اوکراین و روسیه تاکنون حدود ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار سالانه مبادله تجاری داشتند که ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سهم صادرات اوکراین به روسیه بوده است. عمده صادرات این کشور به روسیه محصولات مواد غذایی، شیشه، محصولات دارویی و پزشکی، مصنوعات پلاستیکی و مصالح ساختمانی و معدنی بوده است. با اتفاقات پیش آمده اوکراین نمی‌تواند این صادرات را ادامه دهد. تنها در حوزه صادرات شیشه ۱۲ میلیون دلار و در صادرات شیشه ۲۹۸ میلیون دلار اوکراین صادرات به روسیه داشته است که می‌تواند فرصت حضوری برای ما باشد.

وی با اشاره به تحریم احتمالی متقابل بین اروپا و روسیه گفت: قطعا کشور‌های اروپایی روسیه را تحریم می‌کنند، روسیه تمام این موارد را پیش‌بینی کرده بود و قطعا مقابله به مثل کرده و کشور‌های اروپایی را در بازار روسیه تحریم می‌کند. ۵ کشور اروپایی یعنی انگلیس، فرانسه، ایتالیا، هلند و آلمان در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸۳ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار با روسیه مبادله تجاری داشتند که از این میان صادرات این ۵ کشور به روسیه ۶۰ میلیارد و ۳۷۴ میلیون دلار بوده است. عمده صادرات این کشور‌ها به مسکو تجهیزات صنعتی، ماشین آلات حمل و نقل ترکیبی از جمله ریلی و کشتی و خودرو، لبنیات با سهم ۱۱۹ میلیون دلاری بوده است.

جلالی‌فر افزود: بنابراین در این بازار یک فرصت ۱۱۹ میلیون دلاری محصولات لبنی ایجاد می‌شود که ایران می‌تواند جایگزین شود. در حوزه محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی حدود ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار این ۵۶ کشور به روسیه صاردات داشتند در این بخش هم فرصتی برای ایران ایجاد می‌شود. گرچه متاسفانه به علت کندی عملکرد ما در این حوزه اشتباهاتی داشتیم و ورود نکردیم، اما شاید این موضوع فرصتی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات فناورانه کشور ایجاد کند. در اینباره جا دارد که نهاد‌های خصولتی مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و ... که توان سرمایه‌گذاری و کار دارند وارد شوند و باب صادرات محصولات پزشکی و دارویی ایران را باز کنند که می‌تواند ارزش افزوده خوبی برای کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در مورد محصولات شیمیایی، مصنوعات پلاستیکی، مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی نیز یک فرصت برای ایران ایجاد می‌شود. در حوزه محصولات شیمیایی و مصنوعات پلاستیک ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فضا باز می‌شود ما در این محصولات تنوع خوبی داریم. در مورد محصولات شوینده الان کارخانجات ما به ۶۰ درصد ظرفیت کار کرده و ۴۰ درصد آن ظرفیت خالی است. بازار این ۵ کشور در روسیه در این حوزه ۷۹۸ میلیون دلار صادرات دارند و با تحریم خلا در بازار روسیه ایجاد می‌شود.


بیشتربخوانید:بسته بندی نامناسب سد راه صادرات کالا‌های ایرانی


عضو هیات رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تصریح کرد: ترکیه احتمالا موضع‌گیری داشته باشد، روسیه با توجه به تجارت گذشته خود و نظارتی که بر رفتار ترکیه دارد اگر ترکیه موضع‌گیری شدیدی داشته باشد ممکن است از سمت روسیه برای حضور در بازار این کشور تحریم شود. این دو کشور با یکدیگر حدود ۳۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری دارد. در بسیاری از حوزه‌ها فضایی برای حضور کالا‌های ایرانی باز می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین ترکیه رتبه اول واردات غلات از جمله گندم، ذرت، جو، سویا، نخود و عدس را از روسیه داشته که در سال گذشته به رقم ۹.۳ میلیون تن رسید. ایران با ۶.۶ میلیون تن در رتبه دوم قرار دارد. برخی نگرانی‌ها در مورد ایجاد کمبود مطرح می‌شود. منطقی پشت این نگرانی وجود ندارد. داخل روسیه جنگی نیست و زمین‌های کشاورزی زیر کشت هستند. اوکراین هم با پیشروی‌هایی که وجود دارد احتمالا سقوط کند، روال عادی شده و زمین‌های حاصل‌خیز این کشور زیر کشت رفته و کمبودی از نظر گندم و نهاده‌های دامی به وجود نخواهد آمد.

جلالی‌فر بیان کرد:، اما با توجه به اینکه در ۲ تا ۳ سال اخیر در پی تغییرات جوی افت تولید در روسیه وجود داشته، با این شرایط عرضه برای کشور ما و تامین داخل کشور از روسیه راحت‌تر خواهد بود. قرار بود که امسال سهمیه‌بندی شود که با این اتفاق دیگر سهمیه‌بندی هم احتمالا وجود نخواهد داشت و ما نزدیک‌ترین کشور هستیم که می‌توانیم از روسیه خرید کنیم چراکه یک سری از کشور‌های خریدار در فضای تحریم متقابل با روسیه قرار خواهند گرفت؛ بنابراین جای نگرانی برای ایران از نظر تامین گندم و نهاده‌های دامی وجود نخواهد داشت.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تاکید کرد: اگر مدیران هوشمندی داشته باشیم و بتوانیم همگرایی‌های سازمانی در داخل کشور ایجاد کنیم، قطعا می‌توانیم در این بحران حداقل افزایش صادرات ۳ میلیارد دلاری داشته باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ارتباط ایران با کشور‌های حوزه دریای سیاه دچار مشکل می‌شود یا خیر، گفت: کشور‌های حوزه دریای سیاه، دریای آزوف و دریای بالتیک برای رابطه با ایران راه‌های امن دارند. لهستان، لیتوانی و اسلوانی، گرجستان و ... هیچ یک برای ارتباط با ایران دچار مشکل نیستند. تنها در مورد اوکراین که در جنگ است و مولداوی که ما چندان با آن‌ها مبادله تجاری نداشتیم مشکل به وجود می‌آید. با مجارستان و بلغارستان اصلا از طریق دریای سیاه مبادله نداشتیم.

جلالی‌فر در پایان خاطرنشان ساخت: اوکراین شرایط جنگی دارد و با هیچ کشوری نمی‌تواند مبادله تجاری داشته باشد، اما روسیه میدان جنگ نیست. نتیجه تجارت با اوکراین بستگی به این دارد که برنده صحنه جنگ چه کسی خواهد بود.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد