اقتصاد۲۴- از زمانی که زمزمه حذف ارز ترجیحی دارو مطرح شد، داروها و کالاهای پزشکی شروع به نایاب شدن و افزایش قیمت کردند که مشکلات بسیاری را برای بیماران و خانوادههای آنها ایجاد کرده است. همچنین بسیاری از بیمارستانها و پزشکان نیز نگران کمبود اعتبارات ناشی از افزایش قیمت دارو در ماههای آتی و حذف برخی از داروها از چرخه درمان به دلیل افزایش قیمت هستند. این در حالی است که هنوز ارز ترجیحی دارو حذف نشده و البته کارشناسان این حوزه معتقد هستند زیرساختهای حذف ارز ترجیحی دارو فراهم نیست که در صورت اجرا نیز ممکن است اوضاع وخیمتر از اکنون شود.
محمدعلی محسنیبندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: به نظر بنده، عدمبرنامهریزی صحیح و نظارت دولت بر بازار دارو باعث بروز مشکلات به وجود آمده اخیر شد. هنوز نه تنها ارز ترجیحی دارو حذف نشده، بلکه بودجهای در قالب دلار نیز برای تامین دارو اختصاص پیدا کرده است و در واقع نباید این بازار به هیچ عنوان ملتهب باشد، ولی به جای ثبات در آن، میبینیم که بازار دارو به طرز وحشتناکی ملتهب شده است.
وی افزود: این افزایش قیمتهای دارو به دلیل حذف ارز یارانهای نیست و بیشتر به دلیل عدمکنترل دولت است. آنچه ما به عنوان نمایندگان مجلس در این خصوص باید پیگیر آن باشیم که بنده نیز در تذکری به رییس جمهور و وزیر بهداشت هم عرض کردهام، این است که ما در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مصوب کردهایم اگر دولت تصمیم به حذف ارز ترجیحی گرفت، قیمت دارو و کالاهای اساسی نباید از قیمت مصوب شهریور ۱۴۰۰ بیشتر شود.
نماینده نوشهر تصریح کرد: دولت باید به سوال ما شفاف پاسخ دهد که چرا وقتی هنوز ارز ترجیحی حذف نشده، قیمتهای دارو افزایش پیدا کرده است؟ نمیشود به مجلس قول داد، اما در بازار شاهد اتفاقی معکوس بود.
محسنیبندپی اظهار داشت: علاوه بر التهاب بازار دارو، نگرانی بیماران و خانوادههای آنها افزایش پیدا کرده و فشار مضاعفی بر آنها وارد شده است، این در حالی است که ما باید از فشار مضاعف به مردم پیشگیری کنیم، نه اینکه بر این فشار بیفزاییم، لذا این قضیه موردپسند مجلس و نمایندگان مردم نیست. زمانی رهبر انقلاب هم گفتند بیماران تنها درد بیماری داشته باشند و نه درد حاصل از هزینههای بیماری. آیا امروز شاهد این موضوع هستیم؟
وی در پایان خاطرنشان کرد: نباید روندی را دنبال کرد که بیاعتمادی در جامعه افزایش پیدا کند. مردم در اخبار شنیدند که قیمت دارو افزایش پیدا نخواهد کرد، ولی وقتی این اتفاق افتاد و بازار ملتهب شد، هم بیاعتمادی به مرور افزایش پیدا خواهد کرد و هم، مردمی که زیر فشار تورم قامتشان خم شده در اداره زندگی خود، کارشان بیش از پیش با چالش روبرو شده است. به باور من، تا این بحران عمیقتر نشده است، دولت باید به قول خود وفا کند و رضایت نسبی را در بین مردم ایجاد کند.