تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
در اولین نشست شورای مشورت جوانان مطرح شد؛

ناگفته‌های رحمانی از روزهای سخت صنعت خودرو

وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین نشست شورای مشورتی جوانان، روایتی از روزهای تلخ سال ۹۷ مطرح کرد که قطعه‌سازان را به حالت تعطیلی درآورده و تولید لوازم خانگی را نیمه تعطیل کرده بود.
رضا رحمانی
اقتصاد24 - رضا رحمانی در اولین نشست شورای مشورتی جوانان پس از شنیدن نظرات جوانان این جمع گفت: از سال ها پیش اعتقاد داشتم، مسئولین باید در جمع جوانان حضور داشته باشند، چرا که نظرات جوانان قابلیت تبدیل به اتاق فکر و کمیته‌های تخصصی را دارد.‌

وی افزود: ماموریت های وزارت صنعت، معدن و تجارت می تواند در جامعه و زندگی ‌مردم نقش آفرینی کند، این‌ ماموریت را به شما می دهم که نظرات خودتان را برای بهبود شرایط جامعه جمع بندی کرده و برای بررسی و اجرا به ما تحویل دهید. این‌تفکرات زمانی که مکتوب و علمی باشد، قابلیت اجرای بیشتری پیدا می کند.

رحمانی عنوان کرد: روزی که به عنوان وزیر انتخاب شدم، صنعت خودروسازی به عنوان صنعت مادر کشور به دلیل اشتباهات رخ داده اعتبار خود را از دست داده بود. تولید ۷۰ درصد نسبت به برنامه عقب بود. یک میلیون دستگاه خودروی داخلی و ۱۰۰ خودروی خارجی تحویل شده بود. با تمام این‌ مشکلات قطعه سازان هم در حال تعطیلی بودند و امکان تامین قطعات را نداشتند.

وی ادامه داد: فضای منفی رسانه های داخلی و خارجی هم از مشکلات دیگر بود. در گام اول رونق تولید و در گام بعدی حفظ آن را در برنامه ها قرار دادیم. چرا که اشتغال کارگران و خرید قطعه نیازمند تولید بود و با این برنامه تولید از آبان تا اسفند سه برابر شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص مشکلات پیش آمده در تولید لوازم خانگی در سال ۹۷ گفت: تولید لوازم خانگی نیمه تعطیل شده بود. فولاد و آلومینیم هم با مشکل مواجه شده بودن و دشمن فکر می کرد این صنایع تعطیل می شود.

مقابله با تحریم با رونق کسب و کار

رحمانی با تاکید بر اینکه یکی از راه های مقابله با تحریم رشد کسب و کار است، تصریح کرد: همکاران من در این وزارتخانه برای بازگشت و حفظ تولید کار جهادی کردند. ادعا نداریم تمام خواسته های مان انجام شد، اما شرایط به حالت مطلوب تری برگشت.

وی با تاکید بر افزایش صادرات در شرایط کنونی عنوان کرد: در شرایطی که مشکلات واردات و ارز داریم‌، باید ساخت داخل و در نتیجه صادرات را افزایش دهیم. در این زمینه از جوانان توقع دارم‌ با تخصص و دانش خود ما را همراهی کنند تا فضای روانی جامعه مدیریت شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه برنامه ویژه سال ۹۸ حفظ تولید موجود است، عنوان کرد: هر کس، هر کجا هست می تواند در این زمینه کمک و فعالیت کند. با افزایش نرخ ارز برخی در واردات پیدا کردیم، ولی در این شرایط صادرات می تواند معنا پیدا کند.

باید از فرصت صادرات به کشورهای همسایه استفاده کنیم

رحمانی ادامه داد: در کاشی و سرامیک ۳ هزار و ۶۰۰ میلیون متر مکعب تولید داریم، در حالی که در گذشته ۳ میلیون‌متر مربع واردات کاشی و سرامیک داشتیم. در حال حاضر نه تنها نیازی به این واردات نداریم، بلکه امکان صادرات هم داریم. پاکستان سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب مصرف کاشی و سرامیک دارد.‌۲۰ درصد تولید دارند و سال گذشته ۸ میلیون متر مکعب صادرات ایران به پاکستان بوده است. ما باید از این فرصت ها استفاده کنیم. در تمام کشور توانمندان در این‌حوزه ها باید این فضاها را جدی بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ هم باید به کمک تولید بیاید، عنوان کرد: فرهنگ مصرف کالای ایرانی یکی از این برنامه های فرهنگی است. به دنبال حمایت و تولید کالای ایرانی، چنانچه یک میلیارد دلار صادرات داشته باشیم، حداقل ۵۰ هزار شغل ایجاد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تقویت کسب و کارهای نوین، عنوان کرد: چند سال پیش تقاضا برای مجوز تاکسی های تلفنی بسیار زیاد بود، در حالی که امروز تاکسی های استارت آپی جای آنها را گرفته است. اگر ما ثابت بایستیم و شغل های جایگزین نداشته باشیم، این تغییرات ما را نابود می‌کنند.

رحمانی فعال کردن ظرفیت های موجود را گام دیگر برنامه های سال ۹۸ دانست و گفت: صادرات باید یکی از پروژه های محوری ما باشد.رهبر معظم انقلاب با ‌نام گذاری امسال فرصت خوبی را برای تولید فراهم‌ کردند و یکی از راه های رونق تولید صادرات است.

اعتماد به جوانان را در حرف و عمل اثبات کرده‌ام

وی در خصوص جذب جوانان در امور تصریح کرد: در دوره گذشته فقط چند نفر جوان بین مدیران و معاونان این وزارتخانه بودند، در حالی که هم اکنون چند نفر از مدیران و معاونان جوان نیستند. اعتماد به جوانان را در حرف و عمل اثبات کردهام و تاکید دارم همه به هوش و دانش جوانان نیاز داریم.

رحمانی گفت: بهترین سرمایه ها در دنیا سرمایه های انسانی هستند. نظام جذب نیروهای ما ایراد دارد و باید این قانون اصلاح شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت معدن و صنایع معدنی را از دیگر برنامه های سال ۹۸ عنوان کرد و گفت: امروز شاهدیم که استارت آپ ها ورود چندانی در معدن و تجارت نداشته اند. جوانان به موضوعات مورد نیاز صنعت، معدن و تجارت ورود کنند. در این صورت هم آنها احساس مفید بودن دارند و هم ‌سیستم از دانش آنها بهره مند می شود.

رحمانی ارتباط صنعت و دانشگاه را از حلقه های مفقود این دو حوزه دانست و افزود: یکی از محورهای برنامه های امسال فناوری است که در این زمینه برنامه های جوانان را به طور حتم بررسی و پیگیری می کنیم. همچنین برخی از مسائل مثل انتقال مهارت ها را باید پیگیری کنیم. انتقال تجربیات صنعت گران به نسل بعد در چند سال اخیر بهبود پیدا کرده است، اما این مسئله باید بیشتر تقویت شود.

وی با تاکید مجدد بر تشکیل اتاق فکر جوانان با وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: نتایجی که در این اتاق کسب می شود به طور حتم بررسی و پیگیری می شود. همچنین مواردی که برای جوانان ایجاد مشکل می کند، ولی در حیطه اختیار این وزارتخانه نیست را پیگیری می کنیم. زمینه بروز و ظهور استعدادها در این وزارتخانه بسیار زیاد است و در این زمینه از ایده های جوانان استقبال می‌کنیم.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/صداوسیما با کپی‌برداری از پشه چهره ترامپ را نقاشی کرد

عکس/ حضور بازیکنان تیم والیبال بانوان ایران در امامزاده صالح

اینفوگرافی/ درصد رشد جمعیت در ایران، اروپا، آمریکا و خاورمیانه

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس خبرگزاری فرانسه از مراسم رمی جمرات

عکس/ واکنش کاربران فضای مجازی به گاف ایران اینترنشنال در مورد فرزند رهبر انقلاب

عکس/ ساعت خاص و ۱۰ میلیاردی طارمی جلب توجه کرد

عکس/ استایل اروپایی چند جوان گیلانی ۴۹ سال پیش در بلوار گلسار رشت

عکس/ مراسم تشییع رضاخان ۸۱ سال پیش در قم

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/نانسی با این استایل زیباتر از همیشه شد

عکس/دست‌نوشته جالب در یک سوپرمارکتی خطاب به نوجوان‌ها

عکس جدیدی که نفیسه روشن در اینستاگرام منتشر کرد

سوار تاکسی مرگ نشوید!

عکس بازیگر جذاب سریال پرنده سحرخیز در یک کافه

مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/اتفاق تلخی که داغ المیرا شریفی‌مقدم را تازه کرد

طارمی: بعد از ۱۰ نفره شدن کارمان سخت شد

عکس/چراغ هشدار برای ایران در دوحه روشن شد!

عکس/رکورد عجیب قلعه‎‌نویی مقابل قطر!

شاگردان ژنرال در قطر مجازات شدند

چالش‌ها و نوع پرداخت دستمزد به «قصه گو‌های هالیوود»/ شغل مرموز صنعت سینما چه ویژگی‌هایی دارد؟

عکس/مچ‌بند مشکی ملی‌پوشان به احترام الهه

قیمت و مشخصات ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۲۵ منتشر شد

گروسی برای دیدن عراقچی دو ساعت منتظر ماند!

خبر مهم تهران تایمز از تصمیم غافلگیرکننده ایران

عکس/گران‌ترین جدایی تاریخ رقم خورد!

عکس/پیغام غم‌انگیز الهه حسین‌نژاد به عموپورنگ

ایلان ماسک: بدون من ترامپ انتخابات را می‌باخت

تیم ملی ایران از جام جهانی آمریکا حذف شد؟

ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر

عکسی که ثابت می‌کند علی کریمی در اصفهان است

خبر پزشکی قانونی درباره معاینه الهه حسین نژاد

یک امام جمعه درگذشت

عکس/نکته‌ای درباره ظاهر قاتل الهه حسین‌نژاد

دکترای افتخاری نتانیاهو به احمدی‌نژاد رسید!

فیلم / واکنش رونالدو به شعار مسی مسی توسط هواداران آلمان

کرملین: پوتین آماده ورود به حل مسئله هسته‌ای ایران است

تشخیص بیماری قلبی در چند ثانیه

ترامپ به دنبال لغو اعتبار دانشگاه کلمبیا است

سگ گردانی در لواسانات ممنوع شد

جمیله علم الهدی در انتصابات دولت رئیسی دخالت می‌کرد؟

عکس متفاوتی که از سردار قاآنی ثبت شد

فرمان جدید ترامپ علیه تمام ایرانی‌های دنیا

پیام تسلیت باشگاه پرسپولیس برای قتل الهه حسین نژاد

حواشی خبرساز درباره ماشینی که الهه حسین‌نژاد سوار شد

شکایت ایران از ادعای آژانس درمورد ضبط اسناد محرمانه بازرسان

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور و ولیعهد عربستان

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

برادر زن سیدورف در استقلال پست گرفت؟!

شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد

رسوایی ورزشکاران دوومیدانی پای وزیر ورزش را به مجلس کشاند

احتمال توفان تندری در تهران از امروز

دو بازیکن مطرح پرسپولیس مازاد شدند