عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:
بنزین 1000 تومانی یعنی به آتش کشیدن سرمایه ملی/ نمایندگان نمیخواهند با افزایش نرخ بنزین، سبد رای خود را از دست دهند!
ادیانی میگوید: یکی از دلایلی که نرخ بنزین بطور جدی تعیین تکلیف نمیشود این است که نمایندگان مجلس نمیخواهند با افزایش نرخ بنزین، سبد رای خود را از دست دهند و از طرفی دولت هم میگوید ما که آخر راهیم، بگذار این موضوع در دولت بعد به نتیجه برسد.
محمد آیتی، اقتصاد24- با وجود اینکه بودجه سال 98 با بنزین 1000 تومانی بسته شد اما هنوز از گوشه و کنار دولت، اخباری به گوش میرسد که نشان میدهد عدهای از دولتمردان به دنبال افزایش بنزین و حتی دیگر حاملهای انرژی هستند.
سابقه سالیان گذشته نشان میدهد هرگاه نرخ بنزین افزایش پیدا کرده دیگر اقلام هم با رشد قابل ملاحظهای روبرو شدند و این یعنی افزایش تورم در کشور.
در این رابطه، سیدعلی ادیانی عضو کمیسیون انرژی مجلس به اقتصاد24، گفت: صحبتهایی که پیرامون نرخ بنزین مطرح میشود فعلاً در حد موضعگیری و یا اظهارنظر است. این صحبتها و نظرات اکنون، هم در دولت و هم در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه مطرح است. در این خصوص هم در کمیسیون تلفیق و هم در کمیسیون انرژی بحث و بررسیهایی صورت گرفت و مزایا و معایب دونرخی شدن قیمت بنزین مطرح شد، اما اینکه این اتفاق عملیاتی خواهد شد به اراده دولت برمیگردد که لایحهای را در این رابطه به مجلس ارائه دهد. در مجموع معتقدم این وضعیتی که در حوزه بنزین در کشور حاکم است به نفع اقتصاد ملی نیست. از طرفی رسیدن به یک تصمیم واحد در این راستا، پیچیدگیهایی دارد که نیاز است دولت در همه ابعاد به آن بپردازد تا ضعف آن به حداقل برسد.
وی افزود: دولت در طول این چند سال به قانون هدفمندسازی یارانهها و تعیین قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین و گازوئیل عمل نکرده است. اگر در این شش سال، سالی 100 تومان به قیمت بنزین افزوده میشد بدون التهابات اجتماعی و سیاسی اکنون قیمت بنزین 1600 تومان بود و درآمد دولت هم افزایش پیدا میکرد. بطور مثال هفتههاست که سیل کشور را فرا گرفته و حالا دولت باید به کمک مردم آسیبدیده بیاید و اگر جیب دولت خالی باشد نمیتواند مشکل سیلزدگان را برطرف کند و حتماً نارضایتی ایجاد خواهد شد.
این نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: یکی از دلایلی که نرخ بنزین به طور جدی تعیین تکلیف نمیشود این است که نمایندگان مجلس نمیخواهند با افزایش نرخ بنزین، سبد رای خود را از دست دهند و از طرفی دولت هم میگوید ما که آخر راهیم، بگذار این موضوع در دولت بعد به نتیجه برسد.
نماینده قائمشهر در پاسخ به اینکه آیا صحت دارد که در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه بر سر افزایش 30 درصدی نرخ بنزین به توافق رسیدهاند، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم هنوز جمعبندی نهایی صورت نگرفته و فقط نظرات افراد بیان شده است. به غیر از بیان نظری در خصوص افزایش 30 درصدی نرخ بنزین، نظرات و اعداد و رقمهای دیگر هم مطرح شده ولی این صحبتها به معنای تصمیم نهایی و رسیدن به یک عدد واحد نیست.
وی در خصوص اینکه بودجه سال 98 با نرخ هر لیتر بنزین 1000 تومان بسته شده و حال معنی افزایش این حامل انرژی در طول این سال چیست، گفت: افزایش نرخ بنزین در شرایط کنونی با بودجه سال 98 هیچ منافاتی ندارد. در رابطه با افزایش یا کاهش درآمدهای دولت، دولت مکلف به ارائه لایحه اصلاحیه بودجه است و اگر در خصوص نرخ بنزین به تصمیم نهایی برسند باید لایحه آن را به مجلس ارائه کنند.
ادیانی در پایان در خصوص تبعات احتمالی بالا رفتن قیمت بنزین، گفت: افرادی که مرتب میگویند سال 98، سال بحران اقتصادی است نه کشور و نه ظرفیتهای موجود آن را میشناسند و متاسفانه این افراد خواسته یا ناخواسته در زمین طراحیشده دشمن بازی میکنند. سال 98، سال ایجاد ظرفیتهای جدید است ولی همه میدانیم که مشکلات زیادی هم در این راه خواهیم داشت. من فکر میکنم اگر همین امروز در بین مردم برویم و بگوییم شما حاضرید نرخ بنزین 1000 تومان باشد و این سرمایه ملی مفت به آتش کشیده شود اکثریت آنها جواب منفی خواهند داد ولی باید توجه داشته باشیم اگر بناست در حاملهای انرژی افزایشی رخ دهد باید به همان میزان، سهم مردم پرداخته شود.