تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۱
مصطفی کاظمی ماموریت نیمه‌تمام خود را تمام می‌کند؟

سنگ تمام ولیعهد سعودی برای نخست‌وزیر عراق

عمران خان نخست‌وزیر پیشین پاکستان در سال ۲۰۱۹ خودروی تشریفاتی مهمان خود، محمد بن سلمان را شخصا راند

سنگ تمام ولیعهد سعودی برای نخست‌وزیر عراق

اقتصاد۲۴- مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق شامگاه شنبه وارد ریاض پایتخت عربستان سعودی شد و در بدو ورود مورد استقبال محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی قرار گرفت. اخبار و تصاویر منتشر شده از مراسم استقبال نشان از سنگ تمام گذاشتن ولیعهد سعودی در استقبال از نخست‌وزیر عراق دارد. در ویدیویی که وزارت خارجه عربستان منتشر کرده، محمد بن سلمان در جریان مراسم استقبال شخصا پشت فرمان خودروی تشریفات نشسته و این درحالی است که در عرف دیپلماتیک معمولا یک راننده مسوول انتقال مقام مهمان و میزبان است. بی‌بی‌سی در گزارشی در این باره نوشت: محمد بن سلمان در سال‌های اخیر تلاش کرده که چهره‌ای مدرن از خود نشان بدهد.

این اقدام ولیعهد عربستان سعودی بازتاب گسترده رسانه‌ای داشت. عمران خان نخست‌وزیر پیشین پاکستان در سال ۲۰۱۹ خودروی تشریفاتی مهمان خود، محمد بن سلمان را شخصا راند. سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان سعودی به دلیل دستورکار اعلام شده آن بیش از آنکه سفری برای بحث و رایزنی درباره مسائل دوجانبه فی‌مابین دو کشور به حساب آید، به دلیل نقش میانجیگری که مصطفی کاظمی میان تهران و ریاض ایفا می‌کند مورد توجه رسانه‌ای قرار گرفت. با این وجود، طبق گزارش خبرگزاری رسمی دولت عراق «واع» که خبرگزاری فارس آن را ترجمه کرده، کاظمی با بن‌سلمان درباره روابط دوجانبه بین دو کشور و همکاری‌های اقتصادی گفتگو کردند. علاوه بر این نخست‌وزیر عراق و ولیعهد سعودی بر نقش برجسته بغداد در نزدیک کردن دیدگاه‌ها در منطقه تاکید کردند.

دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر در بیانیه‌ای درباره دیدار کاظمی و بن‌سلمان نوشت: مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر کشور در آغاز سفر رسمی خود به عربستان شب شنبه وارد این کشور شد و با شاهزاده محمد بن سلمان آل سعود، ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار روابط دوجانبه بین دو کشور و اهمیت توسعه آن به نحوی که منافع مردم دو کشور برادر تامین شود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ دو طرف همچنین در مورد برخی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک و تلاش‌ها برای تحکیم صلح و آرامش در منطقه گفتگو کردند.


بیشتر بخوانید: ادامه مذاکره، انتخاب مشترک تهران و واشنگتن


بن‌سلمان و کاظمی در این دیدار بر تقویت یکپارچگی اقتصادی و همکاری‌های بین منطقه‌ای به گونه‌ای که موجب توسعه پایدار در منطقه و تقویت تلاش‌های دوجانبه برای مقابله با بحران‌های اقتصادی شود، تاکید کردند. دو طرف بر نقش برجسته عراق در نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌های منطقه و پیشبرد تلاش‌های آرامش‌بخش و گفتگو‌های سازنده تاکید کردند. سفر کاظمی به ریاض و تهران در فاصله اندک زمانی درست در روز‌هایی اتفاق می‌افتد که غرب آسیا میزبان تحرکات دیپلماتیک بسیار است.

از یک‌سو عربستان خود را برای نخستین دیدار جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده از این کشور مهیا می‌کند و از سوی دیگر قطر و کشور‌های تابع عربستان سعودی در تنش‌آفرینی با دوحه و حصر این کشور با سرعت در مسیر تنش‌زدایی و عادی‌سازی رابطه قرار گرفته‌اند. رژیم اسراییل به منظور افزایش فشار بر تهران عادی‌سازی و توسعه رابطه با کشور‌های غرب آسیا به شمول ترکیه و امارات متحده عربی را در دستور کار قرار داده و همزمان کشور‌های اروپایی به دلیل تبعات جنگ اوکراین و بی‌ثباتی در بازار انرژی روی خوش بیشتری به کشور‌های غرب آسیا نشان داده‌اند.

همزمان جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه را در تهران به رایزنی‌های برجامی گذرانده و موفق شده رضایت تهران و واشنگتن برای از سرگیری مذاکرات با واسطه‌گری نماینده اتحادیه اروپا را در دوحه، پایتخت قطر جلب کند. در چنین شرایطی، مصطفی کاظمی نخست‌وزیر عراق که کشورش درگیر نابسامانی سیاسی داخلی نیز هست راهی ریاض و تهران شده تا شاید بتواند ماموریت نیمه تمام خود در تنش‌زدایی از رابطه دو قدرت منطقه‌ای را به اتمام برساند. وبگاه روزنامه سعودی الوطن روز گذشته نوشت که نخست‌وزیر عراق به منظور رایزنی درباره روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی به این دو کشور سفر کرده است.

این روزنامه به نقل از منابعی که اشاره‌ای به نام آن‌ها نیز نشده، نوشت: «سفر متعاقب کاظمی به دو کشور در راستای گفتگو‌های اخیر ریاض و تهران در بغداد است. مسائل مهم بسیاری از جمله روابط دیپلماتیک عربستان سعودی و ایران در جریان سفر‌های الکاظمی مطرح خواهد شد.»


بیشتر بخوانید: بورل: مذاکرات برجام را به سرعت آغاز می‌کنیم


به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» هم به نقل از یک منبع سیاسی عراقی نوشت: الکاظمی در سفر به تهران با تعدادی از مقامات ایرانی به منظور بررسی روابط دوجانبه، پرونده آب، انرژی و همچنین مهم‌ترین مسائل منطقه و جهان گفتگو خواهد کرد. ایران و عربستان بعد از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴، از فروردین ۱۴۰۰ گفتگو‌هایی را در سطح امنیتی آغاز کرده‌اند. چهار دور این مذاکرات سال گذشته برگزار شد. دور پنجم این گفتگو‌ها اوایل اردیبهشت‌ماه جاری در بغداد برگزار شد. سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گزارش داده بود دور پنجم این گفتگو در فضایی بسیار مثبت برگزار شد. این خبرگزاری گزارش داد دو هیات بیشتر روی پرونده‌های منطقه و همچنین پرونده روابط دوجانبه و امنیت منطقه خلیج فارس صحبت کرده‌اند. وزیر خارجه عراق پیش از این گفته بود بغداد همه توان خود را برای ایجاد فرصت‌های مناسب جهت حصول تفاهم بین ایران و عربستان به کار خواهد گرفت.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ خالکوبی‌های عجیب سارقان زورگیر بزرگراه بعثت تهران

عکس/ آخرین پادشاه مصر ۲۱ سال پیش در مراسم تشییع عمه اش فوزیه

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۳۴ سال پیش در حال اسب‌سواری در یاسوج

عکس/ تیپ بهاری همسر سپند امیر سلیمانی با کیف پلنگی در یک نمایشگاه

اینفوگرافی/ برای مقابله با خواب‌آلودگی بهاری چه کار کنیم؟

عکس/ قاب تازه از صبا راد و مانی رهنما

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری از جسد پاپ فرانسیس در تابوت

ترامپ: ما در همه مسائل با اسرائیل در یک جبهه هستیم

مسعود پزشکیان حکم جدید صادر کرد+جزئیات

تغییر ساعت دیدار استقلال - پیکان

تکلیف تغییر ساعت رسمی مشخص می‌شود؟

پیش بینی بورس چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

شیطنت چند دختر دبیرستانی سه معلم را راهی بیمارستان کرد!

رئیس بسیج صداوسیما به عنوان رئیس جدید ساترا منصوب شد

نمایش خانه دراکولا با فرزاد حسنی و آرش فلاحت‌پیشه روی صحنه رفت

جزئیات جدید از پرونده عامل تجاوز به چند کودک در تهران

عکس/ حال و هوای ماهیگیر‌ها و قایق‌هایشان ۱۰۰ سال پیش در بندر انزلی

۴ ماده مؤثر در مراقبت از پوست

عکس/ استوری جنجالی خواهر امیر تتلو

فیلم/ هنرنمایی عجیب و پرحاشیه مازیار لرستانی

آیا بیماری زونا خطرناک است؟

فیلم/ جولان یک روباه در کاخ تاریخی گلستان

عکس/ چهرۀ زیبای صبیحه سلطان شاهدخت عثمانی در ۷۰ سالگی

سنگ کلیه چگونه درمان می‌شود؟

عکس/ اینستاگردی یک نماینده در جلسه علنی مجلس

فیلم/ اجرای آهنگ هله دان دان توسط لیانا شریفیان

آیا تحریم‌های نفتی تنش در مذاکرات را بالا می‌برد؟

مسمومیت سه معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان

قیمت خودرو در مسیر نزولی+ جدول

شبکه نسیم بابت توهین به مقامات عربستان عذر خواست

دستاورد سریال پایتخت چه بود؟

فیلم/ دیدار پوتین با سلطان عمان در کاخ کرملین

راز ازدواج دختران ایرانی با مردان افغانی چیست؟

معرفی خودرو Electra-GS محصول جدید بیوک+ عکس

عکس/ چشم‌اندازی زیبا از زاینده‌رود و پل خواجو ۱۰۰ سال پیش وقتی پرآب بود

عباس عراقچی اهل کجاست؟

عکس کمتر دیده شده از صادق خلخالی ۴۴ سال پیش در کنار رفسنجانی

خروج نیرو‌های امنیتی از منزل مهدی کروبی

عکس/ تصادف اتوبوس با چندین خودرو در تبریز

فیلم/ سقوط مرگبار هواپیما در هند

عکس/ منظرۀ خاکی و خلوت میدان توپخانۀ تهران ۱۴۰ سال پیش و در دوران قاجار

کاهش۱۰ درصدی قرارداد بازیکنان استقلال

فیلم/ توقیف کوئیک حادثه‌ساز جنجالی در زاهدان

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

علت ناکامی استقلال چه بود؟

عکس/ چهره متفاوت صیاد شیرازی ۶۰ سال پیش در اولین سالی که وارد ارتش شد

اینفوگرافی/ مراحل انتخاب پاپ جدید پس از درگذشت پاپ فرانسیس

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ گشت و گذار اوشین در کاشان

اعلام زمان مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس

عکس/ تیپ گنگ آرمین ۲ afm با لباس برند و کتانی اجق وجق

عکس/ ژست جالب بنی صدر ۴۷ سال پیش در کنار سیداحمد خمینی و داریوش فروهر

عکس/ استایل متفاوت غزل شاکری با کت پوست ماری و گوشوار‌های عجیب

فیلم/ شرایط شهریه مدارس غیر دولتی مشخص شد

متجاوز سریالی کودکان تهران دستگیر شد