اقتصاد۲۴- علیرضا نیک آئین رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو درمورد تزریق قطره چکانی روغنموتور به بازار و افزایش ۳۵ درصدی قیمت روغنموتور در بازار با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو مصاحبه تلفنی کرد.
نیک آئین گفت: متأسفانه به دلیل اینکه برنامه منظمی برای روغنسازها وجود ندارد، هرطور دوست دارند با مشتریان برخورد میکنند و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده است.
وی با اشاره به افزایش روغنموتور تقلبی در بازار افزود: این مسئله صدمات زیادی را به صنف ما و مردم وارد کرده است.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو از تلاطم بازار روغنموتور سخن گفت و اظهار کرد: بیشتر این روغنهای موتور و واسکازین و روغنهای روانکار که تولید میشود در صنعت مورداستفاده قرار میگیرند و لذا به صنعت و کارخانهها هم صدمه میزنند و متأسفانه هیچ برنامهای هم برای کنترل این قضیه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: سلطان سوخت قاچاق و روغن موتور تقلبی دستگیر شد
نیک آئین در مصاحبه با رادیو گفتگو با بیان اینکه روغنسازها روغنموتور پرمصرف را با مشتقات دیگر بهصورت سبدی توزیع میکنند گفت: این روغنسازها ضد یخ را هم در کنار روغنموتور تولید و بهصورت اجباری توزیع میکنند، اما واحدهای صنفی که از نظر مالی و مکان دپوی انبار ضعیف هستند و باید ضدیخ را تا برج دی و بهمن نگه دارند دچار مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه تشخیص روغنموتور تقلبی از غیرتقلبی امکانپذیر نیست تصریح کرد: این روغنها در کارگاههای زیرزمینی در بستهبندیهایی مثل روغنموتور اورجینال تولید میشوند و به عمدهفروشان روغن فروخته میشوند لذا اگر روغنسازها با مشکلات افزایش هزینه مواد اولیه و واردات مواجه هستند میتوانند قیمتها را قانونی افزایش دهند و نگرانی مردم را هم از بابت تقلبی بودن محصولات کاهش دهند.
نیک آئین اظهار کرد: در خیلی موارد بهخاطر فرار مالیاتی از ارائه فاکتور خودداری میشود، اما اگر کد شناسه کالا پیگیری شود بخش عمدهای از مشکلات حل خواهد شد.
در ادامه، اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: متأسفانه ما در هنگام مواجهه با افزایش قیمت برخی کالاها، شاهد افزایش ورود کالاهای تقلبی هم هستیم.
وی افزود: اگر عاملان فروش، کالا را با فاکتور رسمی دریافت کنند و کالا هم همان کالای اصلی توسط شرکتهای مجوزدار باشد دیگر شاهد عرضه کالای تقلبی در سطح بازار نخواهیم بود.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مصاحبه با رادیو گفتگو تأکید کرد: یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از ورود کالای تقلبی و عرضه به بازار این است که کالا از تولیدکننده رسمی و با فاکتور رسمی خریداری شود.
اسفنانی با بیان اینکه روغنسازها مجوزی برای افزایش قیمت ندارند گفت: اگر سازمان حمایت مجوز داده باشد باید رسماً اعلام کنند در غیر این صورت گرانفروشی و عرضه کالای تقلبی به بازار تخلف محسوب میشود و مستوجب برخورد تعزیراتی است.