تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
بانک مرکزی اعلام کرد

کاهش ورود پول به بازار مسکن

با توجه به گزارش بانک مرکزی در ماه گذشته شاخص تورم اجاره‌بهای مسکن در تهران رشد ۴.۵ درصدی را ثبت کرده است

بازار مسکن

اقتصاد۲۴- بانک مرکزی به فاصله یک روز پس از مرکز آمار اقدام به انتشار تحولات بازار مسکن کرد. طبق گزارش بانک مرکزی متوسط قیمت خانه‌های معامله شده پایتخت در تیر ماه امسال با رشد ۵.۸ درصدی به ۴۱.۷ میلیون تومان در هر مترمربع رسیده است، این در حالی است که مرکز آمار ایران یک روز قبل از انتشار گزارش بانک مرکزی تورم مسکن در تیرماه را ۸.۳ درصد و متوسط قیمت خانه‌های معامله شده را متری حدود ۴۵ میلیون تومان اعلام کرده بود. همچنین طبق گزارش بانک مرکزی تعداد معاملات مسکن در پایتخت طی ماه گذشته با افت حدودا ۲۵ درصدی به حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی رسیده است. این در حالی است که مرکز آمار ایران تعداد خانه‌های معامله شده در ماه گذشته را حدود ۸۷۰۰ واحد اعلام کرده بود.

با توجه به گزارش بانک مرکزی در ماه گذشته شاخص تورم اجاره‌بهای مسکن در تهران رشد ۴.۵ درصدی را ثبت کرده است. با این رشد، تورم نقطه‌ای مسکن در پایتخت به ۵۲ درصد رسیده که اندکی از تورم عمومی۵۴ درصدی کمتر است. براساس داده‌های بانک مرکزی متوسط متراژ معامله شده در بازار مسکن برابر با ۸۵ مترمربع بوده است. حاصل‌ضرب این رقم در تعداد معاملات و متوسط قیمت معاملات در تهران نشان از روند نزولی حجم پول جابه‌جا شده در مسکن تهران دارد.

با توجه به ثبت ۱۰ هزار و ۲۹۴ فقره معاملات مسکن در تیر ماه امسال، تقریبا نقدینگی وارد شده به این بازار در ابتدای تابستان برابر با ۳۶ هزار و ۴۹۱ میلیارد تومان محاسبه می‌شود. در حالی که این شاخص در ماه قبل برابر با ۴۶ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان به صورت تقریبی برآورده شده بود، می‌توان گفت متغیر پولی مسکن در تیر ۱۴۰۱ افتی ۲۱.۵ درصدی را در بعد ماهانه ثبت کرده است. کاهش نقدینگی وارد شده در این بازار را می‌توان بیشتر به افت بالای معاملات در مسکن تهران نسبت داد. در این مقطع تعداد معاملات افتی ۲۵.۸ درصدی داشته که با توجه به رشد قیمت‌ها می‌تواند بیشتر به کاهش عرضه در بازار مسکن مرتبط باشد یا به عبارت دیگر بیشتر بودن تقاضای خرید از عرضه آن در بازار.

کدام آمار به واقعیت نزدیک‌تر است؟

عباس اکبرپور، کارشناس بازار مسکن در این باره معتقد است؛ هر دوی این آمار‌ها (اطلاعات و آمار‌های مربوط به بانک مرکزی و مرکز آمار ایران) در مورد بازار مسکن اشتباه است و با واقعیت فاصله دارند و با نگاهی به اطلاعات مربوط به نرخ تورم نیز شاهد آنیم که این اطلاعات با واقعیات معیشت مردم و گرانی کالا‌ها فاصله دارد.
اکبرپور با اشاره به اختلاف آماری میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در مورد تحولات بازار مسکن به «اعتماد» گفت: تفاوتی که میان این دو آمار در مورد قیمت مسکن در تهران اعلام شده حدود ۱۰ درصد است، اما قاعدتا آنچه مرکز آمار می‌گوید با توجه به معاملاتی است که در تهران ثبت شده است و به اعتقاد من آنچه مرکز آمار اعلام می‌کند به واقعیت نزدیک‌تر است تا آماری که بانک مرکزی اعلام می‌کند.


بیشتر بخوانید: گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن


این کارشناس بازار مسکن در ادامه افزود: عموما بانک مرکزی در اعلام آمار‌ها محافظه‌کارانه‌تر عمل می‌کند و در جهت خوشحال کردن اذهان عمومی این آمار‌ها را ارایه می‌دهد و به نوعی می‌خواهد اعلام کند که فرآیند‌های اقتصادی تحت کنترل است و آماری را معمولا اعلام می‌کند که خوشبینانه‌تر است البته این مساله تنها در ایران نیست و در سایر کشور‌ها نیز چنین رویه‌ای متداول است. او خاطرنشان کرد: آمار واقعی برگرفته از معاملاتی است که در ماه‌های گذشته صورت گرفته و باید قیمت واقعی این معاملات را در نظر گرفت که لزوما هم در اسناد انتقال ملک ثبت نمی‌شوند و حتی ممکن است ۲۰ تا ۳۰ درصد این قیمت‌ها کمتر ثبت شوند که آن را هم نه بانک مرکزی و نه مرکز آمار نمی‌توانند ثبت کنند.

ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال بسیار خوشبینانه است

اکبرپور همچنین در مورد وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال تصریح کرد: آن‌گونه که رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی عنوان کرده از ۷ هزار هکتار زمین شناسایی شده دستگاه‌های دولتی، تاکنون تنها ۴ درصد (۲۸۰ هکتار) به وزارت راه برای ساخت مسکن ملی تحویل شده است که احتمالا با لایحه‌ای که دولت به مجلس می‌برد نهاد‌های مختلف موظف خواهند شد تا این زمین‌ها را به وزارت راه و شهرسازی تحویل دهند. او ادامه داد: البته ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال بسیار خوشبینانه است، چراکه این رقم بسیار بالاست و به نظر می‌رسد اصلا شدنی هم نیست و در صورتی هم که صورت گیرد تنها مکانی برای مهاجران روستایی خواهد بود.

مقاومت ارگان‌های دولتی برای ارایه زمین به وزارت راه و شهرسازی

این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: هر چند ارگان‌های دولتی در ارائه این زمین‌ها مقاومت می‌کنند و ممکن است استثنا‌هایی هم قائل شوند، اما در نهایت مجبور می‌شوند تا این زمین‌ها را برای ساخت مسکن ملی به وزارت راه و شهرسازی تحویل دهند. اکبرپور خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است ساخت مسکن ملی هم شبیه ساخت مسکن مهر است و عاقبت آن هم شبیه مسکن مهر خواهد بود، چراکه بررسی‌های میدانی علمی از نیاز‌های طبقه‌ای که خواستار این نوع از مسکن هستند، صورت نگرفته است و این نوع ساخت و ساز‌ها تنها به صورت قرص‌های مسکن و برای کاهش درد‌های مقطعی کاربرد دارد و این قرص‌ها نمی‌توانند غده‌ای که در مغز در حال رشد است را از بین ببرند. این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: در حال حاضر بافت‌های فرسوده زیادی در شهر‌های مختلف وجود دارد که می‌توان با تجمیع کردن همین زمین‌ها شرایط زیستی مناسبی را برای مردم فراهم کرد و میزان کاربری را هم افزایش داد و با ارایه خدمات شهری (مراکز آموزشی و بیمارستان‌ها و پارک‌ها و مراکز خرید و ...) و با اصول شهرسازی مدرن، مردم را خانه‌دار کرد. اکبرپور در ادامه گفت: اینکه مسوولان می‌خواهند در حاشیه شهر‌ها شهرک‌هایی را بسازند تنها عامل مهاجرت مقطعی و کوتاه‌مدت مردم از روستا‌ها خواهد شد و با این اقدام روستا‌ها را از کشاورزان خالی می‌کنند. او افزود: متاسفانه سال‌هاست مدیرانی در بدنه وزارت راه و شهرسازی حضور دارند که به لحاظ علمی به‌روز نیستند و همان تصمیمات گذشته مانند مسکن مهر را می‌گیرند که کارنامه آن امروز روشن است.

تنها ۴ درصد زمین‌های شناسایی شده نهضت ملی مسکن تحویل شد

روز گذشته رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: قرار است طی ۴ سال ۴ میلیون مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخته و تحویل مردم شود، اما در حال حاضر از ۷ هزار هکتار زمین شناسایی شده دستگاه‌های دولتی، تنها ۴ درصد (۲۸۰ هکتار) به وزارت راه تحویل شده است، اما تا پایان شهریور ماه قطعا زمین ۲.۸ میلیون واحد را خواهیم داشت. قاسمی گفته است؛ حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نیز از زمین‌های راه و شهرسازی امروز در حال تغییر کاربری و الحاق به شهر‌ها در شهرسازی و معماری وزارتخانه در حال بررسی است که امیدواریم این تعداد به اضافه تعداد موجود حدود ۲.۸ میلیون واحد را تامین کند. البته ساخت مسکن اساسا معنی‌اش این نیست که ما سالی یک میلیون واحد را در سال اول دولت بسازیم، چراکه ابتدا باید زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن را آماده کنیم.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
داود
0
0
شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
یک سری فکر میکنن اگر قیمت تخم مرغ و گوشت گران شد و سه چهار برابر شد بایستی قیمت خونه هم دوبرابر بشه ، عقل واسه آدم خوب چیزی ، تخم مرغ هر دونه بشه پنجاه هزارتومن مردم به جا ده تا و هر روز مصرف کردن میکننش دوتا و هفته ای یک بار مصرف میکنند ، ولی عقل کلا خونه ای که چند سال طرف پول پس انداز کرده و به خیال خودش با کمک یک وام میتونه بخره وقتی حتی ده میلیون بهش اضافه بشه کل برنامه ریزیش به هم میخوره چجور میتونه دوبرابر قیمت بخرش ؟!!!!!!! خدا همه ملت کوته فکر شفا بده بخصوص طمع کاران را
بنده خدا
0
0
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
چقدرپول می خواهیدشماره حساب بدید..
بایدخونه آماده خوب تحویل بدید
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول