اقتصاد۲۴- حدود ۴۰ روزی است که فضای ناآرامی و اعتراضات در کشور ادامه دارد، حال گاهی روزها این اعتراضات کمرنگ و گاهی پررنگتر است. با این وجود، مهمترین پرسش این است که برای کنترل اوضاع بهترین راهکار چیست؟ محمد سبزی نماینده ساوه و زرندیه به رویداد۲۴ میگوید: چندی پیش، رهبر معظم انقلاب فرمودند که کار فرهنگی جای خودش و کار امنیتی هم جای خودش صورت بگیرد. یعنی اینها مُنافی هم نیستند. از اینرو، باید در مدارس و دانشگاهها، کرسیهای آزاداندیشی لحاظ تا باب گفتوگو همواره باز باشد. خیلی از اختلافات باید با گفتوگو حل شود، وگرنه دعوا چاره کار نیست.
او میگوید: باید تاکید کرد که کف خیابان جای گفتوگو نیست. البته چون بسترهای گفتوگو تاکنون به صورت ایدهآل مهیا نشده به این نقطه رسیدیم. در کشور، ایدهها و سلیقههای مختلفی وجود دارد و باید حرف این افراد شنیده شود. اعتراضات یکی دو ماه اخیر، تکعاملی و تکبعدی نیست. اکنون بحث گرانی، مسائل فرهنگی، مسائل ایدئولوژی و... است و دشمن هم در بستر همینها موج ایجاد میکند و در ادامه نیتهای خود را مورد پیگیری قرار میدهند. از طرفی، ما نمیتوانیم بگوییم همه این اتفاقات، کار دشمن است. برای همین باید باب گفتوگو را باز کرد تا حرف مردم شنیده شود. مسئولان باید گرههای اقتصادی زندگی مردم را باز کنند، چون اعتقاد دارم اگر مشکلات اقتصادی کشور و معیشتی مردم مرتفع شود، خیلی از این چالشها برطرف خواهد شد.
این چهره اصولگرای مجلس میگوید: اگر مشکلات خود را حل کنیم، دشمن نمیتواند میدانداری کند. به طور مثال در طرح صیانتی که مجلس در خصوص فضای مجازی دنبال میکرد، قرار نبود واتساپ و اینستاگرام را ببندیم. بنا بود پلتفرمهای داخلی را تقویت کنیم که اگر یک موقعی، مسائلی مثل امروز پیش آمد، پاسخگو باشیم. یعنی هوا رفتن طرح صیانت به ضرر همه تمام شد. وقتی سِرورهای داخلی ظرفیت پاسخگویی را ندارند، مردم به سمت پلتفرمهای خارجی میروند و در ادامه، آثار آن در جامعه قابل مشاهده است. اگر پلتفرمهای داخلی تقویت شوند، مردم متضرر نمیشوند. اینقدر به پلتفرمهای خارجی بها داده شد که توجه لازم به تقویت پلتفرمهای داخلی صورت نگرفت.
سبزی میگوید: در ایام جنگ تحمیلی میگفتند به ایران سلاح ندهید، اما الان از این میترسند که چرا ایران به دیگران سلاح میدهد. یعنی تا امروز نمیتوانستیم در عرصه فضای مجازی، براساس الگوی نظامی که پیاده کردیم به این قدرت برسیم؟ این کار شدنی است و باید هم به این سمت حرکت کنیم تا تهدیدهای امنیتی از بین برود.
او در پاسخ به اینکه شما موافق کمکردن نیروهای نظامی و امنیتی از خیابان هستید تا فضای آرامش، بیشتر خودش را نشان دهد؟ گفت: تا زمانی که ناآرامیها ادامه داشته باشد، ضرورت دارد نیروهای نظامی و امنیتی برای حفظ جان، مال و ناموس مردم در صحنه حضور داشته باشند. اغتشاشگران تا جایی را خالی از نیرو میبینند، آسیب به مال و جان مردم میزنند، پس نمیشود نسبت به موضوع بیتفاوت بود. نمیشود گفت که نیروهای نظامی و امنیتی را از کف خیابانها جمع کرد و دید چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر شرایط وخیمتر شد، چه؟ آن موقع نوشدارو پس از مرگ سهراب چه فایده دارد؟ باید این نیروها حضور داشته باشند تا ناآرامیها جمع شود، بعد از آن، ما اصراری بر امنیتی بودن کشور نداریم.