تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

نکاتی درباره همه مقصران عدم حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی‌

در حالی که منتقدان رشد نکردن دلخواه پیام‌رسان‌های داخلی معتقدند که این موضوع به دلیل عدم حمایت از این ابزارهای بومی است، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید وزارتخانه‌ی متبوعش تنها دستگاهی بوده که به وظایف خود در قبال مسوولیت‌های مشخص‌شده در مصوبه شورای عالی فضای مجازی عمل کرده است.
پیام رسان داخلی
اقتصاد24 - یکی از اهداف فیلترینگ تلگرام که با کش‌وقوس‌های فراوان و فیلترینگ مقطعی چندباره، از اردیبهشت ماه سال گذشته تا امروز ادامه دارد، رفع انحصار از این پیام‌رسان عنوان بود که موجب شد موضوع حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی داغ شود. هرچند از همان ابتدا هم برخی کارشناسان و تحلیلگران معتقد بودند فیلترینگ تلگرام راه مناسبی برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نیست، چه بسا که در این مدت هنوز هم این ابزارهای داخلی نتوانستند جایگزین تلگرام شوند.

به همین دلیل، مسؤولان روش‌های مختلفی را برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی در نظر گرفتند. در این راستا شورای عالی فضای مجازی مصوبه‌ای را در راستای این حمایت در نظر گرفت و همچنین حمید فتاحی - رئیس هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت-با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی، اظهار کرد: بر اساس این مصوبه، کمک‌هایی مانند وام پنج میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب و فضای هم‌مکانی به‌صورت رایگان ارائه شد، هم‌چنین تعرفه مصرف دیتا به یک‌سوم تعرفه اینترنت کاهش یافت.

البته در مواردی هم از طرف برخی از پیام‌رسان‌های داخلی عنوان شد که حمایتی از آن‌ها نشده است، اما فتاحی همچنین گفته بود: وزارت ارتباطات با تمام قوت برای حمایت از زیست‌بوم پیام‌رسان‌های داخلی و تولید داخل پای کار آمد و وزیر ارتباطات همه دستگاه‌های زیرمجموعه خود را ملزم کردند که کمک شود. به همین دلیل جلسات متعددی برای رفع موانع قانونی ناشی از واگذاری رایگان امکانات به پیام‌رسان‌های داخلی در هیأت مدیره زیرساخت برقرار شد و بعد از تصویب موضوع در هیأت مدیره، اختصاص پنج میلیارد تومان وام وجوه اداره شده، ارائه ۵۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند داخلی برای هرکدام از پیام‌رسان‌ها به صورت پلکانی ۱۰ گیگابیتی و در نظر گرفتن پنج گیگ اینترنت به صورت پله‌های یک گیگی به تصویب رسید که مستلزم آن بود که هریک از پیام‌رسان‌ها درخواست‌های خود را در هر بخش ارائه کنند.

حذف تلگرام‌های فارسی و داستان حمایتی که انجام نشد

با وجود این، در شرایطی که تلگرام‌های فارسی در هفته‌های اخیر از فروشگاه آنلاین گوگل پلی حذف شدند و کاربرانی که با این پوسته‌های پیام‌رسان با تلگرام در ارتباط بودند را دچار مشکل کردند، بحث حمایت نکردن از پیام‌رسان‌های داخلی که کاربران را به تلگرام و مشابه‌های آن جذب کرده و مانع از پیوستن آن‌ها به پیام‌رسان‌های بومی شده، دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است تا جایی که برخی از نمایندگان مجلس، وزارت ارتباطات را در این موضوع مقصر شناختند.

این موضوع موجب واکنش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شده تا جایی که محمد جواد آذری جهرمی درباره اتهام‌زنی برخی افراد به وی در خصوص عدم حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی به خانه ملت، گفته است: آنچه در این زمینه اهمیت دارد، قانون است. در رابطه با حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی مصوبه شورای عالی فضای مجازی موجود است که در این مصوبه مسئولیت هر دستگاه مشخص شده، اگر قرار بر ارزیابی است، مرکز ملی باید بر اساس سندهای موجود، عملکرد وزارت ارتباطات را ارزیابی کند؛ اگر ما کم کاری کرده باشیم، می‌پذیریم.

وی همچنین اظهار کرده است: به زعم پیام‌رسان‌های داخلی، وزارت ارتباطات تنها دستگاهی بود که به وظایف خود عمل کرد. دستگاه‌هایی هستند که عملکرد آنها صفر است، اما هیچ‌گاه مورد سوال قرار نمی‌گیرند.

البته مشکلاتی که پیام‌رسان‌های داخلی دارند و این‌که نتوانستند در مدت یک ساله آنطور که لازم است، رشد کرده و در جذب کاربران موفق باشند، به اذعان کارشناسان می‌تواند دلایل متعدد دیگری از جمله نقش تلگرام‌های فارسی، مشکلات فنی خود پیام‌رسان‌ها و یا اطمینان نداشتن کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های بومی داشته باشد، اما به نظر می‌رسد این مشکلات هنوز هم ریشه‌یابی نشده و علت این عدم موفقیت هرچه که باشد، هنوز هم ظاهراً تلگرام کاربران بیش‌تری در مقایسه با مجموع پیام‌رسان‌های داخلی دارد.

با تمام این اوصاف دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به وضعیت تلگرام‌های فارسی پس از حذف آن‌ها از فروشگاه آنلاین گوگل بیان کرده است که خبرهای خوبی وجود دارد و به خصوص فشاری که آمریکایی‌ها وارد می‌کنند باعث شده که سرعت بگیرند و به زودی اعلام می‌کنند که این استقلال اتفاق می‌افتد.

پیام‌رسان‌های داخلی شکست نخورده‌اند

در هر حال دبیر شورای عالی فضای مجازی مخالف این حرف است که پروژه پیام‌رسان داخلی شکست خورده است؛ وی معتقد است که به هیچ وجه در استقلال، حوزه تکنولوژیکی و خدمات به مردم شکست نمی‌خوریم. ما مردم توانمندی هستیم و انتظارمان بالاست که این روند سرعت بگیرد و پیام‌رسان‌های داخلی غالب شوند. در همین یک سال اخیر که از اردیبهشت، پیام‌رسان‌های داخلی را پشتیبانی کردیم، تعداد کاربران، تنوع پیام‌رسان‌ها، حرکت پیام‌رسان‌ها به سمت تخصصی شدن، ظهور و بروز سکوهای پیام‌رسانی که چندین خدمت ارائه می‌دهند، مناسب بوده است.

بر این اساس در تصمیماتی که در کمیسیون مربوطه در مرکز ملی فضای مجازی اتخاذ شده، بنا شد به دلیل محدودیت در امکانات، از دو یا سه پیام‌رسان بیشتر حمایت نشود که اینها از لحاظ عده امکانات و تیم فنی و کاربران و پارامترهایی که وجود داشته، در اولویت حمایت دولت قرار دارند. البته به گفته فیروز آبادی این بدان معنی نیست که دیگر پیام‌رسان‌ها صلاحیت ندارند و افراد از اینکه با آن‌ها همکاری کنند نهی شوند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تهران تا شنبه ۶ درجه سردتر می‌شود

سیاست های پولی و مالی چه تفاوتی دارند؟

چه عواملی بر ارزش ارز یک کشور تأثیر می‌گذارند؟

بیشترین تصادف‌های تهران چه ساعتی است؟

پیش بینی بورس چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳

فیلم/ شکنجه ایرانی‌ها توسط گروگان‌گیر‌های افغان (۱۸+)

مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از مصرف ماکارونی

خرید خودرو‌های وارداتی با حساب وکالتی بانک رفاه کارگران

دستیار رئیس جمهور: در سال ۱۴۲۰ ما وارد دوره کهنسالی می‌شویم

منبع لبنانی: جهت تصویب توافق آتش‌بس آماده باشید

برای گسترش شمولیت مالی و توسعه توثیق الکترونیکی باید نگاه سنتی را کنار بگذاریم

تعیین اعضای دوره نهم شورای عالی حوزه‌های علمیه

عکس/ قرارداد محرم نویدکیا فسخ شد

اجرای طرح "سرمایه‌یار رفاه" بانک رفاه کارگران آغاز شد

گاز ارزان و بهره‌وری پایین نیروگاه دو عامل اصلی ناترازی

تندیس سیمین سه ستاره جشنواره ملی صنعت سلامت محور به ایرانول تعلق گرفت

عضویت شرکت نفت ایرانول در انجمن علوم فن‌آوری و بسته‌بندی ایران

بیمه معلم، مجری بیمه حوادث و مسئولیت مدنی کودکستان‌های کشور شد

رنگ قرمز در شب یلدا نماد چیست؟

روش معجزه آسا برای چربی سوزی پشت میز کار

نایب‌قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در جام جهانی با حضور ملی‌پوشان بیمه تعاون

جزییاتی از طرح پرداخت حق ثبت مهریه+ جدول

مراسم تقدیر از برترین‌های فروش منطقه ۵ بیمه پاسارگاد برگزار شد

راهکار طلایی برای پاک کردن لاک ناخن از روی مبل و فرش+عکس

بیمه ملت، بیشترین رضایت مشتری و کمترین شکایت ثبت شده در صنعت بیمه

فرصتی استثنایی برای استفاده از تخفیفات ویژه در جشنواره ۲۱

مرکز ارتباط با مشتریان موسسه اعتباری ملل؛ پشتیبان مطمئن شما

معدن گنجه رودبار بسته شد

حضور پرقدرت بانک مسکن در عرصه ساخت و ساز با افزایش سرمایه/ نقش‌آفرینی پررنگ‌تر بانک مسکن در کنار دولت

۴ باور غلط درباره مصرف نمک

ارتقای جایگاه بانک مسکن با تکیه بر ابزار‌ها و محصولات جدید

کمبود این ویتامین در بدن سبب کاهش شنوایی می‌شود

نثاری: افزایش سرمایه بانک مسکن، حجم تسهیلات ساخت و ساز‌ها را تقویت می‌کند

حضور فعال بانک ملت در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

عکس/ تغییر عجیب بازیگر روسی سریال خاتون پس از ۶ سال

حمایت گسترده و همه جانبه بانک ملی ایران از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند

مشکل بزرگ پرسپولیس با گاریدو

اینفوگرافی/ ۳۱ نماینده‌ای که پس از استعفا راهی پاستور شدند

توقیف سواری تویوتا با ۵۹ میلیون جریمه

اعلام برندگان مسابقه کانون جوانه های بانک ملی ایران

فیلم/ بارش بی سابقه باران در خانه خدا

عکس/ ناصر ملک‌مطیعی کنار بازیگر زن ترکیه‌ای ۵۸ سال پیش

عکس/ ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در ۲۶ سال قبل

خودرو ۶.۳ میلیارد دلار ارز گرفت+ جدول

پذیرش ۶۰ روز آتش بس در لبنان

ماجرای مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از خوردن ماکارونی

ناصرالدین شاه قاجار کیست؟/ شاهی با طولانی‌ترین دوره حکومت در میان پادشاهان ایران

طرز تهیه رشته پلو با انار مخصوص مهمانی شب یلدا

عکس/ تغییر چهره جذاب مریم مومن

عکس/ صف خدمتکاران ناصرالدین شاه در کاخ گلستان ۱۳۰ سال پیش