تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۰۹ دی ۱۴۰۱

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

تویوتا پرادو نخستین بار در سال ۱۹۹۰ به عنوان نسخه‌ای ارزان‌تر و کوچک‌تر از تویوتا لندکروزر معرفی و به بازار عرضه شد. این خودرو که در واقع زیرمجموعه تویوتا لندکروزر است و حتی در برخی از بازار‌های دنیا با همان نام لندکروزر فروخته می‌شود؛ تاکنون در چهار نسل تولید شده است.

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

اقتصاد۲۴ تویوتا پرادو یکی از محبوب‌ترین اس یو وی‌ها در بازار خاورمیانه است که در نسل‌های سوم و چهارم خود به کشور ما هم وارد شد و آمار فروش بسیار خوبی را ثبت کرد. با تغییر قوانین واردات خودرو از سال ۲۰۱۳ به بعد، تویوتا پرادو مجبور به خداحافظی از بازار کشور ما شد، اما کماکان نسخه‌های کارکرده آن در بازار طرفداران پرشماری دارند. هرچند با توجه به قوانین فعلی به نظر می‌رسد که حداقل در آینده نزدیک، نسخه‌های جدید تویوتا پرادو را در بازار کشورمان نخواهیم داشت، اما به دلیل محبوبیت بالا این خودرو در ایران، تصمیم گرفتیم تا این مقاله از مجله همراه مکانیک را به معرفی و بررسی تویوتا پرادو ۲۰۲۳ اختصاص دهیم. اگر شما هم تمایل دارید تا با جدیدترین نسخه این بیابانگرد ژاپنی آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی طراحی تویوتا پرادو ۲۰۲۳

قبل از بررسی تویوتا پرادو ۲۰۲۳ بهتر است نگاهی مختصر به تاریخچه این SUV محبوب ژاپنی داشته باشیم. تویوتا پرادو نخستین بار در سال ۱۹۹۰ به عنوان نسخه‌ای ارزان‌تر و کوچک‌تر از تویوتا لندکروزر معرفی و به بازار عرضه شد. این خودرو که در واقع زیرمجموعه تویوتا لندکروزر است و حتی در برخی از بازار‌های دنیا با همان نام لندکروزر فروخته می‌شود؛ تاکنون در چهار نسل تولید شده است که نسل‌های سوم (J۱۲۰) و چهارم (J۱۵۰) آن حدفاصل سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ در تعداد بالا وارد بازار کشورمان هم شدند و فروش بسیار خوبی را تجربه کردند.

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

نسل چهارم تویوتا پرادو کماکان روی خط تولید قرار دارد و البته در این مدت دوبار هم فیس‌لیفت شده است. آخرین فیس‌لیفت این نسل از تویوتا پرادو در سال ۲۰۱۸ معرفی شد که تویوتا پرادو ۲۰۲۳ هم نسخه‌ای از همین فیس‌لیفت است. براساس یک‌سری اطلاعات منتشرشده در رسانه‌های خودرویی دنیا، تویوتا برای سال ۲۰۲۴ در تدارک معرفی نسل پنجم پرادو است و تویوتا پرادو ۲۰۲۳ آخرین نسخه نسل چهارم این SUV خواهد بود.

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ در اصول طراحی با نسخه‌های اولیه نسل چهارم که در بازار کشورمان هم موجود هستند، یکسان است و تنها به لطف یک‌سری تغییرات در برخی اجزای بدنه، ظاهری پخته‌تر و به‌روزتر پیدا کرده است. با توجه به این‌که طراحی اولیه این خودرو به حدود ۱۳ سال پیش برمی‌گردد طبیعی است که چهره آن چندان با مد روز مطابقت نداشته باشد، اما خریداران این کلاس خودرویی هم چندان در قید و بند چهره‌های مد روز و فانتزی نیستند و ظاهری خشن و باابهت را ترجیح می‌دهند.

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

خوش‌بختانه تویوتا پرادو ۲۰۲۳ به خوبی این خواسته خریداران را برآورده می‌کند و با وجود حجم پردازی‌های دقیق اجزای بدنه، جلوپنجره بزرگ و چراغ‌های نافذ، در کنار ابعاد بزرگ و ارتفاع زیاد از سطح زمین، چهره‌ای از یک آفرودر قُلدر را به نمایش می‌گذارد. ضمن این‌که ثابت بودن اصول کلی طراحی این خودرو در سال‌های اخیر، باعث اصالت و ماندگاری ظاهر آن شده است. کابین تویوتا پرادو ۲۰۲۳ هم مثل ظاهر بیرونی آن از همان اصول طراحی نسخه‌های قدیمی‌تر بهره می‌گیرد، اما از آن حالت ساده مدل‌های قبلی فاصله گرفته است و به لطف یک‌سری ریزه‌کاری‌ها در چیدمان اجزا و رنگ و لعاب دادن به آن‌ها، متمدن و تاحدودی لوکس به نظر می‌رسد.


بیشتر بخوانید: تاثیر خودروهای وارداتی روی قیمت‌ بازار


مشخصات فنی پرادو ۲۰۲۳

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ مثل مدل‌های قبلی، با دو نوع پیشرانه (یکی چهار سیلندر و دیگری شش سیلندر) در بازار خاورمیانه عرضه می‌شود که نسخه‌های سه درب همگی چهار سیلندر هستند، اما نسخه‌های پنج درب امکان عرضه با هر دو نوع پیشرانه را دارند. پیشرانه چهار سیلندر تویوتا پرادو ۲۰۲۳ از نوع تنفس طبیعی و با حجم ۲.۷ لیتر است که می‌تواند حداکثر قدرت ۱۶۶ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۴۶ نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک روانه هر دو محور این SUV ژاپنی کند. نسخه شش سیلندر هم یک قلب تپنده ۴ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۲۷۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۸۱ نیوتن‌متر را در سینه دارد. این نسخه هم مثل برادر ضعیف‌تر خود از گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک برای انتقال قدرت به هر چهار چرخ استفاده می‌کند.

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

با این اوصاف مشخصات فنی پرادو ۲۰۲۳ بازار خاورمیانه بسیار شبیه به نسخه‌های نسل چهارم موجود در بازار کشورمان (۲۰۱۰ – ۲۰۱۳) است. با این تفاوت که نسخه‌های موجود در ایران گیربکس ۴ سرعته (چهار سیلندر) یا ۵ سرعته اتوماتیک (شش سیلندر) دارند، اما تویوتا پرادو‌های ۲۰۲۳ از گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک بهره می‌برند. این گیربکس جدید باعث شده است تا تویوتا پرادو ۲۰۲۳ نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر، شتاب بهتر و مصرف سوخت پایین‌تری داشته باشد. ناگفته نماند که تویوتا پرادو ۲۰۲۳ در برخی بازار‌های دنیا با پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۸ لیتری توربو دیزل هم عرضه می‌شود که ما در این‌جا کاری به آن نسخه نداریم.

جزئیات مشخصات فنی پرادو ۲۰۲۳ و مقایسه نسخه‌های چهار و شش سیلندر آن را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

تویوتا پرادو 2023 چهار سیلندر

تویوتا پرادو 2023 شش سیلندر

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

شش سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خورجینی (V شکل) سیلندرها

حجم موتور (cc)

2693

3956

حداکثر قدرت

166 اسب بخار در 5200 دور

275 اسب بخار در 5600 دور

حداکثر گشتاور

246 نیوتن‌متر در 3900 دور

381 نیوتن‌متر در 4400 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت اسپرت

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

12.4 لیتر در صد کیلومتر

13 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

13.5

9

حداکثر سرعت (Km/h)

170

200

آپشن‌های تویوتا پرادو 2023

تویوتا پرادو 2023 به رسم اکثر محصولات تویوتا، تیپ‌های گوناگونی دارد که از نسخه‌های بسیار ساده و کم آپشن تا نسخه‌های لوکس را شامل می‌شوند. در فول‌ترین نسخه‌های این خودرو امکانات بسیار جذابی را شاهد هستیم که بعضاً در تویوتا لندکروزر هم دیده نمی‌شوند. اگر بخواهیم به بخشی از امکانات تویوتا پرادو 2023 فول آپشن اشاره کنیم می‌توانیم از موارد زیر نام ببریم:

کی‌لس استارتر با امکان استارت پیشرانه از روی ریموت، کروز کنترل هوشمند، سانروف، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله برای سرنشینان جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک برای سرنشینان عقب، تنظیم ارتفاع، مالتی مدیا با مانیتور لمسی، سیستم صوتی حرفه‌ای JBL، گرم‌کن صندلی‌های ردیف اول و دوم، سردکن صندلی‌های جلو، کرال کنترل، سیستم Multi Train (انتخاب بستر مسیر برای رانندگی‌های آفرودی)، پرده جانبی برقی برای سرنشینان عقب، سیستم دید در شب، مانیتور برای سرنشینان عقب، کول باکس، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، صندلی‌های تاشو برقی ردیف سوم، دوربین 360 درجه، ترمز اضطراری، کنترل پایداری فعال (ASC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، 6 ایربگ 10 نقطه‌ای و…

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ + مشخصات فنی

در واقع نسخه‌های فول آپشن تویوتا پرادو ۲۰۲۳ ترکیبی از آپشن‌های رفاهی و آفرودی را به همراه دارند و می‌توانند علاوه بر یک آفرودر مطمئن، نقش یک SUV خانوادگی لوکس را هم ایفا کنند.

کلام پایانی

تویوتا پرادو ۲۰۲۳ به خوبی اصالت مدل‌های قبلی این خودرو را حفظ کرده و کماکان یک SUV چندمنظوره است که از ترافیک‌های شهری تا سخت‌ترین مسیر‌های آفرودی، یار و همراه راننده خود خواهد بود. این خودرو از نقاط قوتی مثل ظاهر باابهت، کیفیت ساخت بالا، استهلاک پایین، توانایی آفرود بسیار خوب و آپشن‌های نسبتاً کامل برخوردار است، اما نقاط ضعف آن نیز شامل مصرف سوخت بالا، کندبودن مدل‌های چهار سیلندر و هندلینگ نه‌چندان ایده‌آل می‌شود.

قیمت پرادو ۲۰۲۳ در بازار امارات متحده عربی از ۱۳۰ هزار درهم (۳۵ هزار دلار) برای نسخه ۳ درب شروع می‌شود و تا ۱۹۳ هزار درهم (۵۳ هزار دلار) برای نسخه فول‌آپشن ۶ سیلندر ۵ درب نیز می‌رسد. اگر روزی شرایط ورود نسخه‌های جدید تویوتا پرادو به بازار کشورمان فراهم شود، علی‌رغم قیمت بالا قطعاً شاهد فروشی خیره‌کننده برای آن خواهیم بود، اما افسوس که فعلاً دست خریداران ایرانی از این ژاپنی خوش‌ساخت و باکیفیت کوتاه است.

منبع: همراه مکانیک

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۶ تیر ۱۴۰۴/ خرید طلا صفی شد

پیش بینی قیمت دلار ۲۶ تیر ۱۴۰۴/ دلار در مخمصه بازارساز

سوریه: تجاوزات اسرائیل بی‌پاسخ نمی‌ماند

عراقچی: تجاوز اخیر به سوریه قابل پیش‌بینی بود

عکس/ هاشمی رفسنجانی در کنار مادر و همسرش دهه ۶۰

بازداشت ۵ ایرانی در مرز آمریکا و کانادا

نامه رسمی ایران به شورای امنیت در واکنش به ادعاهای آمریکا

استقلال دروازه‌بان ندارد

عکس/ نقش انگشتری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار امروز ۲۵ تیر ۱۴۰۴

فیلم/ جزییات نحوه شهادت سرلشکر باقری در حمله اسرائیل

افشاگری سلیمی: یک نامزد مجلس خبرگان نفوذی بود

ایران متهم به راه‌اندازی ارتش مخفی در فضای مجازی

حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند

شکایت وزارت ارتباطات ایران از استارلینک

برخی تندرو‌ها به عامل دشمن تبدیل می‌شوند

اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه

فیلم/ حمله پهپادی به میدان نفتی در موصل عراق

واکنش جولانی به حملات اسرائیل به سویدا

توافق عمری با درویش برای تمدید قرارداد

فیلم/ ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد مذاکره کند، ولی من عجله‌ای ندارم

عکس/ تغییر چهره عجیب شقایق فراهانی در اکران مرجان

رقیب اصلی اردوغان به زندان محکوم شد

فیلم/ کاظم جلالی: بر اساس کدام منطق باید از این پس مذاکرات داشته باشیم؟

عکس/ تصویر تازه‌ای از فریبا کوثری در ۵۸ سالگی

فیلم/ ایتمار بن‌گویر: تکفیری همیشه تکفیریست، باید جولانی را از بین ببریم

اندونگ در استقلال ماندنی شد

سقوط رسمی نتانیاهو از اکثریت پارلمان

واکنش رئیس‌جمهور به ادعای اینترنت طبقاتی

درخواست پرسپولیس برای میزبانی بازی‌های خانگی در آزادی

بیانیه جنبش جهاد اسلامی در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به سوریه

فیلم/ ویدیوی ارتش اسرائیل از حمله به ستاد کل ارتش سوریه

فیلم/ کاترین شکدم: کاترین شکدم: رئیسی برای جانشینی رهبری انتخاب شده است

کنترل تلویزیون و تلفن ممنوع؛ روایت فرزند از حساسیت‌های شهید حاجی‌زاده

اعلام آتش‌بس در السویداء

فیلم/ داخل وزارت دفاع و ستاد ارتش سوریه بعد از حملات اسراییل

طرح اینترنت طبقاتی تکذیب شد

جزئیات توافق تروئیکای اروپا درباره ایران

فیلم/ اعلام جهاد در مساجد دمشق علیه اسرائیل

فیلم/ لحظه حمله به دمشق و واکنش دو مجری

نماز جمعه این هفته تهران به امامت کاظم صدیقی

طرح آمریکا برای اجاره ۱۰۰ ساله زنگزور؛ واشنگتن به دنبال چیست؟

فیلم/ تظاهرات در حومه دمشق علیه حکومت جولانی

فیلم/ توضیحات رئیس صداوسیما در مورد آماده‌سازی ساختمان شیشه‌ای

اصلاح سود بازرگانی واردات خودرو در سامانه جامع تجارت + جدول

فیلم/ درگیری فیزیکی شدید بازیکنان دو تیم زنان ایران و لبنان

فیلم/ فرار خبرنگار پس از حمله اسرائیل به دمشق

آتش‌سوزی در محدوده بازار بزرگ تهران + عکس

فیلم/ پیام نتانیاهو در پی آغاز حمله اسرائیل به سوریه

پیامد‌های جنگ اوکراین و روسیه بر بازار انرژی چیست؟

فیلم/ ورود دروزی‌ها از اسرائیل به خاک سوریه