اقتصاد۲۴ - بازار سرمایه در هفته دوم خردادماه روندی نوسانی داشت و این بالا و پایین شدن شاخصهای بورس در نهایت منجر به بازدهی منفی بازار سهام برای سهامداران شد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که خروج سنگین پول حقیقی از بازار سرمایه طی هفته اخیر میتواند دلیل اصلی این ریزش باشد.
به عبارت دیگر، بورس تهران دومین هفته خرداد منفی به پایان رساند و شاهد عقبگرد شاخصها بورسی و خروج بیش از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایههای حقیقی از جزیان دادوستد سهام بودیم. روندی که بسیاری را نگران کرده است.
افت ارزش معاملات خرد در کنار افزایش ارزش کل معاملات به دلیل رشد معاملات اوراق در بازار سرمایه میتواند روند هفتههای آینده بورس را منفی کند.
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: ورود و خروج سهامداران حقیقی و افزایش سرعت جریان پولی در بازار سرمایه و تغییر سریع مسیر بازار نشانههای آشفتگی و اضطراب در بازار سهام بوده که باید هرچه سریعتر درمان شود.
وی ادامه داد: با این شرایط اصلا نگران بازار نیستم. اما نگران افرادی هستیم که این روزها در نقش فروشنده ظاهر میشوند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: قطعا گزارشهای سال گذشته و سه ماهه اول امسال بهتر از گزارشهای سال گذشته خواهند بود.
دانشی تصریح کرد: ثبات در نرخ دلار و سودآوری خوب شرکتها در سال ۱۴۰۱ دلایل مهمی است که به نظر میرسد بعد از مجامع یعنی در اواخر خردادماه، دوباره بازار سرمایه مسیر خود را پیدا خواهد کرد.
در هفته اخیر، شاخص کل بورس در روز شنبه ریزش ۳۴ هزار و ۷۴۶ واحدی داشت. روز یکشنبه نیز شاخص ۵۴ هزار و ۲۰۹ واحد سقوط کرد. اما روز دوشنبه روز صعود بازار بود و شاخص ۱۸ هزار و ۳۸۲ واحد صعود کرد. روز سهشنبه نیز شاخص کل ۱۳ هزار و ۳۳ واحد رشد کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل باز هم ریزش کرد و ۱۷ هزار و ۳۸۵ واحد کاهش یافت.
بیشتر بخوانید: تعطیلات علیه پیشروی بورس
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم ۲ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۴۲ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۷۴ هزار و ۹۲۵ واحد پایینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۳.۲ درصد شد.
در هفته دوم خردادماه، شاخص کل هموزن بورس در روز شنبه ریزش ۱۲ هزار و ۹۳ واحدی داشت. روز یکشنبه نیز شاخص ۲۶ هزار و ۳۸۷ واحد سقوط کرد. اما روز دوشنبه روز صعود بازار بود و شاخص کل هموزن ۸ هزار و ۵۸۴ واحد صعود کرد. روز سهشنبه نیز شاخص کل ۱۰ هزار و ۸۸۴ واحد رشد کرد. روز چهارشنبه این شاخص باز هم ریزش کرد و ۸ هزار و ۳۸۵ واحد کاهش یافت.
شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۲۷ هزار و ۳۹۷ واحد پایینتر ایستاد و در سطح ۷۶۵ هزار و ۵۰۸ واحدی قرار گرفت و بازدهی منفی ۳.۴۶ درصدی را برای سهامداران همراه داشت.
در این هفته، میانگین ارزش کل معاملات بازار سهام ۷۴ هزار و ۳۷۴ میلیارد تومان بود که ۲۵ درصد بیشتر از هفته پیش بود. این افزایش بیشتر به دلیل افزایش خرید شرکتهای حقوقی و افزایش معاملات اوراق در بازار سرمایه بوده است. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز ۱۰ هزار و ۶۰۴ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۱۲ هزار و ۶۰۷ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۱۶ درصدی داشته است.
در مجموع، در هفته اخیر شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. روز شنبه هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. روز یکشنبه نیز ۲ هزار و ۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. در روز دوشنبه پول حقیقی وارد شد و ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار ۲۱۱ میلیارد تومان بود. روز سهشنبه نیز ۵۴ میلیارد تومان وارد شد. اما در روز چهارشنبه ۹۴۵ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. در مجموع کل هفته ۴ هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۸۲۴ میلیارد تومان بود.