تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
جعفر قادری:

آلمان توانست بعد از جنگ تورم را مهار کند ما چرا نتوانیم؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه به خبرآنلاین گفت: برخی از آقایانی که وقت مجلس را با این تذکرات آیین نامه‌ای و اخطار قانون اساسی می‌گیرند بیشترین ضربه را به مجلس می‌زنند. الان شیوه و روش قانون گذاری در مجلس ما اشکال جدی دارد.

جعفرقادری
اقتصاد۲۴- در این روز‌ها که گرانی بیداد می‌کند و هر روز سفره‌های مردم کوچک‌تر می‌شود هر خبر اقتصادی در ارتباط با کاهش قیمت‌ها شاخک‌ها را حساس‌تر می‌کند و رایحه خوش ادامه زیستنی توام با آرامش را به مشام‌ها می‌رساند، حالا چه رسد به خبر مهار تورم، آن هم از نوع افسار گسیخته. خبری امیدوار کننده که نه تنها امید به زندگی را نزد مردم افزایش می‌دهد بلکه بارقه‌های امید را برای جا ماندگان از قطار تولید و اشتغال بارور می‌کند.

اینک رئیس مجلس یازدهم که درسال گذشته علیرغم توصیه کارشناسان اقتصادی به دولت مجوز جراحی اقتصادی و افزایش قیمت‌ها را داد حرف‌های نوید بخش می‌زند و از مهار تورم طی ۵ سال آینده می‌گوید، امری شدنی، اما سخت. اینکه آقای قالیباف با چه تفکرو استفاده از چه ابزاری اینگونه به میدان آمده وبرای محقق شدن حرف خویش چه برنامه‌ای دارد، نمی‌دانیم، ولی آیا در سال آخر دوره یازدهم مجلس می‌تواند مردم را به استمرار حضور وی در دور بعد ترغیب کند و آن‌ها را برای رای دادن به پای صندوق‌ها بکشاند. «خبرآنلاین» در گفتگو با جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم مولفه‌های اصلی سخنان قالیباف را مورد بررسی قرار داده که در پی می‌آید.

آقای قالیباف اخیرا از مهار تورم طی ۵ سال آینده گفته اند، آیا ایشان بر اساس طرح و برنامه‌ای از سوی کمیسیون اقتصادی که شما نیز عضو آن هستید چنین امیدی داده اند و یا اینکه ایشان بر مبنای مطالعه برنامه هغتم و گمانه زنی‌های خود چنین موضوع را مطرح کرده اند؟

والا من نمی‌دانم ایشان بر چه مبنایی چنین چیزی را گفته اند، ولی معمولا مشخص است این ناترازی‌هایی که در بودجه وجود دارد و عدم تعادلی که درعرضه کل نسبت به تقاضای کل وجود دارد موجب تورم است که برای ایجاد تعادل باید عوامل موجود این وضعیت و عوامل افزایش هزینه‌های تولیدرا تحت کنترل در آورد، با این روش می‌توان تورم را مهار کرد. درست است که تورم یک پدیده اقتصادی است و در کشورما سال‌ها تداوم پیدا کرده است، ولی در عین حال چیز غیر قابل مهاری نیست. تورم ما نسبت به برخی کشورهااز جمله آلمان بعد از جنگ جهانی بالاتر نیست، ولی این کشور با تصمیمات اقتصادی درست توانست آن را مهار کند، ولی اگر در کشور ما حل نمی‌شود علت این است که ما نمی‌خواهیم.

چرا مگر می‌شود نخواهیم؟ چه کسانی نمی‌خواهند؟

به دلایل مختلف، منفعت و منافع برخی نمایندگان اجازه نمی‌دهد. وقتی بخاطررای درحوزه انتخابیه در دور بعد می‌آییم و هزینه تراشی می‌کنیم، وقتی می‌بینیم که هنوز دولت ارزخود را در اختیار بانک مرکزی قرار نداده و هنوز معامله‌ای انجام نشده و دولت انتظار دارد که بانک مرکزی معادل ریالی آن را پول بدهد و هزینه بکند، این افزایش خارج از مسئولیت بانک مرکزی منجر به افزایش پایه پولی و تورم می‌شود.


بیشتر بخوانید:  آیا با ۸ تا ۱۰ میلیون می‌توان در تهران زندگی کرد؟


وقتی بانک‌های دولتی و خصوصی ما بدون کنترل و نظارت بانک مرکزی می‌آیند و بدهی خود را به بانک مرکزی افزایش می‌دهند و از منابع بانک مرکزی برداشت می‌کنند و پایه پولی را جابجا می‌کنند، طبیعی است که این موضوع منجر به تشدید تورم می‌شود. در بخش افزایش هزینه‌های تولید هم این اتفاق می‌افتد، یعنی ما هزینه‌های تولید را همواره داریم بالا می‌بریم و با این سیستم‌های اداری فشلی که داریم راه را برای کاهش هزینه‌های تولید باز نمی‌کنیم و اصلا به بهره‌وری توجهی نمی‌کنیم درحقیقت طبیعی است که به تورم دامن می‌زنیم. اگر می‌خواهیم مشکل تورم حل شود باید از این کار‌ها پرهیز کرد.

به داستان انتخابات دور بعد نمایندگان اشاره کردید و هزینه تراشی برای دولت، به هرحال هر نماینده‌ای مایل است که در زمان حضور خود در مجلس در حوزه انتخابیه مربوطه وی افتتاحات بیشتری صورت پذیرد و وی برای دور بعد در لیست انتخاباتی مردم حوزه انتخابیه خود قرار بگیرد؟

بله، نماینده علاقه‌مند است که در حوزه انتخابیه خود طرح و پروژه‌های بیشتری افتتاح شود، ولی این پروژه‌ها را می‌تواند هم دولت و هم بخش غیر دولتی انجام دهد. اگر بخش غیر دولتی این پروژه را انجام دهد و از محل منابع و درآمد‌های خود بتواند سود تورمی را برگرداند فشار تورمی ایجاد نمی‌شود. ولی ما می‌خواهیم آزاد راه‌ها را به هزینه دولت درست کنیم، درست است که به نفع ملت و دولت کار می‌کنیم، ولی وقتی دولت منابع نداشته باشد از یک طرف پروژه در برابر این هزینه‌های انجام شده طولانی می‌شود و درآمدی وجود ندارد و از طرف دیگر هزینه کل افزایش پیدا کرده است. این عدم تعادل‌ها منجر به تورم می‌شود.

علاوه بر این‌ها آیا آقای قالیباف واقعا برنامه‌ای تا ۵ سال آینده برای مهار تورم دارند؟

من اطلاع دقیقی ندارم که ایشان کار منسجم و دقیقی انجام داده باشند، تا آنجایی که من اطلاع دارم یک سری کار‌ها در شورای اقتصاد توسط دولت انجام شده، دو جلسه در شورای اقتصاد با حضور ما وآقای رئیس جمهور گزارش مشترک سازمان برنامه بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی آمد و در آنجا مصوب شد. دقیقا در آن گزارش مشترک فکر می‌کنم پانزده اقدام بدون نیاز به قانونگذاری مجلس برای مهار تورم و رشد تولید وجود داشت که درآنجا مصوب شد. این کار‌ها در دولت انجام شد. البته بنده در مجموع نمی‌دانم آقای قالیباف بر چه مبنایی این مقطع زمانی را مشخص کرده اند.

حدود دو سال از یک دست بودن دولت و مجلس می‌گذرد، چرا ایشان در طی این دو سال به این موضوع نپرداختند و حالا در سال آخر مجلس یازدهم این موضوع را مطرح می‌کنند؟

یکدست بودن و یکدست نبودن خیلی مهم نیست، مهم این است که آیا نمایندگان و دولتی ها، عاقل و کارشناس هستند و آیا از فرصت‌ها استفاده می‌کنند و کار‌های مهم را دنبال می‌کنند یا نه؟ من بعنوان کسی که سه دوره نمایندگی مجلس را بر عهده دارم می‌گویم کار‌های خوبی در این مجلس انجام شده است، البته شاید بهتراز این هم می‌شد.

به زعم شما آیا بستر‌های لازم برای تحقق این گفته رئیس مجلس فراهم است؟

من خودم معترض و منتقد عملکرد مجلس هستم و بار‌ها هم تذکر داده ام، بنده معتقدم که برخی از آقایانی که وقت مجلس را با این تذکرات آیین نامه‌ای و اخطار قانون اساسی می‌گیرند بیشترین ضربه را به مجلس می‌زنند. الآن شیوه و روش قانون گذاری در مجلس ما اشکال جدی دارد، بنده معتقدم شورای نگهبان باید بیاید پای کار و همراهی کند تا ما بتوانیم برخی ازطرح‌ها و لوایح را در باب اصل ۸۵ قانون اساسی بتوانیم مصوب کنیم. بر اساس این اصل «مجلس نمی‌تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آن‌ها با مجلس خواهد بود.»

این شکل قانونگذاری که ما الآن در مجلس داریم در هیچ جای دنیا وجود ندارد و این ایراد باید برطرف شود. باید بیاییم و با سرعت قوانینی را که بیش از صد سال از عمر آن‌ها می‌گذرد، اصلاح و اگر مایل هستیم تحولی اتفاق بیفتد متناسب با شرایط روز در آن‌ها تغییراتی ایجاد کنیم، ولی به این شکلی که ما الآن داریم قانون گذاری می‌کنیم بعید می‌دانم به این زودی هادر مورد خیلی از ایده‌ها به نتیجه برسیم، ما باید به سمت نظام‌های علمی و افراد عاقل و متخصص جریان‌ها برویم تا آن‌ها ورود پیدا کنند و بتوانند روی این مسائل تاثیر بگذارند.

همدست بودن ممکن است از یک طرف بعنوان یک کار ارزشمند اصطحکاک‌ها را کم بکند، ولی همدستی که ته آن آدم‌های متخصص نباشند گره‌ای را باز نمی‌کند. ممکن است مجلسی کاملا متخصص باشد، ولی همدست هم نباشند، ولی این مجلس حداقل تعهد و توان را داشته باشند کمک می‌کند به اینکه از حداقل فرصتی که در آنجا وجود دارد به بهترین شکل ممکن استفاده کند.

منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بازنشسته
0
0
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
اونا ...نبودن و به فکر مردم بودن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات