تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از دولت درباره حقابه هیرمند

دو ماه دیگر، عمر سلطه طالبان بر افغانستان به دو سالگی می‌رسد و مسئولان ما به جای آنکه از فرصت جابجائی قدرت حداکثر استفاده را برای تأمین امنیت در مرز‌های شرقی کشورمان کرده و مؤلفه‌های همبستگی دو ملت ایران و افغانستان را تقویت کنند، تمام وقت و نیرو و امکانات کشور را صرف تطهیر یک گروه تروریستی کردند که هر روز مشکل امنیتی جدیدی برای ما به وجود می‌آورد.

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از دولت

اقتصاد۲۴- جمهوری اسلامی نوشت: یک روز در مرز درگیری ایجاد می‌کند و مرزبانانمان را می‌کشد، یک روز به بهانه خشکسالی حقابه ما را نمی‌دهد و استان سیستان و بلوچستان را در آستانه فاجعه زیست محیطی قرار می‌دهد و یک روز هم با مانور‌های غیررسمی از زبان عناصر دست‌آموز خود، ما را به تسخیر مشهد و تهران تهدید می‌کند. در مورد حقابه هم که بعد از چند روز سروصدا‌ها خوابید و بر گذشته‌ها صلوات!

آحاد مردم ایران می‌دانند و حتی خود طالبان هم کاملاً اطلاع دارند که جمهوری اسلامی ایران این قدرت را دارد که هر تهدیدی را در کمترین زمان در نطفه خفه کند و طالبان را اصولاً عددی نمی‌داند که برای حرف‌هایشان حساب باز کند. قرار هم نیست که مسئولان ایرانی فریب طرح‌های اربابان طالبان را بخورند و کشور را وارد جنگ کنند. در عین حال، فرصت را نباید از دست بدهند و نباید از انجام کارهائی که می‌توانند بدون افتادن در دام جنگ و درگیری نظامی، از مسیر‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مردمی منجر به شکل‌گیری یک دولت مردمی همه‌شمول در افغانستان شوند غفلت نمایند.

زمینه‌های این کار فراهم است و طالبان در دو سال اخیر با برنامه‌ریزی همه جانبه درصدد بهره برداری از همین زمینه‌ها به نفع هدف انحصارطلبانه خود به منظور تحکیم حاکمیت قومی، نژادپرستانه و یکجانبه گرائی مذهبی برآمده و تلاش زیادی برای رسیدن به این هدف به عمل آورده است.


بیشتر بخوانید: حقابه سیستان و بلوچستان برای خشخاش؛ کشیدن شیره مردم ایران برای تریاک!


حکومت خودخوانده طالبان اکنون دچار خلاء مشروعیت است هم در داخل و هم در سطح بین‌المللی. در داخل به دلیل کنار زدن اقوام و مذاهب، گرفتار قوم‌گرائی و نژاد پرستی است بطوری که حتی بخش قابل ملاحظه‌ای از قوم پشتون هم این فرقه خودسر و متحجر را قبول ندارند. در سطح بین‌المللی هنوز هیچ دولتی و هیچ مجمع بین‌المللی این حکومت را به رسمیت نشناخته است. طالبان درصدد استحاله اقوام در افغانستان هستند و با توسل به کوچ اجباری، فارسی زدائی، طرد مذاهب اسلامی غیر از آنچه مقبول خودشان است، تغییر بافت جمعیتی، تشیع زدائی و زدودن فرهنگ‌های غیرپشتون هستند تا بتوانند افغانستان را به جامعه‌ای یکپارچه در اختیار پشتونیسم مورد پسند خود تبدیل کنند. چنین کشوری اگر شکل بگیرد، کانونی مالامال از فتنه و ستیز علیه ایران خواهد بود، درست همان چیزی که در عهدنامه ۱۴۰۰ دوحه تدوین شد و طالبان بر مبنای آن، قدرت را در کابل در دست گرفتند و آمریکا صد‌ها میلیارد دلار تجهیزات نظامی خود را برای اجرائی کردن این عهدنامه در اختیار این گروه تروریستی قرار داد؛ و حالا ما به جای قرار دادن سفارت افغانستان در تهران در اختیار طالبان و نشاندن نماینده سیاسی طالبان در میان سفرای خارجی در مراسم سالگرد امام خمینی، باید بیش از این فرصت سوزی نکنیم و با حمایت از مردم افغانستان، مانع تحقق اهداف خطرناک طالبان شویم. تمام اقوام و پیروان مذاهب در افغانستان آماده مقابله با طالبان هستند.

آن‌ها بهیچوجه و در هیچ زمانی زیر بار این گروه متحجر که از تفکر تکفیری و نژادپرستی قومی تغذیه می‌کند نخواهند رفت. مردم افغانستان قدرت بالقوه براندازی حکومت خودخوانده طالبان را هم دارند و برای بالفعل کردن این قدرت، به حمایت کشور‌های همسایه نیازمند هستند.

حکومت طالبان در افغانستان یک حکومت مستأجل است کمااینکه نگاه این گروه به ایران به صورت ریشه‌ای منفی است. حمایت از ملت‌های مظلوم علاوه بر اینکه وظیفه‌ای اسلامی است، دستور قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز هست. ملت افغانستان اکنون مظلوم است درست مثل ملت فلسطین. کشور افغانستان اکنون در اشغال گروهی است که با رژیم صهیونیستی روابط پنهانی دارد. اگر امروز به جای حمایت از مردم افغانستان به فرصت سوزی ادامه دهیم، به زودی همسایه اسرائیل دوم خواهیم بود!

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هجوم سرمایه‌گذاران آمریکایی برای خرید طلا

دستمزد منطقه‌ای امکان اجرا ندارد

بورس به رونق می‌رسد؟

عیدی بازنشستگان فرهنگی واریز شد

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد