تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

جریمه‌های بی حجابی برای دولت چقدر درآمد دارد؟ +جدول

بخش عمده لایحه حجاب و عفاف، جریمه‌هایی است که برای بی‌حجابی در نظر گرفته شده است. در حقیقت ماجرا از این قرار است که نویسندگان لایحه با خود گفته‌اند جلوی «حجاب اختیاری» را نمی‌توانیم بگیریم، بنابراین بهتر است از آن درآمدزایی کنیم! رویداد۲۴ جدولی از جریمه‌هایی که در لایحه در نظر گرفته شده، تهیه کرده است.

جریمه‌های بی حجابی برای دولت چقدر درآمد دارد؟ +جدول

اقتصاد۲۴-ششم مرداد متن لایحه حجاب تحت عنوان لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با ۷۰ ماده منتشر شد. این لایحه وظایف دستگاه‌های مختلف در مورد موضوع حجاب را مشخص کرده است. رویداد۲۴ در این گزارش ۲۰ نکته کلیدی این لایحه را احصا کرده است.

بی‌حجابی، نقض قانون اساسی است

ماده ۱ لایحه حجاب و عفاف، هر رفتاری که به ترویج برهنگی، بی‌عفتی، بی‌حجابی و بدپوشی منجر شود را نقض بند ۱ و ۷ اصول سوم و دهم قانون اساسی خوانده و گفته مطابق احکام این قانون و سایر قوانین ممنوع است.

بند اول اصل سوم قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی را موظف کرده محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی را ایجاد کند و بند دهم این اصل جمهوری اسلامی را مسئول تامین آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون کرده است. از سوی دیگر اصل دهم قانون اساسی خانواده را واحد بنیادی جامعه اسلامی خوانده و گفته همه قوانین و مقررات مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.

خبر خوب برای واردکنندگان اقلام خاص

بر اساس ماده ۷ این لایحه اقلام مرتبط با عفاف و حجاب و ملزومات آن کالای فرهنگی محسوب می‌شود و وزارت خانه‌های مختلف مظفند در اعطای مشوقها، تسهیلات و خدمات، وضع معافیت ها، تخفیف‌های تبلیغاتی، کاهش هزینه تامین مواد اولیه تولید، کاهش هزینه‌های گمرکی اقدام کنند.

ماده ۲۱ وزارت اقتصاد را موظف کرده به طراحان و موسسات فعال در حوزه عفاف و حجاب تسهیلات بانکی بدهد و هزینه تولید و عرضه محصولات و خدمات فرهنگی مرتبط با حجاب را به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محاسبه کند.

خبر خوب برای جنبش‌های خارجی عجیب و غریب

ماده ۸ این لایحه وزارت خارجه را موظف کرده با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (که مسئول اعزام رایزن‌های فرهنگی به خارج از کشور است)، مقدمات انعقاد پیمان‌ها و تاسیس و تقویت جنبش‌های جهانی برای حفظ و دفاع از کیان خانواده در برابر جریان انحرافات جنسی و اخلاقی در کشور‌های جهان را فراهم کند.

خبر بد برای شبکه‌های خانگی

این لایحه در ماده ۱۰ صدا و سیما را مکلف کرده ظرف مدت دو ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، ضوابط محتوای صوت و تصویر فراگیر در جوزه سبک زندگی اسلامی خانواده محور و فرهنگ عفاف و حجاب را برای نمایش خانگی و صدا و سیما به تفکیک تهیه و اعلام کند. همچنین ساترا موظف شده از تولید و پخش محتوای صوت و تصویر فراگیر مروج فساد، بی عفتی، برهنگی، بی حجابی و بد پوششی در شبکه نمایش خانگی جلوگیری کند.

تشدید گزینش‌های ایدئولوژیک

ماده ۲۸ این لایحه سازمان اداری و استخدامی کشور را مکلف کرده دستورالعملی مربوط به حوزه عفاف و حجاب در جذب و به کارگیری داوطلبان استخدام در دستگاه‌های دولتی تنظیم کند.


بیشتر بخوانید:پلیس: در برخورد با بدحجا‌بی‌ها اسیر هیاهوها نمی‌شویم


بند ۴ ماده ۱۲ لایحه در بخش وظایف وزارت آموزش و پرورش تاکید کرده گزینش بدو خدمت و سنجش صلاحیت در طول سنوات خدمتی برای کلیه معلمان، دانشجو معلمان و کارکنان اعم از رسمی، پیمانی یا قراردادی یا خرید خمت بر اساس فرهنگ عفاف و حجاب انجام شود.

ماده ۳۴ رسما تاکید کرده التزام عملی به عفاف و حجاب باید شرط جذب، به کارگیری، استخدام، ارتقا، ترفیع، رتبه بندی، انتصابات و برخورداری از امتیازات استخدامی در دستگاه‌های اجرائی، مراکز آموزشی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

ماده ۲۵ این لایحه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را مکلف کرده صلاحیت عمومی متقاضیان فعالیت در مراکز تحت پوشش این وزارت خانه، اعم از هتل‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی را از لحاظ رعایت حجاب بررسی کند و از ورود افراد فاقد صلاحیت بر مسند مشاغل مذکور در جهت تامین امنیت اخلاقی برای خانواده‌ها در این مراکز خودداری کند.

ماده ۳۰ هم به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفته نیرو‌های مورد اطمینان و اشخاص مورد وثوق را در ماموریت‌ها به کار بگیرند.

تشدید تفکیک جنسیتی

ماده ۱۳ لایحه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را مکلف کرده دانشگاه‌ها و پردیس‌های دانشگاهی مختص بانوان تاسیس کند.

ماده ۱۴ از وزارت بهداشت خواسته چیدمان اداری را در ساختمان‌های ستادی بیمارستان ها، دانشگاه‌ها و سایر مراکز مربوط به وزاتر بهداشت به گونه‌ای انجام دهد که حریم شرعی بین کارمندان زن و مرد رعایت شود و جز در موارد استثنا، از حضور نامحرم خودداری شود.

ماده ۱۸ هم به وظیفه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ایجاد یا تخصیص مراکز تفریحی و ورزشی مخصوص بانوان با طراحی مناسب محرم سازی محیط در محیط‌های شهری و روستایی و تخصیص حداقل بیست درصد از بوستان‌ها و پارک‌ها برای استفاده بانوان اشاره کرده است. بند ۷ این ماده تاکید کرده وسایل حمل و نقل عمومی شهری ویژه بانوان هم باید افزایش پیدا کند و ممانعت بیشتری از ورود آقایان به بخش اختصاصی زنان اعمال شود.


بیشتر بخوانید:فیلم/ توضیحات نماینده مجلس روی آنتن زنده درباره حداقل جریمه بدحجابی


در همین ماده گفته باید مناطق ویژه شنای بانوان و آقایان و پروژه سالم سازی محیط سواحل دریا هم توسط شهرداری‌های شهر‌های ساحلی گسترش پیدا کند.

بیماران و همراهان حجابشان را رعایت کنند

ماده ۱۴ لایحه در بند مربوط به وظایف وزارت بهداشت گفته دستورالعمل‌هایی در رابطه با رعایت حجاب بیماران وهمراهان آن‌ها در مجیط‌های آموزشی یا درمانی دولتی و غیر دولتی باید تدوین شود.

ماده ۲۳ هم وزارت راه و شهرسازی را مکلف به ایجاد فضا‌های مناسب سازی شده و بدون اشراف برای بانوان کرده است.

قطع تسهیلات به استارت آپ‌ها به جز دوستان نزدیک

ماده ۱۵ لایحه خطاب به معاونت علمی، فناوری و پژوهشی ریاست جمهوری گفته در ادامه همکاری و حمایت قانونی از شرکت‌های دانش بنیان، کارخانه‌های نوآوری، خانه‌های خلاق و سایر مراکز تحت نظر معاونت که به هر نحوی برهنگی، بی عفتی، بی حجابی و بد پوششی را ترویج می‌کنند تجدید نظر کند و در عوض از مجموعه‌هایی حمایت کند که در خصوص سبک زندگی اسلامی خانواده محور و فرهنگ عفاف و حجاب مشغول فعالیتند.

سانسور گسترده‌تر اینترنت

لایحه حجاب و عفاف در ماده ۲۴ وزارت ارتباطات را موظف کرده هرچه زودتر شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کند.
دست باز وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه

ماده ۲۶ به طور مفصل وظایف وزارت اطلاعات و اطلاغات سپاه را در خصوص «جلوگیری از گسترش فرهنگ برهنگی، بی عفتی، بی حجابی و بدپوششی در کشور» شرح داده و گفته این دو نهاد موظف به شناسایی اشخاصی هستند که با همکاری «دولتها، شبکه ها، رسانه ها، گروه‌ها یا سازمان‌های خارجی یا معاند یا به صورت سازمان یافته» در ترویج «فرهنگ برهنگی، بی عفتی، بیحجابی یا بدپوششی از طریق فعالیت در فضای مجازی یا غیرمجازی» فعالند.

ماجرای دنباله دار دوربین‌های هوشمند

ماده ۳۰ این لایحه فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را مکلف کرده سامانه‌های هوشمند شناسایی مرتکبین رفتار‌های خلاف قانون را با استفاده از ابزار‌هایی نظیر دوربین‌های ثابت و سیار ایجاد کند. در واقع بار اصلی اجرای این لایحه بر دوش این دوربین‌هاست و درصورت عدم تحقق چنین فناوری، اجرای مجازات‌های نقدی مندرج در این قانون غیر ممکن خواهد بود.

لایحه حجاب و عفاف در ماده ۳۲ بسیج مستضعفین را موظف به تذکر لسانی با هدف امر به معروف و نهی از منکر کرده و گفته بسیج باید توانمندی‌های خود را برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در فضای حقیقی و مجازی ساماندهیو گسترش دهد.

بند ۳ ماده ۳۰ مربوط به وظایف فراجا هم به آموزش افراد مورد اطمینان و اشخاص مورد وثوق اشاره کرده که در ماموریت‌هایی در معابر، اماکن، واحد‌های صنفی، وسایل نقلیه و فضای مجازی مورد استفاده قرار میگیرند.

در ماده ۳۶ وظایف این افراد شرح داده شده است. لایحه به این اشخاص اجازه داده تصاویر مردم را در صورت عدم رعایت حجاب در اماکن مذکور ضبط کرده و برای فراجا ارسال کنند.

مردم علیه مردم

ماده ۳۶ لایحه گفته مردم و کلیه ضابطان می‌توانند عدم رعایت حجاب شرعی یا بی حجابی و بد پوششی را از طریق ارسال تصویر فرد به سامانه اختصاصی که توسط فراجا ایجاد شده، گزارش کنند.

البته این ماده گفته مردم باید توسط فراجا آموزش دیده و گواهی لازم را برای این منظور دریافت کنند. منظور از این آموزش همان بند مربوط به استفاده از اشخاص مطمئن و مورد وثوق در ماموریت‌ها توسط فراجاست.

ماده ۳۷ دیگر به اشخاص آموزش دیده اکتفا نکرده و گفته شهروندان میتوانند گزارش ارتکاب جرائم صاحبان حرف، مشاغل و کسب و کار‌ها را به فراجا بدهند.

بر اساس ماده ۶۱ این لایحه کلیه دستگاه‌های اجرائی از قبیل بانک‌های غیردولتی یا شرکت‌های حمل و نقل مسافر یا فروشگاه‌ها و صاحبان حرف و مشاغل و مسئولین محوطه شهرک‌ها یا مجتمع‌ها موظفند تصاویر دوربین‌های خود را جهت شناسایی افراد ناقض این قانون در اختیار فرماندهی انتظامی جمهوری اسالمی ایران قرار دهند و در صورت استنکاف به شش ماه تا پنج سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی و محکوم می‌شوند و صاحبان کسب و کار‌ها هم به جزای نقدی محکوم خواهند شد.

مزایای مالی لایحه حجاب برای دولت

فصل پنجم لایحه جرائم عدم رعایت حجاب را به تفکیک اعلام کرده است.

جریمه‌های بی حجابی برای دولت چقدر درآمد دارد؟ +جدول

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد