با موضوع تأمین منابع مالی حوزه کشاورزی از محل صندوق توسعه ملی؛
وزیر جهاد کشاورزی به روحانی نامه نوشت
وزیر جهاد کشاورزی تأمین منابع مالی حوزه کشاورزی و آب و خاک از محل ذخایر ارزی صندوق توسعه ملی را طی نامهای به رئیس جمهور مورد توجه قرار داد.
اقتصاد24 - بخش کشاورزی یکی از سهمبرندگان از منابع ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی در سالهای گذشته بوده و منابع نسبتاً مناسبی در این حوزه تزریق شده است؛ به طوری که بر اساس قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت باید سالانه ۲۰ درصد از منابع ورودی صندوق به بخشهای خصوصی و تعاونی و بنگاههای اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی به طرحهای دارای توجیه فنی، زیست محیطی و مالی و اهلیت متقاضی به صورت پرداخت و بازپرداخت ریالی در بخشهای آب، کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، منابع طبیعی و محیط زیست، صادرات محصولات کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری و صادرات کالاهای صنعتی و معدنی اختصاص پیدا کند.
این در حالی است که اخیراً حجتی - وزیر جهاد کشاورزی - طی نامهای به روحانی -رئیس جمهور و رئیس هیأت امنای صندوق توسعه ملی- در اشارهای که به روند پرداخت تسهیلات در حوزه آب و خاک و کشاورزی داشته اینگونه اعلام کرده که روند تأمین منابع بخش مورد نظر از محل صندوق توسعه ملی تسهیل شده است.
وی در نامه خود عملکرد صندوق در تخصیص به موقع منابع مالی به بخش کشاورزی در قالب طرحهای ویژه توسعهای مانند طرح احیای اراضی خوزستان و ایلام، دشت زابل، طرح شبکههای آبیاری مناطق مرزی غرب کشور، توسعه سیستمهای نوین آبیاری را مورد اشاره قرار داده و این روند را در توسعه اقتصادی و رونق تولید داخلی مؤثر دانسته است.
به بهانه نامه حجتی به رئیس جمهور نگاهی به عملکرد صندوق توسعه ملی در حوزه آب و خاک و کشاورزی نشان میدهد که از ابتدای زمان تأسیس صندوق توسعه ملی که در ابتدای دهه ۱۳۹۰ بوده تا پایان ۹ ماهه سال گذشته حدود ۸,۵۱۴ میلیارد تومان قراردادهای سپردهگذاری ریالی در این حوزه منعقد شده که نزدیک به ۴۸۳۰ میلیارد آن به متقاضیان اختصاص پیدا کرده است.
همچنین در حوزه ارزی عملکرد اعطای تسهیلات ارزی از منابع صندوق از این حکایت دارد که حدود ۲۴ میلیارد دلار برای بخشهای مربوط به آب، خاک و کشاورزی اختصاص پیدا کرد.
در تسهیلات ارزی که جهت اعطا برای اجرای طرحهای ملی مربوط به حوزه آب، خاک و کشاورزی پرداخت شده میتوان به ۸۰۰۰ میلیون دلار برای طرحهای مهار و تنظیم آبهای مرزی، ۱۵۰۰ میلیون دلار برای طرحهای احیا و توسعه اراضی کشاورزی استانهای خوزستان و ایلام، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرحهای انتقال آب به اراضی سیستان، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرحهای آبرسانی به روستاها، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرحهای آبیاری تحت فشار و ۳۵۰ میلیون دلار برای تکمیل طرح انتقال آب به اراضی کشاورزی اشاره کرد.